catrice i essence korektor
Lepota

CATRICE I ESSENCE TEČNA KAMUFLAŽA – RECENZIJA I POREĐENJE

Essence ili Catrice korektor? Odgovor potražite u novom postu na blogu, u uporednoj recenziji dve najpopularnije tečne kamuflaže.

Već dugo vremena koristim i volim tečne kamuflaže sestrinskih brendova Essence i Catrice. Sigurna sam da ste već čule da je reč o dva proizvoda povoljne cene i odličnog kvaliteta, koji su dostupni u gotovo svakoj drogeriji širom Srbije. Iako imenom i izgledom dosta liče, ipak se prilično i razlikuju. U ovoj uporednoj recenziji želela sam da vam što više približim njihove osobine i karakteristike, i na taj način olakšam izbor pravog korektora za vas.

 

ESSENCE CAMOUFLAGE FULL COVERAGE CONCEALER

Što se same ambalaže tiče, Essence korektor dosta podseća na Catrice varijantu, a značajnija razlika je samo u vizuelno većoj bočici i narandžastom poklopcu. Ovaj korektor ima standardni sunđerasti aplikator, kojim direktno nanosim proizvod na regiju ispod oka. Rok trajanja mu je 12 meseci od otvaranja, a nema nikakav specifičan miris.

Sama tekstura Essence korektora je vodenastija i laganija, i ne ostavlja težak osećaj na koži. Kada je pokrivna moć u pitanju, rekla bih da je srednja, što je definitivno manje od onoga što Catrice nudi. Ovaj korektor posvetliće regiju ispod oka, ali neće prekriti ozbiljnije tamne podočnjake. Ovo ga čini odličnim korektorom za dnevne varijante i manje korekcije u boji kože. Na licu izgleda dosta prirodno i ne odskače mnogo od ostatka mejkapa.

 

 

Svakako, dosta se lakše i lepše blenda od Catrice korektora. U moje već primetne bore se uvlači minimalno, a nema ni tendenciju da ističe suvoću kože. Aplikujem ga vlažnim Real Techniques sunđerčićem, što se pokazalo kao najbolja tehnika i kad je Catrice korektor u pitanju. Prilično je dugotrajan i nakon nekoliko sati nošenja izgleda prirodnije i urednije od svog protivnika.

Essence korektor dostupan je u dve nijanse, označene imenima Nude i Ivory. Ja sam imala priliku da probam samo drugu, i reč je o prilično svetloj nijansi, sa samo nagoveštajem rozikastog tona.

Cena: oko 350 dinara

 

 

 

CATRICE LIQUID CAMOUFLAGE HIGH COVERAGE CONCEALER

Za razliku od Essence korektora, Catrice ima dršku aplikatora u crnoj boji, što ga po meni čini dosta elegantnijim. Već sam pomenula da je aplikator sa sunđerčićem aktuelan i kod Catrice tečne kamuflaže, a razlika postoji u roku trajanja, te je u ovom slučaju 6 meseci od otvaranja. Takođe, Catrice kamuflaža se razlikuje i po intenzivnom mirisu koji poseduje.

Konkretnija razlika između ova dva korektora vidljiva je kada je u pitanju njihova tekstura i pokrivna moć. Catrice kamuflaža je dosta gušća i kremastija, a u stanju je da poprilično dobro prikrije i zamaskira nepravilnosti na koži. Dakle, dosta bolje se nosi sa izazovima kao što su tamni krugovi oko očiju ili veće promene u boji kože. Veoma je pigmentovan i intenzivno posvetli kоžu, pa se može koristiti i za hajlajt efekat prilikom konturisanja lica.

 

 

Za razliku od Essence kamuflaže, ima tendenciju da se uvlači u linijice i bore na koži, pa je veoma važno dobro ga izblendati, ali i fiksirati praškastim proizvodima. Iako je samo na ovom proizvodu navedeno da je vodootporan, uporedno sam ih testirala i ispostavilo se da je i Essence korektor podjednako trajan u kontaktu sa vodom.

U našim drogerijama dostupno je nekoliko nijansi Catrice kamuflaže, a ja sam imala priliku da probam dve: 010 Porcellain sa rozikastim pigmentom i 020 Light Beige - žućkastog tona za odlično kamufliranje ljubičastih podočnjaka.

Cena: oko 450 dinara

 

 

 

Krajnja presuda je da su u pitanju dva naizgled slična, ali potpuno drugačija proizvoda. U zavisnosti koji efekat želite da postignete, oba mogu biti podjednako korisna. Essence kamuflažu birajte za neobaveznu dnevnu šminku, kada vam je potrebno da izgledate sveže i prirodno, dok Catrice kamuflažu rezervišite za večernje izlaske ili značajnije manifestacije. Brend Essence nudi bolje rešenje ukoliko želite korektor koji se ne uvlači u borice i lako se blenda, dok će Catrice poslužiti devojkama sa tamnijim podočnjacima i većim nepravilnostima na koži. Dakle, birajte u zavisnosti od vaših potreba, a s obzirom na njihovu nisku cenu, nije na odmet kupiti oba i koristiti ih po potrebi.

 

Slični postovi

0 komentara

Postavite komentar