Alverde tečni sapun
Lepota

ALVERDE TEČNI SAPUN ORGANSKA MASLINA I ORGANSKA POMORANDŽA

Da li ste primetili razliku u pranju ruku prirodnim preparatima u odnosu na konvencionalne? Novi Alverde tečni sapun odlično uklanja nečistoće sa površine kože, a pritom ne oštećuje njen zaštitni omotač koji joj daje gipkost, elastičnost i mekoću.

Kada je odabir preparata za pranje ruku u pitanju, jednostavno nisam spremna na kompromise. Tom prilikom uvek se oslanjam isključivo na one proizvode koji su prirodnog sastava, odnosno u svojoj listi sastojaka nemaju sirovine sintetičkog porekla. Pod tim se podrazumeva da oni ne sadrže veštačke boje, mirise i konzervanse, ali, što je još važnije, ni agresivne supstance koje jako pene i odmašćuju kožu.

Zbog čega je takav sastav bitan imali ste prilike da detaljno čitate u nekom od prethodnih postova posvećenom Alverde tečnom sapunu od lavande i pravilnoj nezi ruku u zimskom periodu. U suštini, konvencionalni preparati za pranje ruku u svom sastavu poseduju agresivnije sastojke, koji imaju sposobnost stvaranja obimne pene, ali istovremeno sa površine kože uklanjaju dragocene prirodne masnoće koje joj daju gipkost, elastičnost i mekoću. Za razliku od njih, prirodni preparati sadrže blaže sastojke sklone da stvaraju manje pene, ali čuvaju prirodni masni omotač kože i sprečavaju njeno isušivanje.

 

 

Alverde je definitvno jedan od mojih najdražih brendova koji u svojoj ponudi imaju baš ovakve, prirodne preparate za pranje ruku. Uglavnom se odlučujem za kupovinu njihovih tečnih sapuna, jer su mi jednostavniji i praktičniji za korišćenje od sapuna u čvrstom stanju. Sklona sam da isprobavam one sa različitim mirisima i aktivnim principima, te osim standardnih tečnih sapuna često posegnem i za primercima iz ograničenih, odnosno limitiranih serija.

U ovom postu želim da se osvrnem na kvalitet i osobine nove verzije Alvrde tečnog sapuna, odnedavno dostupnog na policama DM marketa. Prva promena, vidljiva na sam pogled je nova, moderna ambalaža. Osim što je izmenjen sam oblik bočice, te sad ona izgleda dosta elegantnije i prefinjenije, i sama pumpica je dobila novi dizajn, koji obezbeđuje lepši izgled i jednostavnije korišćenje proizvoda.

 

 

Osim izmenjene ambalaže, tu su i novi ekstrakti organske masline i pomorandže, u pratnji osvežavajućeg citrusnog mirisa. Ekstrakt ploda masline dodatno omekšava kožu i deluje antioksidativno, dok je ekstrakt narandžine kore izvor vitamina C i deluje antibakterijski. Miris je i dalje poreklom od esencijalnih ulja, koja ređe na koži izazivaju iritacije u odnosu na sintetičke mirise.

Kao i kod prethodnih verzija Alverde tečnih sapuna, ni u ovom nećete pronaći mineralna ulja ili sintetičke boje ili konzervanse. Odabrani sastojci su iz kontrolisane organske proizvodnje, a nema ni sirovina životinjskog porekla, te je odličan izbor za vegetarijance i vegane.

 

 

Tekstura je i dalje gelasta i lako razmaziva. Prilikom pranja ruku primetićete da ne peni mnogo, ali odlično uklanja nečistoće sa površine kože. Nakon pranja kožu ne ostavlja suvom i zategnutom, poput konvencionalnih sredstava za pranje, već je zaštitni film na njenoj površini potpuno očuvan.

Iako je izrađen od prirodnih sirovina, rok trajanja sapuna je prilično dugačak, čak do sredine 2019. godine. Nova bočica je izrađena od 70% reciklirajućeg materijala i sadrži 300ml proizvoda. U trenutku kupovine cena sapuna iznosila je 190 dinara, ali verujem da je u tom trenutku bio na popustu.

 

 

 

Da li ste već probale Averde tečne sapune i kakvi su vaši utisci?

 

 

 

Slični postovi

1 komentar

  • Biljana
    11.04.2017 19:07
    Izgleda super ali nema ovde dm market drogerie srbija smo tu glavni grad je mali ;) ☺

Postavite komentar