Avon mat karmin
Lepota

AVON TRUE COLOR PERFECTLY MATTE LIPSTICK – RED SUPREME

Elagantan i prefinjen Avon mat ruž u klasično crvenoj boji

U postu o letnjim favoritima već ste imali prilike da čitate o Avon mat ružu u atraktivnoj klasično crvenoj boji. A kako je ova nijansa aktuelna u svim godišnjim dobima i ne prestaje da me oduševljava, sledi i obećana detaljnija recenzija.

True Color Perfectly matte lipstick u boji Red Supreme, deo je kolekcije Avon mat ruževa dostupnih u nekoliko boja koje se kreću od neutralnih do odvažnih nijansi. Sve ih karakteriše odsustvo sjaja, odnosno mat završnica, iako se radi o ruževima kremaste teksture. Kao i svi proizvodi ovog brenda, dostupni su isključivo poručivanjem iz brošure od vaše Avon dame.

 

 

Perfectly matte ruž dolazi u ambalaži izrađenoj od crne mat plastike. Izuzetno je elegantna, sa srebrnim detaljem u kom je utisnut logo brenda, a na gornjem delu poklopca nalazi se i mali prozorčić kroz koji se vidi boja ruža. Telo koje se rotira za izvlačenje karmina takođe je izrađeno od kvalitetne plastike u srebrnoj boji, koja se ne guli i ne ostećuje prilikom korišćenja.

 

 

Tekstura samog ruža je kremasto-satenska. Iako mi je na prvi pogled delovao čvršće, veoma je razmaziv i lagano klizi po usnama. Lak je za kontrolisanje, ali vremenom gubi svoj oblik, te će vam za aplikaciju dobro doći četkica za nanošenje ruževa. Ukoliko ruž kombinujete sa adekvatnom olovkom za usne, četkica vam nije potrebna za popunjavanje boje unutar označenih ivica. Na mom licu ruževi bez olovke izgledaju nedovršeno, te taj korak gotovo nikada ne preskačem. Nijansa ovog karmina najbolje se kombinuje sa Essence liplajnerom u boji 08 Red Blush.

 

 

Formulacija ruža garantuje da se neće razlivati preko ivica usana ili preslikati na zube, dakle ostaje tačno tamo gde ste ga naneli. Za sobom ne ostavlja osećaj težine ili zatezanja, ne puca i ne skuplja se u pregibima usana. Baš poput drugih kremastih mat ruževa na površini usana ostavlja fini film koji ne ističe toliko suve delove usana i ne isušuje ih dodatno. Miris mu je prijatan, voćni, ali se ne zadržava dugo na usnama.

 

 

Nijansa Red Supreme je jedna od onih bezvremenskih, uvek aktuelnih crvenih boja. Prilikom nanošenja primećuju se berry tonovi, ali konačan rezultat je odvažna klasično crvena. Ova blago tamnija nijansa savršena je za noćne izlaske i specijalne prilike, u kombinaciji sa “malom crnom haljinom” i linijom tečnog ajlajnera na gornjem kapku. Vizuelno zube čini beljim, a osmeh neodoljivim.

 

 

U jednom nanošenju daje punu i jednaku pokrivenost kojoj nije potrebna nadogradnja. Veoma je pigmentovan i neprozračan. Iako se radi o ružu baršunaste testure, zavrnica mu je mat. Lično mi najviše prijaju ovako formulisani proizvodi, jer nema isušivanja kao kod tečnih karmina, već vam na usnama ostaje prijatan osećaj. Bitno je pomenuti i da mat efekat ovakvih ruževa nije u potpunosti bez sjaja kao kod tečne varijante, već se na usnama može primetiti da se radi o krem proizvodu, što možete primetiti i na fotografijama.

 

 

Iako kremasti mat ruževi imaju slabiju postojanost od onih u tečnom obliku, Avon Red Supreme se može svrstati među dugotrajnije. Poljupci, hrana i piće ga uklanjaju sa usana, ali veoma malo i sporo. Najviše se skida u unutrašnjem delu usana, ali kako za sobom ostavlja blagu prebojenost, ti prelazi su slabo vidljivi. Najveći plus kod krem formulacija ruževa bez sjaja je to što ga u svakom trenutku možete popraviti. Lako se nadograđuje i pritom se ne grudva i ne izgleda neuredno.

 

Da li ste probale ruževe iz Avon mat kolekcije?

Koji je vaš favorit?

 

 

Slični postovi

0 komentara

Postavite komentar