devojačko veče
Lepota

Kako se našminkati za devojačko veče

Zvanično nam je stiglo proleće, a ono će nam doneti i brojne proslave koje iziskuju da na njima izgledamo savršeno. Svakako, prve na redu su svadbe, čija sezona nas očekuje u narednih nekoliko meseci. Osmišljavanje svadbenog makep look-a nam i ne zadaje previše brige, jer se u takvim situacijama obično prepustimo rukama stručnjaka. Ali, za ostale manifestacije trebamo biti maksimalno spremne da "uzmemo stvari (četkice) u svoje ruke" i dobijemo što bolji rezultat.

 
Naravno, uz svaku svadbu ide i obavezno devojačko i momačko veče, a na ovom prvom morate da zablistate bez obzira da li ste mlada ili prijateljica slavljenice. Ovoga puta osvrnućemo se na makeup trendove koji dominiraju ove godine i preporučićemo kako da se što bolje samostalno našminkate u zavisnosti od vašeg tena i boje kose.
 

Šminka za plavuše 

Kako devojke svetlog tena najčešće biraju svetlije tonove kose, evo koji tip šminke najbolje ide uz ovakav izgled. Pre svega, nežan izgled za sobom povlači i potrebu da se koristi diskretnija šminka, te se trudite da se forsirate stare dobre neutralne tonove. Svakako, dozvoljen je smokey eyes koji će istaći oči, ali onda budite umerenije sa ružem i odaberite neki u nude nijansi. Ako zaista insistirate na tome da postignete što upečatljiviji izgled, okrenite se gliterima koji su potpuni hit ove sezone. Možete ih dodati na kapke preko senke na oči, ali ne zaboravite da ih nanesete preko odgovarajuće baze i dodatno fiksirate proizvodom u spreju. Dosta dobar izbor može biti i popuno neutralna šminka na kapcima i usnama, koja je upotpunjena konturisanjem uz dosta hajlajtera.
 

Šminka za crnke 

Crnke, bez obzira na boju svoga tena, za devojačko veče mogu birati i jarke boje koje sasvim dobro mogu da iznesu. Pre svega, tu je neprevaziđeni i bezvremeni crveni ruž, koji mogu dodatno da istaknu olovkom za usne u tamnijoj nijansi ili toperom sa crvenim gliterom. Pored njega, ove sezone apsolutni trend je i karmin ciklama boje, koji će se odlično uklopiti sa minimalno bronzera na jagodicama i dugim veštačkim trepavicama. Takođe, tu su i sve neonske nijanse ruževa, koje će zaista obeležiti celokupni look i dati mu neki poseban pečat. Ono što crnke u svakom trenutku trebaju da imaju na umu jeste da su trenutno u trendu guste, bogate obrve, iščešljane na gore.
Dobra stvar koja brinetama ide u prilog jeste to da se one mogu "igrati" sa šminkom i ne moraju pratiti neka striktna pravila. One bez previše bojazni mogu odabrati onaj izgled koji im se najviše dopada, a stajaće im podjednako sve ono što je namenjeno crnkama ili plavušama. Sa te strane mogu se odlučiti za diskretnu ili intenzivnu šminku, a mogu pronaći i neku zlatnu sredinu. Dobar izbor za brinete jeste precizno iscrtan ajlajner sa "mačkastim repom" koji će dati licu glamurozan izgled. Uz njega može da ide i neka upečatljiva boja karmina, kao što je tamno ljubičasta ili bordo.
 
 
Budite maštovite, originalne i uživajte u procesu pripreme za jedan ovako važan događaj. Bez obzira koji tip šminke odaberete, jedno je sigurno - najvažnije od svega jeste da sa sobom ponesete osmeh i dobro raspoloženje.

Slični postovi

0 komentara

Postavite komentar