Max Factor False Lash Effect Fusion Mascara
Lepota

MAX FACTOR FALSE LASH EFFECT FUSION MASKARA

Omiljena maskara za svakodnevne poslovne prilike. Max Factor False Lash Effect Fusion maskara za trepavice savršeno definisane i lagane poput pera.

Još kao devojčurak, kada sam tek kretala u avanturu upoznavanja sa dekorativnom kozmetikom, najčešće sam birala komade šminke brenda Max Factor. Svakako, jedna od prvih maskara kupljenih bila je upravo njihova 2000 Calorie, poznata po tome što trepavicama daje fantastičan volumen. Kako se asortiman proširivao, u ponudi su se našle i maskare False Lash Effect, kao i njena naslednica Fusion False Lash Effect. Ove dve maskare od tada uvek rado iznova kupujem, a Fusion verzija postala je moja omiljena maskara za svakodnevno šminkanje.

Max Factor Fusion False Lash Effect maskara dolazi u ljubičastoj tubi izrađenoj od plastike, sa elegantnim ukrasnim šarama u zlatnoj boji. Tuba sadrži 13.1 ml proizvoda i može se koristiti 6 meseci od otvaranja. Regularna cena joj je oko 2000 dinara, ali se jako često može naći po sniženoj ceni od 50%, što je veoma dobra ponuda.

 

 

Četkica je krupna, silikonska, sa vlaknima čija se dužina postepeno sužava od baze ka vrhu. Na taj način prati prirodnu dužinu trepavica i olakšava nanošenje proizvoda. Moram priznati da mi najviše odgovaraju ovakvi tipovi četkica, sa vlaknima koja nisu predugačka, te prilikom aplikacije ne ostavljaju tragove i na koži oko korena trepavica. Ipak, teže se nanosi na donje trepavice, koje su mi dosta retke i kratke.

Fusion verzija Max Factor maskare moj je najčešći izbor kada je u pitanju svakodnevna šminka za poslovne prilike. Razlog tome je njena tečnija formulacija, usled čega je na trepavicama lagana poput pera i ne ostavlja osećaj težine. Čak i kad se osuši, trepavice ne ukruti, već one ostaju potpuno mekane i savitljive. Formula je obogaćena i sitnim mikro vlaknima, koja su namenjena da trepavice izduže i učine ih “bogatijim”.

 

 

Osim zbog njene laganije formule, Fusion maskara nezamenjiva je i zbog svoje sposobnosti da savršeno definiše trepavice. Sa svakim nanošenjem oblaže svaku pojedinačnu trepavicu i odlično ih razdvaja. Čak ni više slojeva maskare neće slepiti trepavice ili dovesti do stvaranja grudvica.

Iako sam naziv maskare obećava efekat veštačkih trepavica, krajnji rezultat nije toliko dramatičan. Prvi sloj obezbediće prebojenost i razdvojenost trepavica. Drugi sloj dodaće im gustinu i diskretno poboljšati njihovu dužinu, dok će treći sloj intenzivirati ovaj efekat i blago ih podići. Ipak, treći sloj najčešće preskačem, jer sam sasvim zadovoljna efektom koji dobijem u dva nanošenja.

Kada je nanošenje maskare u pitanju, primenjujem specifičan sistem koji se do sada najbolje pokazao. Prilikom izvlačenja četkice iz tube, na njenom vrhu se nalazi najveća količina proizvoda, koju prenesem na trepavice od spoljašnjih ka unutrašnjim uglovima oka. Nakon toga, četkicu postavim u njen standardni, vodoravni položaj i cik- cak potezima od korena ka vrhu trepavica lepo rasporedim maskaru. Ovakav način aplikacije daje najravnomernije i najefektnije raspoređen proizvod.

 

 

Zbog svoje tečnije formulacije Max Factor Fusion maskara se za nijansu sporije suši, pa je potrebno sačekati nekoliko sekundi između nanošenja dva sloja. Međutim, kada je potpuno suva postaje veoma stabilna i postojana, odnosno ne kruni se na lice, ne razmazuje se i ne preslikava na kožu.

Iako je otporna i drži formu trepavica tokom celog dana, ova maskara je definitivno jedna od najlakših za uklanjanje. Da biste je skinuli sa trepavica nisu vam potrebna agresivna sredstva ili dvofazni čistači, već samo tufer natopljen micelarnim rastvorom. Njegovim blagim naslanjanjem na oko i nežnim pokretom uklonićete proizvod u potpunosti, bez potrebe za intenzivnim trljanjem. Ovako jednostavna procedura olakšava svakodnevne rituale uklanjanja šminke, a i čuva trepavice od agresivnog trljanja, te neće doći do njihovog ispadanja.


Da li ste probale Max Factor Fusion maskaru?

Kakvi su vaši utisci?

 

 

Slični postovi

0 komentara

Postavite komentar