dr hauschka hand cream
Lepota

DR. HAUSCHKA KREMA ZA RUKE – HYDRATING HAND CREAM

Hidratantna krema koja umiruje i neguje kožu ruku, ali je i štiti od hladnoće, vetra i nepovoljnih spoljašnjih uticaja.

Sigurno već znate da je koža, pogotovu ona na nezaštićenim delovima tela, najslabijeg kvaliteta u proleće. Zimski period, u kom su aktuelne niske temperature, hladan vetar i nagle promene temperature toplo-hladno, utiče na smanjenu proizvodnju prirodnih masnoća kože, narušavanje njene prirodne barijere i pojačani gubitak vlage. Kao rezultat imamo suvu i grubu kožu ruku, na kojoj se javlja crvenilo, perutanje i pucanje. Ovakva situacija traje mesecima, te u proleće izmučena koža, koja je istrošila sve svoje prirodne resurse za odbranu, izgleda najoštećenije.

Dr. Hauschka krema za ruke je preparat kome se obraćam za pomoć upravo u ovom periodu. Kremasta tekstura, medno žute boje, naneta na kožu ruku lepo i ravnomerno se razmazuje po njihovoj površini i gotovo momentalno ih učini jedrijim i mekšim. Kremu prati prepoznatljiv, prirodni miris, koji svedoči o njenom biljnom sastavu, prepunom lekovitih i delotvornih ulja i ekstrakta.

 

 

Ali ono što ovu kremu uspeva da izdvoji iz mora drugih je njena sposobnost gotovo momentalnog upijanja, bez ostatka masnih tragova. Ne postoji ništa što me više frustrira nego masna krema na rukama, koje već imaju problem sa pojačanim znojenjem. Takve kreme, pogotovu na dlanovima, stvore mi neprijatnost i ostave nemogućnost da neometano obavljam redovne dnevne radnje. Ali „Hauška“ hidratantna krema za ruke formulisana je tako da se sa blagim razmazivanjem potpuno upija u kožu i na njima ostavlja fini baršunasti, ali nemasni film.

Ova krema standardno sadrži glicerin, poznati i često viđen sastojak u kremama za ruke, koji spada u grupu humektanasa, odnosno sirovina koje sprečavaju gubitak vlage iz kože i nastanak dehidratacije. Nakon njega, tu je i ekstrakt belog sleza, koji ublažava crvenilo i otoke, i ubrzava zalečenje različitih oštećenja kože. Po sličnom efektu poznata je i zečja detelina, najčešći sastojak Dr. Hauschka kozmetike, koja ubrzava zarastanje ranica i posekotina kože.

 

 

Takođe, tu je i pčelinji vosak, nezaobilazni sastojak preparata za negu ruku, koji ujedno hrani kožu i štiti je od od niskih temperatura, mrazeva i jakog strujanja vazduha. Lista se nastavlja, te u kremi možete naći i brojne druge biljne ekstrakte i ulja koji su zaduženi za omekšavanje kože, hidrataciju, regeneraciju, ali i zaštitu od nepovoljnih spoljašnjih uticaja.

Kao i drugi proizvodi ovog brenda, Dr. Hauschka krema za ruke ne sadrži sve one sastojke koji mogu da štete našoj koži, ali i organizmu. Pre svega, svi konzervansi, emulgatori i parfemi zamenjeni su alternativnim sastojcima koji svoje poreklo vode iz prirode. Takve biljne komponente neće iritirati vašu kožu i neće narušiti njene prirodne ritmove.

Naravno, u ovoj kremi nećete pronaći bezrazložno popularna mineralna ulja, koja kožu čine prividno mekom i negovanom, ali nemaju dugoročniji učinak. Film koji ostavljaju za sobom koži otežava njen normalan metabolizam, a pritom ne prodiru u dubinske slojeve i ne hrane je iznutra.

 

 

Ukoliko želite da pre kupovine „full-size“ proizvoda prvo isprobate ovu kremicu, dostupna su manja pakovanja od 10ml, koja dobro dođu i prilikom putovanja. Cena im je oko 350 dinara, i dostupna su u svim apotekama i zdravim hranama koje imaju program Dr. Hauschka kozmetike. Ipak, više se isplati kupiti regularnu kremu od 50ml ili čak praznično pakovanje od 100ml, uz koje se na poklon dobija simpatični ključić za istiskivanje proizvoda.

 

A kako vi negujete svoje ruke?

 

 

Slični postovi

0 komentara

Postavite komentar