svadbene frizure
Lepota

Mlade, uskladite venčanice i frizure i zablistajte!

Planiranje venčanja nikada nije bio lak posao. Mlada je uglavnom pod najvećim pritiskom, jer veći deo organizacije pripada upravo njoj. Sasvim logično, imajući u vidu da mladoženje uglavnom nemaju ‘oko’ za izbor odgovarajuće dekoracije, cvetnih aranžmana i ostalih sitnih, ali važnih detalja. Pored toga, mlada se mora pobrinuti i za svoj (a verovatno i mladoženjin) stajling. Večita pitanja “Gde pronaći lepe venčanice?”, “Koja frizura treba da je prati?”, “Ko bi trebalo da me šminka?” dugo će je mučiti pre nego što se odluči za pravu kombinaciju.

Ako ste i vi jedna od njih, ovo je pravi tekst za vas. Neće vam otkriti tajnu savršene venčanice ili neodoljivih cipela, ali će vam pomoći da odaberete frizuru koja će vas učiniti najlepšom. Uživajte u izboru, jer to zaista jeste vaš dan.

 

Punđa

Za početak, ne može se pričati o frizurama za venčanje, a da se ne spomene punđa. Od davnina popularna, ona i dan danas predstavlja standard kad su u pitanju svečana dešavanja. Elegantna i prefinjena, ona na svakoj dami izgleda prelepo i čini je otmenom i nežnom. U ovim prilikama ne koristi se klasična punđa, već ona nisko postavljena i često ukrašena uvojcima i pletenicama. Po pravilu, potrebno je da ona izgleda bogatije i svečanije, pa se na nju obično kače i različiti ukrasi, a ponekad i veo. Čak iako izgleda neobavezno i razbarušeno, glomazna biserna šnala učiniće je dovoljno elegantnom za svadbeno veselje. Pozitivna strana ovakve frizure je što nećete morati mnogo da se brinete oko izbora venčanice, jer pristaje gotovo svakom stilu – od one jednostavne i kratke čipkane haljine, pa sve do duge satenske sa raskošnim šlepom.

 

Kovrdže

Mlade širom sveta, pored punđe, za svoj najlepši dan često biraju i frizuru sa kovrdžama. U zavisnosti od venčanice, to mogu biti fino zaglađene i pravilne lokne, romantični uvojci ili razbarušeni talasi u boho stilu. Uvijena kosa može se skupiti u punđu, ali i vezati u konjski rep ili pletenicu. Frizura sa uvojcima može izgledati svečanije i romantičnije ukoliko joj se doda ukras, a najčešće je to neki prirodni cvet. Ukoliko se odlučite da kovrdže vežete u konski rep, kosu na temenu obavezno natapirajte ili oslobodite nekoliko pramenova da vam padaju pored lica.

 

Kratka kosa

Ako imate kraku kosu i imate osećaj da nemate mnogo izbora, budite bez brige. Osim što se možete odlučiti za različite vrste ekstenzija ili umetaka, postoji i bezbroj elegantnih frizura za svečane prilike. U zavisnosti od vašeg stila i odabira venčanice, kosa vam može biti zaglađena, natapirana ili čak neobavezna i razbarušena. Od ukrasa možete koristiti kristalne kopče i ukosnice, pojedinačne cvetove ili one u vencu, biserne rajfove ili trake, itd. Ipak, verovatno najprikladnije će izgledati umetak sa mrežastim velom koji pada preko jednog ili oba oka.

 

Pletenica

Pletenica je još jedna od opcija koju možete uzeti u obzir prilikom odabira svadbene frizure. Ovaj način ukrašavanja kose postaje sve više tražen, a u ponudi su razlicite varijacije frizure. Pletenica ispletena kao riblja kost obično je razbarušena i prebačena je na stranu. Ako planirate da se na svojoj svadbi opustite, razigrate i popijete neku čašu više, onda je ovo pravi izbor za vas. Danas frizeri postaju sve maštovitiji, te smišljaju različite kreativne načine pletenja pletenica. Tako su sada popularne brojne varijacije ove frizure, a neke od njih su “žito”, “gnezdo” i “sirena” pletenice.

 

A koji se stil vama najviše dopada?

 

Slični postovi

0 komentara

Postavite komentar