CATRICE PRIME AND FINE BASE
Lepota

CATRICE PRIME AND FINE PORE REFINING ANTI SHINE BASE – RECENZIJA I NAGRAĐIVANJE

U današnjem postu imate prilike da bolje upoznate prajmer za lice brenda Catrice, ali i da osvojite jedan za sebe.

Sigurno ste već upoznati sa brendom Catrice, odavno dostupnim u zemljama regiona, za kojim su dugo patile žene iz Srbije. U maju ove godine Catrice se uz mnogo buke pojavio na polici DM marketa u prizemlju Beograđanke. Vrlo brzo nastao je potpuni muk, štand se polako praznio, da bi na kraju ostalo svega nekoliko manje popularnih proizvoda. Prilikom poslednje posete izbor je bio toliko redukovan da je korpa ostala prazna. Kako je ovo jedan od omiljenih mi brendova, iskreno verujem da će se situacija popraviti i da ćemo uskoro imati prilike da ponovo pazarimo rumenila, maskare ili kamuflaže po kojima su poznati.

 

 

Catrice Prime and Fine Pore Refining Anti Shine Base je jedan od mojih najdražih proizvoda ovog brenda, za čiju sam kupovinu stalno “lovila” prijatelje koji putuju u neku od susednih zemalja. Reč je o prajmeru za lice, prvenstveno namenjenom masnijoj/mešovitoj koži sa proširenim porama, ali potpuno specifične teksture i formulacije.

Catrice navodi da se radi o dugotrajnom, laganom prajmeru, koji minimalizuje suvišan sjaj kože i vizuelno smanjuje proširene pore. Za drogerijski proizvod prilično smela obećanja, a u narednim redovima imaćete prilike da proverite koja od njih su zapravo i ispunjena.

 

 

Kao što znate, prajmer ili baza je kozmetički proizvod sa specifičnom namenom da zagladi površinu kože i prikrije sitne nepravilnosti pre nanošenja tečnog pudera, kao i da produži njegovu trajnost na licu. U zavisnosti od formulacije, dele se na silikonske-namenjene masnoj koži i prikrivanju proširenih pora i suvišnog sjaja, ili kremaste za normalnu i suvu kožu, koji će je hidrirati, maskirati suve delove i dodati joj sjaj.

Kako mi je koža mešovita, sa izrazito masnom T zonom, po pravilu trebalo bi da se okrenem silikonskim prajmerima. Međutim, teorija se često ne poklapa sa praktičnom primenom. Iako ništa ne ublaži moje proširene pore kao dobra silikonska baza, ipak izbegavam njeno korišćenje jer mi na površini kože stvori prevlaku, koja pojačava znojenje i mašćenje kože. Sve to rezultira efektom savršene kože koji traje do sat vremena, a nakon toga situacija postaje više nego kritična.

 

 

Baš iz ovog razloga radije koristim prajmere na vodenoj bazi, koji se lepo upijaju i hidriraju, a ne stvaraju osećaj težine i nisu opterećujući na licu. Jedan od omiljenih je svakako Catrice, jedinstvena varijanta kremsatog prajmera, sa svojstvima koja idu u prilog masnokošcima.

Catrice Prime and Fine anti-shine podloga za lice dolazi u tubici sa 30ml proizvoda. Otvor na tubi je minimalnog promera, te veoma pogodan za željeno doziranje. Prilikom kupovine poklopac je zapečaćen selotejp tračicom koja garantuje da nije prethodno otvaran. Na ambalaži je istaknuto da je proizvod dermatološki testiran i da je najbolje upotrebiti ga tokom 12 meseci od otvaranja.

 

 

Ova baza je bele, kremaste teksture, fino se razmazuje po površini kože i upija gotovo momentalno. Količina graška dovljna je za prekrivanje celog lica. Na koži ne ostavlja onu svilenkastu prevlaku poput silikonskih baza, već hidrirajući film koji je veoma lagan i ne stvara osećaj težine. Sasatav mu se bazira na vodi, sirovinama koje hidriraju kožu i čine njenu površinu glatkom, vitaminima i supstancama koje upijaju višak masnoće. Ne sadrži parfeme, pa je pogodan za primenu na osetljivoj koži i koži sklonoj iritacijama. Takođe ne sadrži ni sintetičke konzervanse-parabene, što je nekima veoma bitno.

 

 

 

TEST:

 

Da bih u potpunosti testirala njegov učinak i razliku koju pravi uradila sam uporedni test. Na pola lica sam aplikovala samo hidrantnu kremu, dok sam na drugoj polovini lica preko kreme nanela i Catrice prajmer.

Prilkom nanošenja pudera razlika je odmah bila uočljiva: na strani sa prajmerom lakše se nanosi i klizi po koži, a i potrebna količina za aplikovanje je duplo manja nego na drugoj strani. Prajmer ne matira potpuno kožu, ali se primeti za nijansu manje sjaja. Iako nije efikasan u maskiranju proširenih pora kao silikonski prajmeri, ipak pravi razliku u odnosu na potpuno odsustvo baze. Na strani lica sa kremom pore su dublje, vidljive i poput malih rupica koje puder ne prekriva, dok se na strani sa prajmerom vide samo u vidu neravnina u teksturi kože, ali su potpuno prekrivene puderom. Očigledna razlika uočljiva je i na periferiji lica, gde fino zagladi kožu, te perutanje, ljuspice i dehidrirani pečati nisu vidljivi kao na suprotnoj strani lica.

Tokom dana na strani lica bez prajmera se pojavljuje suvišan sjaj, a puder počinje da bledi i lagano nestaje sa regija gde postoji najjače lučenje masnoće.

Puder aplikovan preko Catrice prajmera primetno duže se zadržava na koži. Iako se vremenom pojavljuje sjaj i sa te strane lica, popravka proizvodima za matiranje ili upijanje masnoće je moguća.

 

Iako je Catrice Prime and Fine Pore Refining Anti-Shine baza/prajmer proizvod namenjen prvenstveno osobama masnije kože, njegova lagana kremasta tekstura i sposobnost maskiranja suvih regija ga čine pogodnim i za pripremu suve i normalne kože lica. Posebno će ga voleti masnokošci koji ne podnose teške silikonske prajmere, već priželjkuju laganu nemasnu bazu. Ako očekujete poptpuno fotošopiran izgled i teksturu kože možete ga zaobići, ali će se odlično pokazati kao proizvod za lakše nanošenje, ekonomičniju potrošnju i dugotrajnost pudera.

 

Sada imate priliku da učestvujete u nagradnoj igri i za sebe osvojite jednu Catrice Prime and Fine bazu. Da bi ste se uspešno prijavile potrebno je da:

 

1. Lajkujete Facebook stranicu Oboji Život na Facebooku, na OVOM linku

2. Podelite/šerjete OVU sliku na svom profilu. Slika mora biti podeljena javno (opcija “public”)

3. Ispod slike ostavite komentar, poželjno sa kontaktom (ime profila sa kog me pratite ili mail preko kog vas mogu kontaktirati ukoliko osvojite nagradu).

 

Nagradna igra traje od 02.11.2016. – 16.11.2016. i važi samo za učesnike koji nagradu mogu da preuzmu na teritoriji Srbije. Ima dobitnika biće objavljeno u roku od nekoliko dana, kad se prikupe svi podaci. Duple prijave sa istog profila neće biti uvažene.

Rezultati nagradne igre:

 

Srećna pobednica nagradne igre je Jovana Morača Stojanović. Čestitam od srca <3

 

 

 

 

 

Slični postovi

4 komentara

 • Sanja
  04.11.2016 12:34
  fb Sanja Stanišić
 • Marija
  04.11.2016 08:31
  Divno darivanje,nisam probala ovu bazu,zato evo prilike.Veliki pozdrav!
 • Biljana
  02.11.2016 20:04
  Bas divno CATRICE ja voli stalno namazi lice i sminka nesto i dr.SRECNO Oboji zivot ☺☺ ♥♥♥♥
 • Tanja
  02.11.2016 19:37
  Divno darivanje......hvala na prilici! :-)

Postavite komentar