Maybelline Fit Me! matte + poreless liquid foundation
Lepota

MAYBELLINE FIT ME! MATTE + PORELESS TEČNI PUDER

Ove godine Maybelline nas je obradovao unapređenom formulacijom Fit Me! Matte tečnog pudera za svaki dan, koji ujednačuje boju i teksturu kože, sprečava njen suvišan sjaj, a proširene pore čini manje vidljivim.

Na policama naših drogerija odnedavno možete naći novi Maybelline Fit Me! Matte + Poreless tečni puder, namenjen normalnoj, mešovitoj i masnoj koži lica. Reč je o starom proizvodu, ali sa unapređenom formulom sa mikro česticama, koje matiraju kožu i ublažavaju proširene pore, a ten i teksturu kože čine ujednačenim. Pored toga, novitet je i ambalaža, te se sada proizvod prodaje u fleksibilnoj plastičnoj tubici, dok se ranije nalazio u staklenoj bočici sa pumpicom.

Kako vreme postaje sve toplije, želela sam da iz upotrebe uklonim sve one teške pudere koje sam koristila u zimskom periodu i da se okrenem onim koji ostavljaju laganiji osećaj na koži. Novi Maybelline Fit me! Matte + Poreless stigao je u pravom trenutku, a njegova popularnost i veoma pristupačna cena bili su razlog plus da se odlučim za njegovu kupovinu. Kako se u toj ulozi pokazao i koliko sam zadovoljna svojim izborom imate priliku da pročitate u današnjem postu.

 

 

Maybelline Fit Me! tečni puder dolazi u tubi koja sadrži 30ml proizvoda. Sama tuba je polu transparentna, te se kroz polovinu tube vidi nijansa pudera, dok je druga polovina u mat crnoj boji. Zatvara se i otvara plastičnim poklopcem na odvrtanje, dok se proizvod istiskuje kroz maleni otvor na tubi, koji je prvobitno zapečaćen aluminijumskom zaštitom. Rok trajanja je 12 meseci od otvaranja aluminijumske zaštite, što je sasvim solidan period da ga iskoristite u potpunosti. Proizvod je dostupan u svim Lilly i DM drogerijama, a cena mu je oko 770 dinara.

 

 

Tekstura Fit Me! Tečnog pudera je lagana, tečna i veoma praktična za nanošenje na lice prethodno pripremljeno odgovarajućom kremom i prajmerom. Najbolju aplikaciju i blendanje pudera postižem uz pomoć suvog Real Techniques sunđerčića. Tečnija tekstura pudera ostavlja dosta vremena za nanošenje i po potrebi nadograđivanje, ukoliko vam je potrebno jače prekrivanje.

 

 

Iako je promovisan kao matirajući puder, ono što me je najviše obradovalo je to da zapravo na na licu ne ostavlja onaj neprirodan, bezličan, mat i “brašnjavi” izgled kože. Umesto toga suši se u polu mat finiš, bez suvišnog sjaja, ali ten i dalje izgleda osveženo i prirodno. Zbog svih navedenih karakteristika, sigurna sam da će mu se najviše obradovati devojke sa masnim /mešovitim tipom kože, ali da neće razočarati ni one sa normalnom kožom lica.

 

 

Takođe, kao jedan od najvećih pluseva Maybelline Fit Me! tečnog pudera je što, uprkos tome što je veoma lagan, pruža solidno prekrivanje koje se može nadograditi do srednjeg. U tankom sloju obezbediće diskretnije pokrivanje i blago ujednačavanje tena, dok će naredni sloj ublažiti crvenilo i manje nepravilnosti na koži. Čak i nadograđen ne izgleda suviše napadno ili očigledno na koži.

Fantastično je i što poboljšana formulacija Maybelline Fit me! tečnog pudera čini da je na licu potpuno prijatan i lagan, bez osećaja težine ili efekta maske. Dakle, potpuno je neosetan i neprimetan, a ne skuplja se ni u pregibima ili borama.

 

 

S obzirom da su moja najveća briga i nedostatak na licu proširene pore koje je gotovo nemoguće prikriti, moram da napomenem da u toj oblasti ovaj proizvod čini čuda. Primetićete da, kada nanesete tečni puder, pore postaju manje vidljive i momentalno dobijate savršen “blur efekat”. Svakako, najznačajnije je što i nakon nekoliko sati nošenja ovaj efekat ne iščezava, već pore ostaju ublažene čak i kad lice počne da se masti.

 

 

Trajnost, svakako, zavisi od tipa kože i njene pripreme. Puder koji je aplikovan preko prajmera i fiksiran kamenim puderom počeće da se prosijava nakon par sati isključivo na regijama koje su masnije, dok će na suvljim delovima lica uspeti da se održi i satima kasnije. Prosijane regije možete sa lakoćom “popraviti” sa malo matirajućeg pudera, bez bojazni da će izgledati neuredno.

 

 

Kada je izbor boja u pitanju, dostupno je svega nekoliko nijansi sa hladnijim i toplijim podtonom, za svetlije i tamnije devojke. Kako je izbor prilično sužen, odlučila sam se za kupovinu boje Natural Buff, označenu brojem 230 i najsličniju mom tenu. Reč je o srednjoj nijansi (ni presvetloj, ni pretamnoj), sa breskvastim podtonom, za koju verujem da će odgovarati većini devojaka, blago osunčanog tena.

 

Da li ste već probale Maybelline Fit Me tečni puder?

Kakvi su vaši utisci?

 

 

Slični postovi

1 komentar

  • Biljana
    25.05.2017 19:34
    Sve odlicno post procita (y) ☺☺

Postavite komentar