BEAUTY UK ULTIMATE CONTOUR PALETTE
Lepota

BEAUTY UK ULTIMATE CONTOUR PALETTE

Beauty UK kremasta paleta za diskretno konturisanje lica

Iako je trend konturisanja lica već duže vremena aktuelan, do nedavno se zaista nismo mogli pohvaliti izborom kremastih paleta za ovu namenu. Srećom, naše tržište se razvija, pa sada različiti brendovi upotpunjuju svoju ponudu brojnim tečnim i krem proizvodima za konturisanje. Priznajem da nisam veliki ljubitelj ekstremnog preoblikovanja lica ovom metodom, ali skoro svakodnevno upotrebim diskretnu igru svetla i senki da blago naglasim jagodice. Cela ideja postizanja ovog efekta sa proizvodima koji nisu praškasti ili u kamenu zvučala je dosta zanimljivo, ali kako u to vreme Srbija nije nudila neki izbor, odlučila sam se da kupovinu obavim u susednoj nam Hrvatskoj. Beuty UK paleta za konturisanje bila je novitet i na njihovim policama, te sam je odabrala bez prethodnog istraživanja recenzija blogerki koje su je koristile. A kako se ona pokazala, kao i koje su njene najveće prednosti i mane, imate prilike da saznate u današnjoj recenziji.

 

 

Beauty UK Ultimate Contour Palette dolazi u čvrstoj kartonskoj kutijici, sa malim prozorčićem kroz koji možete videti proizvod. Na poledjini ambalaže nalazi se malo uputstvo za upotrebu sa grafičkim prikazom, koje može biti od pomoći početnicama u konturisanju. Tu je navedeno da se kontur boja nanosi ispod obraza, dužinom vilične kosti, sa strane nosa i na čelo uz ivicu kose. Bronzana boja predložena je za delove lica kojima treba dodati “toplinu”, poput jagodica, nosa i brade. Hajlajt boja namenjena je za regiju čela, iznad jagodica, ispod obrva, dužinom nosa i iznad gornje usne. Naravno, ovo je samo predlog i ne treba ga se držati po svaku cenu, već u zavisnosti od karakteristika i oblika lica formirati jedinstven način nanošenja.

 

 

Na ambalaži je takođe navedeno da je rok upotrebe 12 meseci od otvaranja. Svaka od kremastih boja sadrži 2.4 grama, što je ukupno 7.2 grama proizvoda. Još jedna zanimljiva informacija je da je kompanija Beauty UK protiv testiranja na životinjama. Cena ove palete je, ako se ne varam oko 50 kuna (820 dinara) i dostupna je u Kozmo drogerijama. U paleti se nalazi sakriveni magnet koji omogućuje jednostavno otvaranje i zatvaranje poklopca. Prilikom kupovine ambalaža je zaštićena providnom folijom, koja označava da proizvod nije korišćen i da nije kontaminiran.

 

Beauty Uk paleta sadrži tri kremaste boje namenjene za konturisanje, odnosno oblikovanje lica:

 

Najtamnija kontur boja je namenjena za delove lica koje želimo da prikrijemo ili definišemo. U pitanju je veoma tamna braon nijansa. Na prvi pogled, boja deluje potpuno hladna, ali se prilikom blendanja ipak primećuje minimalno narandzastog pigmenta. I baš zbog toga je ovaj kremasti proizvod jedan od boljih koje sam koristila, jer potpuno hladne boje na mom licu izgledaju neuredno i neprirodno. Pigmentacija je odlična i, ukoliko ste svetle puti, dovoljno je vrlo malo proizvoda da bi se postigao željeni efekat. Ukoliko ste tamnijeg tena lako ćete je nadograditi sa još jednim slojem. Ova boja mi je najviše odgovarala i, naravno, najčešće sam je koristila. Za nanošenje koristim Ebelin koso sečenu četkicu sa gustim, čvrstim vlaknima. Iako je prvenstveno namenjena za nanošenje senke, odlično se pokazala i u aplikaciji ove kontur boje, jer je precizna i nanosi savršenu količinu proizvoda. 

 

 

Sledeća je toplija srednje braon boja koja ima ulogu bronzera. U sebi sadrži više narandzastog pigmenta od prethodne. Kao što je i predloženo, nanosi se na jagodice da bi ih istakla i dala im “toplinu”. Ova boja je srednje pigmentacije i za svetle devojke će biti dovoljan jedan sloj, dok će one tamnije morati da je nadograde. Nanosim je uz pomoć Real Techniques Pointed Foundation četkice, koja je pljosnata i dovoljno široka za ciljano nanošenje krem proizvoda na obraze.

 

 

Najsvetlija hajlajt nijansa namenjena je za nanošenje na delove lica koje želimo da istaknemo i osvetlimo. Ova boja je ujedno i moje najveće razočaranje. Veoma je slabo pigmentovana i na licu skoro neprimetna. Gotovo da je nisam koristila, jer imam kvalitetnije svetle korektore i hajlajtere koji mnogo bolje odrade svoj posao.

 

 

Sve tri boje su čvršće kremaste teksture i pre upotrebe ih je neophodno zagrejati pristima da bi se olakšalo njihovo nanošenje i razmazivanje. Ovako zagrejane dosta se lako blendaju, kako pojedinačno, tako i između između dve boje, da bi se dobio taj suptilni prelaz bez oštrih ivica. Za blendanje načešće koristim Real Techniques Sculpting Brush, koja se pokazala prakričnijom i od Beauty Blendera.

Bez obzira da li ovu paletu korisim samostano ili je fiksiram uz pomoć praškastih proizvoda, na licu će ostati prilično dugo i neće bledeti ili promeniti boju tokom celog dana (ili noći).

U svakom slučaju, ako izuzmemo hajlajt proizvod, ovo je jedna od (naj)boljih kremastih paleta koje sam probala. Gušća tekstura, iako teža za nanošenje, pokazala se kao jako postojana na koži koja je sklona pojačanom lučenju masnoće. I kao najveći plus, u sebi sadrži savršeno odmerenu kontur boju, sa trunkom (neprimetne) topline koja sprečava veštački, neuredni izgled na licu. Kao takva, ova paleta je moj saveznik u šminkanju u svakodnevnim i posebnim prilikama i dragi saputnik prilikom svakog mog putovanja.

 

Koji je vaš najdraži proizvod za konturisanje?

 

Slični postovi

0 komentara

Postavite komentar