guam,logona,weleda,nana
Lepota

KOZMETIČKI NOVITETI: GUAM, LOGONA, WELEDA I NANA KOZMETIKA

Guam fango krema za stomak, Weleda mleko i krema za zaštitu od sunca, Logona micelarna voda i Nana kozmetika sapun od vanile našli su se na mom poslednjem spisku za kupovinu. A u novom postu prenosim vam i svoje prve utiske o njima.

Svake godine pre odlaska na more obavim jednu ozbiljniju nabavku kozmetičkih proizvoda koji će mi biti potrebni tokom putovanja. Tako sam i ove godine svratila u moju najdražu prodavnicu prirodne kozmetike „Maslina“ i odabrala neke preparate koje sam dugo priželjkivala. U ovom postu očekuje vas samo kratko upoznavanje sa njima, a uskoro na blogu možete očekivati i njihove pojedinačne recenzije.

GUAM FANGO KREMA ZA STOMAK

Kako je trudnoća ostavila trag na regiji stomaka i struka, bilo je vreme za jedan „reality check“, odnosno za priznavanje problema i pronalaženje njegovog rešenja. Iako sam svesna da se za kompletnu eliminaciju masnih naslaga i učvršćivanje mišića ne mogu osloniti isključivo na kozmetičke preparate, bio mi je potreban još jedan saveznik u toj borbi. Ova Guam krema u svom sastavu sadrži patentiranu formulu na bazi morskih algi u kombinaciji sa fito ekstraktima, kofeinom, esencijalnim uljem gorke pomorandže i vitaminom E. Proizvođač navodi da krema značajno redukuje masne naslage na regiji stomaka i struka, ujedno poboljšavajući tonus kože. Iako je koristim tek neko vreme, ono što mogu da primetim je da je koža već nakon nekoliko upotreba značajnije zategnuta i zaglađena, a celulit na takvoj koži je manje vidljiv. Za uklanjanje masti, biće potrebno više aplikacija, ali i ozbiljnija redukcija obroka i redovno vežbanje. Treba pomenuti da ova krema nakon nanošenja ima jak efekat zagrevanja, te je koža intenzivno crvene boje. Ovo ne traje dugo, ali kad su topli dani radije je nanosim u večernjem periodu. Takođe, veoma je bitno nakon svake aplikacije dobro oprati ruke, da krema ne bi došla u kontakt sa licem ili očima i izazvala reakcije.

 

 

WELEDA MLEKO I KREMA ZA ZAŠTITU OD SUNCA ZA OSETLJIVU KOŽU BEBA I DECE, SPF 30 I SPF 50

Ovo su dva proizvoda kojima sam se najviše obradovala, od momenta kada sam videla njihovu najavu na zvaničnoj Weleda Instagram stranici. Kako sam planirala odlazak na more sa bebom koja ima manje od godinu dana, od velikog značaja bilo je pitanje koje kreme odabrati za zaštitu njene kože od sunca. Kako na našem tržištu do sada nije bilo prirodnih varijanti krema za ovu namenu, mojoj sreći nije bilo kraja kada sam saznala da je Weleda mislila na naše najmlađe. U pitanju su dva proizvoda, namenjena koži lica i tela, sa faktorom zaštite SPF 30 i SPF 50. Ono što je najvažnije vezano za njihov sastav je da se u njemu ne mogu pronaći hemijski filteri. Oni su poznati po tome što su generalno štetni po zdravlje, ali i samu kožu. U Weleda kremama zato ćete naći samo fizički filter, koji nije u formi nano čestica i potpuno je bezbedan za upotrebu kod beba od dana rođenja. Ove kreme Nevena je već isprobala na moru, te vas uskoro očekuje njihova detaljnija recenzija.

 

 

LOGONA MICELARNA VODA ZA DUBINSKO ČIŠĆENJE

Kako već dugo vremena najradije koristim micelarne rastvore za skidanje šminke, nestrpljivo sam čekala i nadala se ovom proizvodu u prirodnoj varijanti. Nemački brend prirodne kozmetike Logona odnedavno je svoju ponudu obogatio upravo ovakvim preparatom, pa sam danima željno iščekivala momenat kada ću biti u prilici da ga isprobam. Reč je o micelarnoj vodici namenjenoj uklanjanju šminke sa lica i predela oko očiju, ali i za redovno čišćenje kože od produkata metabolizma i drugih nečistoća iz spoljašnje sredine. Izrađena je na bazi organske aloje i ružine vodice, a pored toga sadrži i surfaktante biljnog porekla. Dodatak proizvodu su i sirovine koje regulišu njegov pH, te je adekvatno formulisan za primenu na osetljivoj regiji oko oka, čak i kod osoba koje nose kontaktna sočiva. Nakon nekoliko dana korišćenja mogu da primetim da je Logona micelarna voda veoma blaga i ne iritira moju kožu, ali sasvim dobro uklanja ostatke šminke. Ima diskretan i prijatan miris, koji se često koristi u Logoninim proizvodima.

 

 

NANA KOZMETIKA SAPUN VANILA ZA SVE TIPOVE KOŽE

Domaća radionica za izradu prirodne kozmetike Nana u svojoj ponudi ima sapune izrađene sa biljnim uljima i različitim aromatičnim biljkama. Kupovina ovog sapuna bila je potpuno impulsivna, a uzrok je bio divni miris vanile koji obožavam. Sapun je ravno sečen, a na sebi ima utisnut žig u obliku lista. U sastavu dominiraju maslinovo, kokosovo, palmino i ricinusovo ulje. Koristim ga isključivo za pranje kože tela, prilikom čega minimalno peni i ne isušuje poput konvencionalnih sapuna. Svakako, ovo je jedan od interesantnijih domaćih brendova koji mi je u poslednje vreme privukao pažnju, i verujem da ću u narednom periodu isprobati i neke od njihovih proizvoda za negu.

 

 

 

Slični postovi

1 komentar

 • Snezana
  14.08.2018 11:46
  Gde mogu da se kupe Nana sapuni i koja je cena i koja je cena GUAM FANGO KREMA ZA STOMAK
  • Oboji život
   14.08.2018 11:52
   Draga Snežana, svi proizvodi su dostupni u prodavnici "Maslina", a link do njihovog sajta imaš na početku teksta. Cena Nana sapuna je 252 dinara, a Guam kreme oko 2400. Lep pozdrav.

Postavite komentar