MASON NATURAL COLLAGEN BEAUTY CREAM
Lepota

MASON NATURAL COLLAGEN BEAUTY CREAM

Krema izrađena od 100% čistog kolagena namenjena usporavanju nastanka bora, boljoj hidrataciji i podmlađivanju kože.

Sigurno ste već imali prilike da se susretnete sa američkom stranicom iHerb na kojoj je dostupna prilično široka ponuda vitamisnkih suplemenata, kao i zdravije šminke i kozmetike. U saradnji sa njima na poklon sam dobila dve kolagen kreme firme Mason natural da bi ih testirala i vama prenela moju iskrenu recenziju. Na raspolaganju mi je bio neograničeni vremenski period za testiranje, te sam imala prilike da je jako dobro upoznam pre nego što objavim svoje utiske u postu.

Mason Natural je brend dostupan na iHerb stranici, a specijalizovani su za prodaju vitamina i dodataka ishrani. Pored toga imaju i odabranu ponudu biljnih ulja i krema za negu.

 

 

Mason Natural kolagen krema nalazi se u ambalaži od obične bele plastike sa poklopcem na odvrtanje. Iznad same kreme nalazi se zaštitni beli disk. Uglavnom preferiram kreme upakovane u tubicu, ali samo iz higijenskig razloga. Naime, svaki put kad koristite kremicu bakterije sa prstiju kontaminiraju proizvod, te on postaje podložniji kvarenju. Dakle, bitno je da vodite računa da vam prilikom aplikacije ove kreme ruke budu potpuno čiste.

 

 

Sama tekstura kreme je gušća kremasta i lako se razmazuje po koži. Kako mi je koža mešovita, primetila se da se na centralnoj masnijoj regiji slabije upija i ostavlja teži film, dok se na suvljoj periferiji upija gotovo momentalno, ostavljajući fini, nemastan i neopterećujući film. Dakle, ovu kremicu sam koristila isključivo na obrazima, vratu i dekolteu, dok sam na regiju čela, nosa i brade aplikovala kreme i serume formulisane za masnu kožu. Iz tog razloga, verujem da bi ova krema bila odličan izbor za sve vas koje muči suva i dehidrirana koža, dok bi onima sa masnijom i problematičnom preporučila da je zaobiđu. Brzo upijanje na suvoj koži čini je pogodnom i za pripremu kože za šminkanje. Takođe, možete je koristiti samostalno za dnevnu negu lica, ili u kombinaciji sa nekim uljem ili serumom za noćnu negu.

 

 

Naneta na suve i dehidrirane regije primetila sam da ih dugotrajnom upotrebom čini mekanim, nežnim i vraća im neophodnu vlagu. Koža postaje negovanija i elastičnija, te i vizuelno izgleda podmlađeno. Redovna nega i dobra genetika obezbedile su mi lice bez bora, pa zaista ne mogu da tvrdim kako i da li ova krema deluje na njihovo ublažavanje. Nakon svake aplikacije za sobom ostavlja fini miris koji se oseća neko vreme. Na ambalaži je naglašeno da se radi o aromi kruške, ali mene podseća na one starinske mirise koji su se ranije koristili u kremama.

 

 

100% čist kolagen je sastojak kom se pridaje najviše značaja u ovoj kremi. Kolagen je veoma cenjena sirovina u kozmetičkoj indistriji zbog svoje sposobnosti da vezuje vodu. Smatra se da 15 delova kolagena vezuje 85 delova vode na površini kože, te ona postaje hidrirana, glatka i elastična. Samim tim se smanjuje nastanak bora, usporava proces starenja i dobija podmlađeni izgled lica. Redovna upotreba preparata na bazi kolagena kožu čini čvrstom, jedrom i zategnutom.

 

 

Pored kolagena sadrži i druge supstance sposobne da vezuju vodu i na taj način hidriraju kožu. Ove sirovine nazivaju se polioli, a u ovoj kremi prisutna su dva: glicerin i propilen glikol. Takođe, tu je i niz masnih kiselina, njihovih estara, kao i masnih alkohola, čija je uloga da deluju kao emulgatori, ali i da omekšaju površinu kože.

Ova krema dodatno je obogaćena i shea puterom koji se sve češće koristi u proizvodima za negu kože. Razlog tome je njegovo bogatstvo masnim kiselinama i vitaminima, od kojih potiče njegovo delovanje na regeneraciju, zaceljivanje, hidriranje i omekšavanje kože.

 

 

Pakovanje sadrži 57 grama proizvoda, a rok trajanja je do novembra 2018. godine. Originalna cena kreme je 8,49$, a trenutno je na sniženju i možete je pazariti za svega 6,99$. Poručivanje se vrši preko stranice iHerb i to na linku OVDE. Ukoliko je to vaša prva kupovina sa ovog sajta, dostupan vam je i moj kupon kod VRP538 koji će vam prvu porudzbinu umanjiti za svega 5$. Kako je najniža cena dostave 4$, ukoliko iskoristite ovaj kod, krema će vas koštati ukupno 5,99$.

 

Da li ste već koristile preparate na bazi kolagena? 

Kakva su vaša iskustva?

 

* iHerb has provided the Mason Natural Collagen Beauty Cream free of charge for an honest rewiev.

Slični postovi

1 komentar

 • Zipa This
  08.06.2016 08:31
  iHerb krije mnogo dobrih krema, seruma i ulja, tako da volim pročitati recenzije proizvoda s ove stranice. Uvijek kažem, dobro bi bilo da je free shipping, češće bih naručivala :D
  • Oboji život
   08.06.2016 10:40
   Slažem se, free shipping i praćenje pošiljke su stavke koje bi mi baš značile. Svaki put se ozbiljno nasekiram dok paket ne stigne do mog praga. A ponuda im je stvarno odlična. Ne mogu se odlučiti hoću li preparativu ili dekorativu :-) Vidim da su se ponovili sa nekim ELF i Physicians formula proizvodima... Struggle is real :-D

Postavite komentar