Bioderma atoderm ulje za tuširanje
Lepota

BIODERMA ATODERM ULJE ZA TUŠIRANJE

Savršeno ulje za tuširanje koje suzbija iritacije i crvenilo kože i istovremeno je čini hidriranom, mekom i nežnom na dodir.

Kako ste već imali prilike da čitate u tekstu o prolećnim favoritima, Bioderma ulje za tuširanje jedan je od proizvoda koji su mi dosta pomogli i u čijem korišćenju sam uživala. Današnji post posvećen je detaljnijem opisu i mojim utiscima o ovom fantastičnom Bioderminom preparatu za pranje kože tela i lica.

Proizvodi iz Bioderma laboratorije formulisani su tako da prate potrebe kako zdrave kože, tako i one čija je ravnoteža narušena pod dejstvom stresa, bolesti, starenja i drugih negativnih faktora. U sastav proizvoda ulaze najčistiji aktivni principi, odnosno molekuli koji su prirodno prisutni u koži, i koji obezbeđuju bolju toleranciju. Delovanje ovih preparata usmereno je na aktiviranje prirodnih resursa kože u borbi protiv nepovoljnih spoljašnjih uticaja.

 

 

Ulje za tuširanje koje sam imala prilike da koristim deo je Atoderm kolekcije, namenjene veoma suvoj i atopičnoj koži. Svi proizvodi ove kolekcije deluju tako što obnavljaju prirodni vodeno-masni film na površini kože i vraćaju joj vlažnost i masnoću.

Bioderma ulje za tuširanje dolazi u bočici od čvrste plastike, a dozira se uz pomoć pumpice na njenom vrhu. Pakovanje sadrži 200 ml proizvoda čiji je rok trajanja 6 meseci od otvaranja. Dostupno je u Lilly drogerijama, kao i u bolje opremljenim apotekama.

Cena ulja je oko 1500 dinara, što verujem da će mnogima zazvučati skupo, s obzirom da se radi o proizvodu za tuširanje za koji obično izdvajamo daleko manje novca. Međutim, kvalitet ovog preparata, pažljivo odabran sirovinski sastav i njegova delotvornost maksimalno opravdavaju “jaču” cenu, pogotovu kada je narušeno zdravlje naše kože i kada ona zahteva posebnu negu.

 

 

Upravo specifično stanje moje kože bio je razlog zbog kog sam odabrala Biodermino ulje za tuširanje. U trudnoći, nekad normalna koža tela postala je dehidrirana, suva, sklona svrabu i stvaranju crvenih pečata. Često sam slušala o tome kako hormoni u trudnoći kožu čine blistavom, mekom i sjajnom, a tek sada mogu iz svog, i iz iskustva drugih trudnica da potvrdim da je u većini slučajeva to mit. Koža mi je gotovo momentalno postala osetljivija, pogotovu u zimskom periodu kada sam morala da oblačim deblje slojeve odeće koji su je dodatno iritirali. Blago i negujuće Bioderma ulje za tuširanje u tom trenutku bilo je pravi spas za moju preosetljivu i dehidriranu kožu tela.

Efekat ulja veoma brzo je uočljiv: nekoliko dana nakon prvog korišćenja nestale su iritacije i svrab, a nakon mesec dana koža je postala ponovo hidrirana, meka i nežna na dodir. U mom slučaju ovo je bio jedan od onih preparata koji u potpunosti ispunjavaju obećanja proizvođača i koji zaista “rade” ono za šta su predviđeni.

 

Njegovu delotvornost pripisujem izuzetno kvalitetnom sirovinskom sastavu, ali i odsustvu štetnih sastojaka. Biolipidi iz biljaka povećavaju otpornost kože reparacijom njenog zaštitnog vodeno-masnog filma, dok je vitamin PP zadužen za stimulaciju stvaranja prirodnih masnoća kože. Takođe, u sastavu su prisutna i dva patentirana kompleksa – Skin Barrier Therapy i DAF koji sprečavaju nastanak iritacija kože tako što povećavaju njen prag tolerancije.

Pored veoma bogatog sastava Bioderma ulje za tuširanje može se pohvaliti i odsustvom sintetičkih konzervansa parabena. Takođe ne sadrži ni SLS i SLES, sufaktante koji sa površine kože uklanjaju prirodnu masnoću i na taj način dovode do njenog pojačanog isušivanja. Kako je ulje hipoalergijsko, ne iritira oči i ima dobru okularnu toleranciju preporučuje se i za pranje kože lica, kao i za kupanje dece i beba.

 

 

Prilikom korišćenja, prvo što me je oduševilo je izuzetno prijatan, blagi miris. Iako parfimisani proizvodi imaju tendenciju da dodatno iritiraju moju osetljivu kožu, sa ovim uljem to nije bio slučaj. Sam proizvod je nemasne uljane teksture, a u kontaktu sa kožom ne peni. I što je najbitnije, nakon ispiranja ne ostavlja mastan trag, već samo kožu učini svilenkastom i mekom na dodir.

 

Dakle, ukoliko imate problema sa izuzetno dehidriranom kožom, sklonom iritacijama i crvenilu, Bioderma ulje za tuširanje je proizvod koji bih od srca preporučila. Bogati sastav i odsustvo štetnih sirovina obezbediće savršenu negu, dok prijatan miris i nemasna uljana tekstura obećavaju i uživanje u korišćenju preparata.

 

Da li ste već probale proizvode iz Bioderma laboratorije?

Kakvi su vaši utisci?

 

 

Slični postovi

0 komentara

Postavite komentar