elf blush & bronzing powder st. lucia
Lepota

ELF CONTOURING BLUSH & BRONZING POWDER ST. LUCIA

Recenzija jednog od najprodavanijih proizvoda ELF kozmetike.

ELF rumenilo i bronzer duo St. Lucia jedan od najpopularnijih proizvoda ovog brenda. Teško ćete naći blogerku koja ga već nije recenzirala i tom prilikom ga uporedila sa dosta skupljim brendom NARS. Dostupan je u tri varijante: Fiji, St. Lucia i Turks & Caicos. Fiji je jedina mat kombinacija bronzera i rumenila, dok ostale dve sadrže čestice šimera. Ja sam se odlučila za kombinaciju St. Lucija, s obzirom da su mi se boje i pigmentacija učinili najprihvatljiviji za moj svetliji ten i hladan podton kože.

 

 

Ovaj duo dolazi u ambalaži od kvalitetne mat crne plastike. Otvara se i zatvara na klik, ali je ovaj sistem dosta pouzdan i čvrst, te vam se neće dešavati da se otvori u neseseru ili tašni. Ambalaža je opremljena ogledalcetom, što je svakako simpatičan dodatak koji povećava praktičnost proizvoda van kuće i na putovanjima. Prilikom kupovine, iznad bronzera i rumenila naći ćete i celofansku zaštitu, sa simpatično ispisanim inicijalima brenda.

 

 

Ambalaža je dodatno upakovana u kartonsku kutijicu, unutar koje se nalazi rebrasta zaštita koja sprečava oštećenje proizvoda prilikom transporta. Na kutiji su ispisane sve informacije vezano za proizvod, poput preporuka za upotrebu i sirovinskog sastava. Ukupna težina je 8.4 g, a rok trajanja je 12 meseci od otvaranja. Interesantno je pomenuti da ELF brend ne vrši testiranja i generalno je protiv okrutnosti na životinjama.

 

 

Oba proizvoda su svilenkaste teksture, veoma nežni na dodir. U zavisnosti koju četkicu koristite primetićete manje ili više rasipanja.

RUMENILO je u svetloj, breskvasto - roze boji. Sadrži diskretne čestice zlatnog glitera, koji je nakon nanošenja jedva vidljiv. Ova kombinacija čini obraze blistavim i stvara zdrav, prirodan izgled lica. Specifična boja rumenila prilično je nosiva i može da izgleda dobro na različitim tonovima i podtonovima kože.

 

 

Doduše, pigmentacija mu nije jača strana. Intenzitet pigmenata nije jak, te je potrebno da ga nadogradite u nekoliko slojeva ili nanesete četkicom sa malo gušće zbijenim vlaknima. Nadograđuje se lako, te više aplikacija neće biti problem. Takođe, ovo nije jedno od onih rumenila koja intenzivno boje obraze, već daje prozračnu završnicu za prirodan, svež izgled. Odličan je izbor šminke za posao ili dnevne aktivnosti. Nanosi se ravnomerno i prilično lako se blenda, odnosno stapa sa ostatkom mejkapa. Nanosim ga Real Tecnhiques Buffing četkom iz Core kolekcije, koja se pokazala kao najbolji “alat” za aplikaciju.

 

 

BRONZER je u tamno smeđoj boji, toplijeg tona, ali ne previše narandzastog. Dakle, savršena kombinacija za prirodan efekat topline na licu. Pigmentacija mu je dosta bolja nego kod rumenila, pa ga najčešće koristim u letnjim mesecima. Zbog intenzivne pigmentacije treba biti obazriv sa količinom proizvoda koju nanosite i za to koristiti četku za bronzer sa rastresitim vlaknima. Bronzer aplikovan na lice ima fini satenski finiš, lepo se blenda i prilično je dugotrajan. Na samom proizvodu, baš kao i kod rumenila, vidljive su zlatne svetlucave čestice, koje se na licu ne primećuju. Prilikom korišćenja rasipa se malo više nego rumenilo.

 

 

Nažalost ELF kozmetika, šminka i četkice nisu dostupni u Srbiji, ali ih odnedavno možete pronaći u Hrvatskim drogerijama. Ipak, ukoliko niste u prilici da posetite susednu zemlju, još jedan način da dođete u posed ovih komada je putem stranice iHerb, gde ćete prilikom sledeće kupovine dobiti popust od 5% ukoliko poručite klikom na link OVDE. Cena ovog dua je nestvarnih 4$, što je veoma povoljno s obzirom da u jednoj kupovini dobijate dva cela proizvoda i prigodno ogledalce.

 

 

 

Da li ste probale neki od ELF proizvoda?

Koji su vaši favoriti?

 

Slični postovi

2 komentara

  • Duska
    04.11.2017 07:29
    Super post ♡ https://kraljicadrameblog.wordpress.com/2017/10/25/black-and-red-devil/
  • Marija
    03.11.2017 18:22
    Nisam ih probala, recenzija je odlicna. glamfashioncat.blogspot.rs

Postavite komentar