Catrice Absolute Nude Eyeshadow Palette
Lepota

Catrice Absolute Nude Eyeshadow Palette - 010 All Nude

Catrice Absolute Nude Eyeshadow Palette–paleta senki za oči sa šest šimerastih, neutralnih boja solidne pigmentacije koje se lako blendaju, izgledaju efektno i jednostavne su za korišćenje.

Iako još uvek nedostupna kod nas, Catrice kozmetika je moj definitivni favorit kad je šminka u pitanju. Iskoristim svaku priliku kada putujem da se naoružam njihovim proizvodima koji, osim što su se pokazali kao kvalitetni i praktični, imaju i interesantnu ambalažu i nisku cenu. Tako je i ovog puta Catrice Absolute Nude paleta senki našla put do mene iz obližnje nam Hrvatske. Sledi recenzija palete savršene za početnice u šminkanju, ali i za one veštije, kojima su potrebne senke za dnevnu i noćnu šminku.

Catrice Abolute Nude ( 010 All Nude )paleta senki za oči dolazi u čvrstom plastičnom pakovanju koje se zatvara klikom. Gornja strana je providna, pa u svakom trenutku možete videti sve boje. Slova su ispisana belom bojom i vremenom se ne gule, što je meni dosta bitno, jer ne volim kad proizvod nakon nekog vremena izgleda neuredno. U pakovanju se nalazi i dvostrana četkica, koja vam neće poslužiti mnogo.

Rok trajanja palete je 12 meseci od otvaranja, a cena oko 660 dinara. Naravno, u Srbiji još uvek nedostupne, ali ih možete naći u bilo kojoj susednoj zemlji. Paleta sadrži 6gr, odnosno po jedan gram za svaku od senki pojedinačno.

Sa leđne strane palete se nalazi opis samih senki i to kao “ nude senke za oči, svilenkaste i glatke teksture, sa različitim efektima – mat, šimeraste i metalik” . Za teksturu se slažem, ali u paleti se ne može naći ni jedna mat boja!!!

 

Pored opisa senki nalazi se i kratko uputstvo za upotrebu, tj. kako dobiti “ nude look ”. Po njima, to se najlakše postiže tako što se neka od najsvetlijih nijansi nanese ispod obrve, srednja nijansa na gornji kapak i najtamnija na pregib kapka. Tu je i savet plus za “ smokey night make-up “ gde predlažu da se najtamnija nijansa nanese duž gornje i donje linije trepavice, a zatim se sve lepo izblenda.

Iz mog ugla, ovo je sasvim solidna paleta sa šest neutralnih, zemljanih boja koju možete koristiti svakodnevno. Boje se lako nadograđuju i lepo se blendaju, pa je zbog toga pogodna za sve početnice u šminkanju. Sve boje su šimeraste,sa sitnim gliterom, solidne pigmentacije. Prilikom upotrebe se malo krune, ali ne preterano. Ukoliko ih nanesete preko prajmera veoma su postojane i trajaće tokom celog dana. Stvarno su veoma prijatne i svilenkaste teksture.

Prve dve nijanse su najsvetlije, svetlo bež i boja peska i dobre su za diskretni hajlajt. Prva boja je najsvetlija, i nju sam koristila najčešće, pa joj se polako nazire dno.

Druge dve boje su srednjeg intenziteta, u dve različite nijanse i njih najređe koristim.

Treće dve su najtamnije, jedna malo toplija i druga pepeljastija nijansa braon. Ovu poslednju najčešće koristim, pored one najsvetlije.

Sve u svemu, ovo je jedna solidna paleta, sa niskom cenom koja se može uklopiti u svaki dnevni ili noćni look. Boje se veoma lako blendaju i nisu previše pigmentisane, te je odlična za sve početnice u šminkanju i njima je preporučujem od srca.

 

Da li ste vi probale neku od Catrice paleta? Koja je vaša omiljena?

Slični postovi

2 komentara

 • TaupeCandy
  23.10.2015 16:01
  Baš dobro deluju senke a pristupačne su, žao mi je što ih nema kod nas :(
  • Oboji život
   26.10.2015 12:15
   Da, da....Stvarno tuga... Trebale bi da organizujemo neki blogo projekat za nabavku Catrice proizvoda :-D
 • Tamara
  21.10.2015 21:30
  Ne mogu da prezalim sto ovaj brend nemamo u Srbiji :/
  • Oboji život
   22.10.2015 00:58
   Ni ja, veruj mi :-/ Čula sam i da ih neće biti uskoro :-(

Postavite komentar