balea šampon za suvo pranje kose
Lepota

BALEA TREND IT UP CRAZY VANILLA ŠAMPON ZA SUVO PRANJE KOSE

Balea Trend It Up šampon za suvo pranje kose - praktičan, povoljan i efikasan proizvod koji štedi dosta vremena i momentalno daje efekat čiste i uredne kose, bez pranja.

U okviru moderne Trend It Up kolekcije za kosu, koja se pojavila pod okriljem brenda Balea, u DM drogerije nam je stigao i ovaj šampon za suvo pranje kose. Na ambalaži je označeno da se radi o limitiranom izdanju, ali se nadam da neće uskoro napustiti police, jer je izuzetno efikasan proizvod sa najlepšim mirisom vanile koji podseća na kuhinju moje bake.

Bale šampon za suvo pranje već se našao u mojim zimskim favoritima i tada sam pisala zbog čega je on toliko dragocen u mojoj svakodnevnoj rutini. Naime, tokom hladnijeg perioda godine koža glave, za razliku od ostatka mog tela, počinje pojačano da se masti i to me dovodi u situaciju da kosu moram da perem svaki drugi dan. Kad se to spoji sa činjenicom da imam dugačku kosu koja se sporo suši, malo je reći da je sve to počelo prilično da me zamara.

 

 

Do sada sam za maskiranje masne kose koristila isključivo talk, iako nisam u potpunosti bila zadovoljna njegovim efektom. Talk pokupi višak masnoće sa površine vlasi, ali jako naelektriše kosu i ostavi beli trag– kako na kosi, tako i na garderobi. Dakle, ovo je moj prvi “suvi šampon” koji sam probala i, kako sam prezadovoljna njegovim učinkom, iza sebe imam dosta njegovih iskorišćenih boca.

Balea šampon za suvo pranje kose dolazi u boci sa raspršivačem u kojoj se nalazi 200 ml proizvoda. Deo je Trend It Up kolekcije, prepoznatljive po veselim bojama i modernom dizajnu. U slučaju ovog spreja osnova bočice je intenzivno žuta, sa pretežno ljubičastim slovima i motivima. Rok trajanja mu je oko dve godine, ali se u mom slučaju, zbog izuzetno duge kose, troši jako brzo. Raspršivač odlično funkcioniše i ne začepljuje se prilikom upotrebe. Sprej je dostupan u DM drogerijma i cena mu je nešto malo preko 300 dinara.

 

 

Kao što već znate, šampon za suvo pranje kose namenjen je isključivo za maskiranje masne kose. Tačnije, on u svom sastavu ima supstance koje sa temena i vlasi apsorbuju višak masnoće i čine ih manje vidljivim. Na taj način se produžava vremenski interval između dva pranja kose, što je veliko olakšanje za nas koji to moramo da radimo prečesto. Konkretno ovaj Balea šampon u svom sastavu ima pirinčani skrob , poznat po svojoj sposobnosti absorpije, odnosno upijanja suvišne masnoće.

 

 

Koristi se tako što se kosa pre upotrebe lepo očešlja, a zatim se na nju naprska prethodno promućkan šampon, sa udaljenosti od 20cm. Bitno je napraviti taj razmak da bi se šampon što bolje rasporedio i da ne bi ostavio bele tragove. Preporuka proizvođača je da se proizvod naprska ravnomerno i štedljivo pramen po pramen, te da se ostavi kratko da deluje. Ja ne primenjujem ovaj sistem, već ga samo nanesem na razdeljak i na liniju kose uz lice. Ostavim ga da se prosuši i ona dobro očešljam kosu četkom.

 

 

Suvi šampon pokupi sav višak masnoće i učini da kosa izgleda skoro pa kao sveže oprana. Uz to, da joj i fantastičan volumen, pa izgleda i bujnije. Za sobom veoma dugo ostavi fini miris vanile, pa se često dešava da ljudi sa kojim sam u kontaktu pohvale “moj parfem” :-) Sigurna sam da će devojke svetle kose uživati u ovom proizvodu, jer će je dodatno posvetliti za ton ili dva, dok zaista nisam sigurna kako bi se pokazao u slučaju tamno smeđe ili crne kose. U svakom slučaju, posvetljuje dosta manje od talka i ne stvara onaj neprijatan efekat naelektrisane kose.

 

 

I ono što je najvažnije – ovaj proizvod zaista “radi” !!! Kosu u normalnim uslovima perem svaki drugi dan. Korišćenjem šampona za suvo pranje uspem da dobijem još jedan, do dva dana, bez neurednog, masnog izgleda kose. Svakako, na kraju tog dana sledi pranje.

I još je zanimljivo da kosa na koju ste naneli ovaj sprej postaje poslušnija i lakša za oblikovanje. Prirodno mi je kosa jako svilenkasta i tanka (zbog čega se i jako masti), pa je pravljenje frizura i vezivanje repa uglavnom nemoguća misija. Sa nanetim šamponom doslovno mogu da odaberem bilo koji stil frizure, bez bojazni da će kosa skliznuti iz gumice ili šnale.

 

 

Zaista sjajan proizvod za sve žene svetlije kose koje žele značajnu uštedu u vremenu potrošenom na prečesto pranje i sušenje kose. Efekat je vidljiv momentalno, a pored urednog izgleda dobićete i zavidan volumen kose. Naravno, i veliki plus za cenu šampona, koja je najniža među svim brendovima na našem tržištu.

 

Da li ste probale ovaj šampon za suvo pranje kose? Koji je vaš omiljeni proizvod za maskiranje nečiste kose?

 

Slični postovi

0 komentara

Postavite komentar