bioten krema
Lepota

BIOTEN SKINNERGY REFRESH IT! HIDRIRAJUĆI KREM – GEL

Lagana Bioten krema namenjena intenzivnoj hidrataciji kože i zaštiti od slobodnih radikala koji ubrzavaju njen proces starenja.

Moja mešovita koža, sa izrazito masnom T zonom i veoma dehidriranom periferijom, zahteva posebnu vrstu nege. Uvek pokušavam da nađem onaj balans između kreme koja kožu neće suviše mastiti, a koja će joj pružiti optimalni nivo hidratacije i zaštitu od nepovoljnih spoljašnjih uticaja. U zimskom periodu, kada vetar i niske temperature isuše moju kožu, uglavnom se odlučujem na kombinaciju laganih ulja i proizvoda kremaste teksture. U letnjem periodu više se okrećem fluidima i gelovima, koji se brzo upijaju ne stvaraju težak film.

 

 

Ove godine za negu kože tokom leta oslonila sam se na Bioten Skinnergy Refresh it! hidrirajući krem-gel. Iako je ova kolekcija Bioten proizvoda namenjena mlađoj populaciji u dvadesetim godinama, odabrala sam je zbog njenog kvalitetnog sastava, bogatog moćnim ovlaživačima kože. Srećom, moja mladolika koža bez bora ostavlja mi mogućnost da ponekad “varam” sa proizvodima za negu i da se ne vezujem striktno za one koji podmlađuju i redukuju znakove starenja.

 

 

Vremenom sam naučila da prilikom izbora preparata za negu kože prepoznajem one sirovine koje mi zaista odgovaraju. Bez obzira što u teoriji većina njih zvuči primamljivo, praksa obično pokaže koja od njih pokazuje svoj pravi efekat na mojoj koži. 

U vrhu liste tih poželjnih svakako je hijaluronska kiselina, biomolekul sposoban da veže veliku količinu vode. Često se koristi u preparatima namenjenim za revitalizaciju i hidrataciju kože. Primetila sam da primena krema sa hijaluronskom kiselinom odlično vlaži i vrlo brzo rešava problem perutanja i zatezanja kože.

 

 

Pored hijaluronske kiseline, sirovine odabira su mi najčešće kolagen i elastin. Kolagen je, takođe, poznat po svojoj sposobnosti da vezuje vodu. Kako 15 delova kolagena vezuje 85 delova vode, kreme na bazi ovog proteina kožu čine hidriranom i glatkom. Sa druge strane, elastin dovodi do poboljšanja strukture elastičnih vlakana i do povećanja elasticiteta kože. Obe sirovine nisu primarni iritansi niti senzibilatori, te ih i to čini veoma poželjnim u nezi moje osetljive kože sklone crvenilu.

 

 

Obzirom da sadrži hijaluronsku kiselinu, kolagen i elastin, Bioten Skinnergy krem-gel bio je logičan izbor prilikom odabira proizvoda za negu. Dodatan plus bila je pristupačna cena kreme od oko 500 dinara, kao i činjenica da je sastav obogaćen sirovinama koje daju SPF 15.

Gel- krem tekstura proizvoda savršeno mi je odgovarala tokom toplih letnjih dana i visokih temperatura. Prijalo mi je što se jako fino razmazuje i klizi po koži, a upija gotovo momentalno. Njena nemasna fomulacija uticala je na stvaranje laganog filma na površini kože koji ne pospešuje njeno mašćenje. U momentu aplikacije kreme javlja se blago lepljivi osećaj koji vrlo brzo nestaje, a već nakon par minuta pod prstima je poput finog, satenskog vela koji prekriva kožu.

 

 

Zbog svoje lagane teksure, odlično se pokazala u nezi kože tokom dana ili kao podloga za šminku. Za noćnu negu kombinovala sam je sa uljem makadamije, kojim sam dopunila ishranu kože na periferiji lica. Kožu je intenzivno hidrirala i bila sam pošteđena perutanja i ostalih simptoma koji sugerišu na nedostatak vode u površinskim slojevima kože. Takođe, na centralnim delovima lica nije dodatno mastila kožu ili izazivala kožne promene.

 

 

Svakako, treba naglasiti i da ova Bioten krema ne sadrži ozloglašene parabene, parafine i veštačke boje. Poslednjih godina za ove sirovine se vezuju brojne kontroverze. Često su dovođene u vezu sa nastankom malignih bolesti, iritacija i alergija, te ih kozmetičke kompanije sve ređe koriste u svojim recepturama. Ipak, u ovoj kremi postoji dodatak parfema, koji daju intenzivan svež, voćni miris, te je dobro biti oprezan ukoliko vam je koža veoma osetljiva.

 

 

Pored sirovina koje su me privukle kupovini Bioten kreme, na listi sastojaka nalaze se i druge koje su vredne pomena. Najinteresantniji od njih je ekstrakt godži bobica, poznat po bogatstvu antioksidansima koji štite kožu od nepovoljnih spoljašnjih uticaja i usporavaju njeno starenje. Antioksidativno delovanje kreme pojačavaju i vitamini C i E, neophodni za održavanje mladolikog izgleda kože. Prisutne su i aminokiseline, kao i razni biomolekuli značajni za održavanje vlažnosti kože. Od najvećeg značaja je urea – hidratišući agens koji omogućuje i bolju penetraciju drugih aktivnih principa.

Sama ambalaža proizvoda je praktična i atraktivno dizajnirana. Tuba od 50ml ima fiksni poklopac, koji se otvara na klik i sprečava curenje kreme. Otvor ima promer koji obezbeđuje da lako dozirate količinu proizvoda koju istiskujete. Posebno je zgodno što je tuba elastična i savitljiva, te pogodna da iz nje istisnete kompletan sadržaj. Vesele boje i kvalitetna štampa su uvek dodatni plus i garancija da će ambalaža izgledati dopadljivo i mesecima kasnije.

 

 

Na ambalaži su navedene osnovne informacije o proizvodu, dok se detaljniji opis može pročitati na kartonskoj kutiji u kojoj je krema upakovana prilikom kupovine. Tu je navedeno da je krema namenjena nezi normalne i mešovite kože lica, od dvadesete do tridesete godine života. Kao najveći plus ističu njenu sposobnost da intenzivno hidrira i osvežava kožu. Preporučeno je da se krema iskoristi u roku od 12meseci, što je sasvim solidan vremenski period.

 

Da li ste probali proizvode Boten kozmetike?

Kakvi su vaši utisci?

 

 

 

Slični postovi

1 komentar

  • My Beauty Column
    16.10.2016 19:25
    Probala i slažem se da lepo hidrira, a volim što ima i zaštitni faktor :) Generalno gledano, fina kremica za svaki dan :)

Postavite komentar