Atika Shea butter
Lepota

Atika Shea Butter - Jedan proizvod za negu celog tela

Priča o proizvodu koji je zaista obeležio moje leto.

Iskrena da budem, najviše mi prija pisanje recenzija za proizvode koji su me oborili sa nogu i u čijem sam korišćenju potpuno uživala. Prvo zbog toga što reči onda dolaze same, ali i zbog toga što volim da svoje iskustvo prenesem drugima, koji će verovatno uživati u proizvodu kao i ja.

Ovog puta taj proizvod je Shea body butter iz Atika kozmetičke kolekcije, koji je generalno predstavljen kao proizvod namenjen ublažavanju i prevenciji strija. Ipak, kako se ispostavilo, on je za mene bio mnogo više od toga! On je bio moj letnji saveznik koji mi je pomagao da rešim sve “letnje probleme” koje imam sa svojom kožom.

Pre svega, moram da naglasim da sam već dugo vremena verni korisnik Shea butera, koji iznova kupujem i koristim za negu svoje kože. Imajući to u vidu, očekivala sam da će Atika Shea butter biti nešto slično i da se neću posebno iznenaditi njegovim delovanjem. Ali, ipak, iako sam naziv sugeriše da je reč samo o ovoj sirovini, proizvod zapravo predstavlja mešavinu nekoliko veoma hranljivih butera i biljnih ulja. Reč je upravo o onim najfinijim i najboljim za vašu kožu, a pažljivo uklopljenim da svojim sinergičkim delovanjem daju pravi rezultat.

Kao prvo, kod ove mešavine izuzetno me je iznenadila fina tekstura, zbog koje je nanošenje i na kožu predstavljalo pravi užitak. Za razliku od čvrste teksture koju ima čist Shea buter, Atika body buter je u formi laganog musa koji bukvalno klizi po koži i lako se razmazuje. Ova prednost mi je bila od velikog značaja, a u narednim redovima razumećete i zašto. 

 

 

Veoma je važno da se osvrnem malo i na ostale sastojke, jer su u ovom preparatu oni podjednako važni. Svakako, na listi sirovina najviše je zastupljen Shea buter, a odmah za njim tu je bogati kakao buter, koji mu i daje suptilnu mirisnu notu čokolade. Kakao buter poznat je po tome što na površini kože stvara zaštitnu barijeru koja sprečava gubitak vlage i samim tim poboljšava njenu hidrataciju. Takođe, bogat je i antioksidansima čija je funkcija da štite kožu od spoljašnjih uticaja koji ubrzavaju njeno starenje. Zbog svoje sposobnosti da eliminiše nepravilnosti na koži, čest je sastojak preparat koji se koriste za tretiranje strija ili ožiljaka.

Pored njega, tu je i veoma hranjivo ulje kokosa, za koje verujem da nije potrebno mnogo predstavljanja. Sigurna sam da ste ga već probale i otkrile njegov “magični” efekat koji ima na koži. U proizvodu se nalazi i ulje slatkog badema, veoma bogato vitaminima i masnim kiselinama koji kožu neguju, hidriraju i štite. Tu je i ulje avokada za koje je dokazano da štiti od negativnih efekata UV zračenja, ubrzanog starenja i koje veoma snažno obnavlja kožu. I za kraj, na listi sirovina je i ulje divlje ruže koje je poznato po efektu uklanjanja kožnih nepravilnosti.

Naravno, red je da se vratim na sam proizvod i ulogu koju je on imao u mojoj rutini nege kože.

Kako sam već nekoliko meseci na Atika programu za redukciju viška kilograma, bilo je očekivano da će se tokom procesa mršavljenja javiti i neželjene strije. Korišćenje Shea body butera započela sam kao što je i propisano, na delovima kože koji su meni najkritičniji, poput bokova i bočne strane kolena. Kombinovala sam Atika anticelulit ulje i Shea buter, i trudila se da mi koža uvek bude bogato namazana. Ispostavilo se da ova kombinacija ima odličan efekat, j er pored gubitka od 10kg nisam “zaradila” nijednu novu striju u procesu .

 

 

Ipak, kad sam primetila da preparat izuzetno prija mojoj koži, počela sam da ga koristim i u druge svrhe.

Prvo je to bila koža mog lica, na kojoj sam Atika Shea buter koristila umesto noćne kreme. Na ovaj način, ona je bila izuzetno nahranjena i budila sam se sa finim osećajem lepe i baršunaste kože. Moram da spomenem da Shea butter ne sadrži veštačke mirise, te je pogodan i za upotrebu na koži koja je izuzetno osetljiva, baš kao što je moja.

Nakon toga, bilo je vreme za godišnji odmor, te sam u svoj kozmetički neseser spakovala samo kremu sa UV zaštitom i Atika Shea butter. I ovo se pokazalo kao odlična odluka, jer samo jedan proizvod zamenio sve druge koje obično nosim sa sobom. Koristila sam ga umesto kreme za lice, kreme za ruke, ali i za negu usana, koje mi uvek stradaju i postanu suve tokom perioda odmora.

Međutim, pored svega toga, Atika Shea butter bio je i moj najbolji saveznik u nezi kože tela nakon sunčanja. Kao što ste primetili po sastojcima, svaki od njih ima sposobnost da obnovi kožu i da spreči negativne efekte UV zračenja, te je Shea buter bio prava poslastica za moju kožu. U ove svrhe do sada sam koristila čist Shea butter, ali kao što sam već pomenula, jako mi je smetalo njegovo teško razmazivanje. I sada bih se vratila na priču o teksturi Atika Shea buttera, koja ga čini daleko prijatnijim za nanošenje na kožu iritiranu od celodnevnog boravka na suncu. Ovo je bukvalno bio melem za moju kožu, koja ima tendenciju da reaguje na UV zrake, čak i pored sve zaštite krema sa visokim SPF faktorom.

Dakle, Atika Shea butter bio je moj omiljen i najviše korišćen proizvod ovog leta. Mada, već primećujem da će biti uživanje koristiti ga u hladnijim danima, kada krene sušenje i perutanje kože tela.

Ako vas je zainteresovao proizvod, možete pročitati sve o njemu i poručiti ga sa Atika službenog sajta. Iako je do nedavno bio dostupan samo u regionu, super vest je da se od nedavno može poručiti i iz Srbije.

Slični postovi

0 komentara

Postavite komentar