ESSENCE I LOVE EXTREME VOLUME VODOOTPORNA MASKARA
Lepota

ESSENCE I LOVE EXTREME VOLUME VODOOTPORNA MASKARA

Prošle godine Essence nas je obradovao novitetima među kojima se našla i I Love Extreme Volume vodootporna maskara. U današnjem postu očekuje vas njena recenzija i poređenje sa dobro poznatim maskarama iz iste kolekcije.

Na blogu ste već imali prilike da čitate o hvaljenoj Essence I Love Extreme Crazy Volume maskari. Naravno, kao jedna od mojih omiljenih, našla se i među prošlogodišnjim favoritima. Sa oduševljenjem sam dočekala najavu za vodootpornu verziju maskare iz iste kolekcije i čim su se noviteti pojavili u prodaji potrudila sam se da se baš ona nađe u mojoj korpi. Zbog masnjikavih kapaka i dugačkih trepavica dešavalo mi se da se originalna maskara preslika na kožu, pa je vodootporna verzija zvučala jako primamljivo.

Recenzija je čekala neko vreme jer su mi emocije bile podeljene. Testirala sam je u različitim situacijama i okolnostima i konačno imam formirano mišljenje. Pa da krenemo od samog početka...

Essence I Love Extreme Volume Waterproof maskara dolazi u tubici od plave plastike u kombinaciji sa rozim slovima. Sama ambalaža i dizajn su potpuno identični kao kod regularne verzije ove maskare, samo što je u njenom slučaju korišćena kombinacija crne i roze boje. Sadrži 12ml proizvoda, koji je upotrebljiv 6 meseci od otvaranja. Naravno, i ova maskara je dostupna na prodajnim mestima poput Lilija i DM-a, a cena joj je 379 dinara.

 

 

Četkica je velika i debela, baš kao kod regularne verzije I love extreme volume maskare. Pri vrhu četkice dlačice se sužavaju što olakšava nanošenje na trepavice u unutrašnjem uglu oka. Na prvi pogled izgleda zastrašujuće , međutim veoma je zgodna za nanošenje, čak i na donje trepavice ( koje gotovo pa nemam, što mi dodatno otežava nanošenje svake maskare ). Ipak, ja zaista imam krupne oči, pa nisam sigurna kako bi njom bile zadovoljne devojke sa sitnijim očima ili spuštenim kapcima.

Sama formula maskare je je u početku bila ređa i tečnija i to je ono što mi je najviše kvarilo utisak. Prvih nekoliko nanošenja jedva da se primećivala na trepavicama, te sam je na prvu loptu doživela kao potpuno promašenu investiciju. Nakon nekog vremena se to promenilo, dobila je solidnu gustinu i samim tim daje mnogo bolji efekat na trepavicama.

 

 

Četkica prilikom izvlačenja povuče sasvim dovoljno proizvoda, a višak ostane na grlu tube. Nanošenje prvog sloja obezbediće vam tamnije trepavice, blago produžene, ali ništa spektakularno. Drugi sloj već ozbiljnije menja stvar. Trepavice će uviti na gore, obezbediti im intenzivno crnu boju, dužinu i dobar volimen. Efekat na trepavicama dosta podseća na onaj koji pruža originalna verzija I Love Extreme Volume maskare (crna), dok se Crazy Volume maskara (roza) ipak može pohvaliti najboljim efektom na volumen i produžavanje trepavica od sve tri u kolekciji. Lepo razdvaja trepavice, pa je dobra i za devojke koje vole njihov “lepezasti izgled”. Suši se dovoljno sporo da imate vremena da nanesete oba sloja i dovoljno brzo da vam se ne razmaže ili preslika.

Već sam pomenula da me je kod najave za ovu maskaru najviše obradovalo to što je vodootporna. I moram priznati da je tu svoju osobinu opravdala u potpunosti. Ona će odoleti svim uticajima vlage ili kiše, a neće se pomeriti sa trepavica čak i ako odlučite da sa njom uskočite u bazen. Naravno, uspešno se bori i sa masnjikavim kapcima, zbog kojih često nakon radnog dana na njima imam set otisaka regularne maskare. Takođe se ne kruni, ne rasipa i ne razmazuje, već ostaje na svom mestu tokom višečasovnog nošenja. Naravno, to podrazumeva da vam za njeno uklanjanje micelarna voda neće biti od velike pomoći, već taj zadatak morate obaviti sa nečim prikladnijim – tipa, dvofaznih skidača šminke.

 

 

 

Savet plus:

Kako me je oduševila njena otpornost na razmazivanje i preslikavanje, probala sam da je kombinujem sa voljenom I Love Extreme Crazy Volume maskarom i dobila pun pogodak u efektu koji želim da postignem. Jedan sloj Crazy Volume maskare, praćen drugim slojem Volume Waterproof maskare trepavicma daje fantastičanu dužinu, dramatičan volumen, ali i postojanost tokom celog dana, bez preslikavanja. Jedna preko druge “legnu” savršeno, ne krune se i rade timski na postizanju fenomenalnog efekta. Time sam spojila najbolje iz oba sveta i eliminisala njihove pojedinačne nedostatke koji su prisutni u mom slučaju.

* U galeriji možete videti kako Essence I Love Extreme vodootporna maskara izgleda na trepavicama

 

Da li ste vi probale ovu maskaru? Kakvi su vaši utisci?

 

 

Slični postovi

1 komentar

 • My Beauty Column
  25.02.2016 18:03
  Kod I love extreme maskara mi je uvek četkica bila problem, za moje oči je malo veća :) Dopada mi se kakav ti efekat daje, baš dobro istakne lepo plavo oko :D
  • Oboji život
   26.02.2016 12:10
   Da, pretpostavila sam da četkica može da bude problem :-( Hihih, hvala ti puno :-* :-D <3

Postavite komentar