caudalie micelarna voda za lice
Lepota

CAUDALIE MICELARNA VODA ZA ČIŠĆENJE LICA

Micelarni rastvor brenda Caudalie za uklanjanje nečistoća i sa najosetljivije kože lica.

Kada je kvalitetna nega kože u pitanju, gotovo svaka žena će prvo pomisliti na Francusku kozmetiku. Iz ove zemlje dolaze nam ekskluzivni proizvodi vrhunskog kvaliteta, izrađeni pod strogim nadzorom istaknutih stručnjaka. Kada se u ovu jednačinu ubace i impresivni sastojci poreklom iz francuskih vinograda, dobije se jedinstveni brend Caudalie.

Kao zaljubljenik u micelarne rastvore, poželela sam da to bude upravo prvi proizvod ovog brenda koji ću probati. Kao što verovatno znate, micelarna voda namenjena je skidanju šminke, ali i redovnom čišćenju kože lica. Prednosti ovakvih proizvoda ogledaju se u tome što nečistoće uklanjaju uz minimalno nereda, a pritom za sobom ne ostavljaju mastan film na površini kože.

Caudalie micelarna voda upakovana je u mlečno belu bočicu od kvalitetne plastike. Osveženje kod ovakve vrste proizvoda je pumpica na njenom vrhu, kojom se lako dozira količina preparata. Na samoj ambalaži navedeni su i osnovni podaci o proizvodu. Tu je navedeno da je rok trajanja 9 meseci od otvaranja, kao i da se u pakovanju nalazi ukupno 100ml micelarnog rastvora. Na tržištu je dostupno i veće pakovanje od 200ml, ali ako vam je prva kupovina, za probu dobro posluži manja ambalaža. Takođe, njegova je prednost i ako planirate putovanje, a želite sa sobom da ponesete što manje kozmetike.

 

 

Interesantna činjenica je da je Caudalie 2006. godine prestao da koristi parabene u svojim proizvodima. Takođe, u njima nećete naći ni mineralna ulja, kao ni sastojke životinjskog porekla. A meni najznačajnija činjenica je da se na spisku sirovina neće naći ni snažni surfaktant Sodium Laureth Sulfate. U proizvode se inače dodaje kao peneće sredstvo, a sa kože uklanja njene dragocene prirodne masnoće i na taj način dovodi do njenog isušivanja.

Sama Caudalie micelarna voda u sebi sadrži biljni glicerin koji izuzetno vlaži kožu, kao i surfaktante većinski biljnog porekla za nežno uklanjanje nečistoća sa lica. Umesto ozloglašenih parabena, micelarna voda poseduje konzervanse prirodnog porekla koji se koriste i u prehrambenoj industriji i potpuno su bezbedni.

U Caudalie micelarnom rastvoru prisutna je grožđana voda po kojoj je ova linija i poznata. Dobijena je od organskog grožđa i bogata je brojnim aktivnim principima, poput minerala koji umiruju nadraženu kožu, i šećerima zaduženim za intenzivnu hidrataciju kože. Takođe, tu je i organski ekstrakt cveta kamilice, poznati sastojak u preparatima za tretiranje osetljive kože sklone crvenilu. Dakle, zbog ovako pažljivo odabranog sastava, Caudalie micelarna voda je hipo-alergena, te je mogu koristiti i osobe sa senzitivnom kožom.

 

 

Prvo što sam primetila prilikom primene Caudalie micelarne vode je diskretan, ali upečatljiv miris. Veoma lagane i osvežavajuće mirisne note, za koje na sajtu navode da su mešavina narandžinog i limunovog cveta, lubenice i listova nane.

Prilikom korišćenja, kao što sam pomenula, veoma je praktičan sistem sa pumpicom koja olakšava doziranje. Takođe, pumpica ne zahteva i okretanje bočice, kao što je to slučaj sa ambalažom sa klasičnim otvorom. Dakle, postavite komadić vate ispod pumpice i jednom rukom istiskujete željenu količinu. Savršeno.

Sama vodica je potpuno bezbojna. Sa lica uklanja sve nečistoće, poput pudera , ruža, senke, rumenila... Zahtevnija šminka, kao što je uporna maskara, zahteva malo više rada. Ono što je svakako pozitivno, ako odlučite da je koristite za uklanjanje maskare, Caudalie micelarna voda je oftamološki ispitana i sadrži fine sastojke koji nisu iritirali čak ni moje izuzetno osetljive, svetle oči.

 

 

Caudalie micelarnu vodu, osim za skidanje šminke, koristim i kao sredstvo kojim ujutru čistim lice od produkata metabolizma koji se tokom noći skupljaju na površini kože. Takođe, ukoliko se tokom dana nisam šminkala, pred spavanje je koristim za uklanjanje viška masnoće i različitih nečistoća iz spoljašnje sredine koje se skupljaju na koži tokom dana. Nakon čišćenja kožu ostavlja savršeno mekom i hidriranom, dakle, ne isušuje je i redovnom upotrebom ne dovodi do njenog perutanja i ljuspanja. I što je najvažnije, na licu mi ne izaziva nikakve promene, već naprotiv, ublažava crvenilo i iritacije kojima sam sklona u zimskom periodu.

Micelarnu vodu brenda Caudalie možete pronaći u svim bolje opremljenim apotekama. Pssst, tokom decembra u Benu apotekama očekuje vas čak 20% popusta na kupovinu Caudalie proizvoda.

 

 

Slični postovi

0 komentara

Postavite komentar