multiactiv dvofazni losion za skidanje šminke
Lepota

MULTIACTIV ANTI AGE DVOFAZNI LOSION ZA UKLANJANJE ŠMINKE

Dvofazni losion koji sa lakoćom uklanja vodootpornu šminku, a pritom neguje trepavice i zonu oko oka.

Znam mnoge romantične duše (i jako vam zavidim ako ste među njima) koje se raduju prvom snegu. On ih podseća na radosno detinjstvo, porodicu na okupu, Koka-Kolinu reklamu sa Deda Mrazom, zimske čarolije... Ja zimu uglavnom provedem maštajući o plaži, pesku, moru i suncu, a prve pahulje dočekam sa konstatacijom “Jaoj, pa moram da promenim maskaru!!! ”.

Elem, kako počne da pada sneg, tako regularna maskara odlazi u kantu za smeće, a njeno mesto zauzima nova – vodootporna. Jednostavno, ni jedan kišorban ili kapuljača neće sprečiti snežne pahulje da završe na mojim trepuškama. Ono što sledi znate i same – dve crne suze niz obraze i otisci maskare na gornjim kapcima... Thank you snow for ruin my contour...

Korišćenje vodootporne maskare doživljavam kao nužno zlo, jer do sada nisam uspela da pronađem ni jednu koja poseduje sve kvalitete kojima može da parira onoj običnoj. A čak i da nađem takvu, uvek postoji onaj problem kada na red dođe skidanje šminke. To volim da obavim što pre i sa što manje gnjavaže, ali kad je vodootporna maskara u igri, ceo proces traje duplo duže.

U te svrhe sam do sada koristila uglavnom neko biljno ulje. Standardna procedura – ulje utrljam na trepavice dok potpuno ne rastvori maskaru, pa onda komadićem vate pokušam da uklonim sve to. U praksi – razmazana maskara po celom licu, mastan osećaj na koži, uprljani prsti, ulje svugde po kupatilu i potrošeno dvadesetak tufera vate. Dammit....

Zbog ove cele peripetije imala sam jako velike nade kada sam počela da koristim Multiactiv dvofazni losion za uklanjanje šminke. Na etiketi je naznačeno da ova dvofazna formula losiona brzo i nežno uklanja čak i ekstremno otpornu maskaru i šminku za oči, bez trljanja i pojave iritacije. Zvuči obećavajuće...

 

 

U suštini, jako mi se dopada princip delovanja dvofaznih sistema. Praktično predstavljaju udružene uljane i vodene preparate za skidanje šminke. Dakle, dobijamo proizvod sa sirovinama koje deluju sinergistički, te uklanjaju bilo koju vrstu šminke, pritom bez stvaranja osećaja neprijatnosti za vreme i nakon skidanja šminke.

 

 

Multiactiv dvofazni losion za uklanjanje šminke je deo anti age kolekcije, koja sadrži još proizvoda za negu i čišćenje lica. Dolazi providnoj, plastičnoj ambalaži sa plavo-belim poklopcem. Na prednjoj strani proizvoda nalazi se providna etiketa na kojoj je naglašeno da proizvod ne sadrži parabene, kao i da je pogodan za primenu kod osetljive kože. Sa zadnje strane je bela etiketa sa podacima o sirovinskom sastavu proizvoda, načinu upotrebe i delovanju aktivnih principa. Takođe, tu je naznačeno da pakovanje sadrži 150ml losiona, kao i da mu je rok trajanja 12 meseci od otvaranja. Ukoliko se odlučite na kupovinu prodajna mesta navedena su na njihovom sajtu OVDE. Cena mu je oko 360 dinara.

 

 

Kroz providnu ambalažu jasno se vide obe faze, gde je jedna providna, a druga u plavoj boji. Obzirom da su dvofazni proizvodi izrađeni na bazi vode i ulja i njihovoj osobini da se međusobno ne mešaju, kod njihove upotrebe neophodno ih je prvo dobro promućkati da bi se faze sjedinile na trenutak. Koriste se za to kratko vreme, a nakon nekoliko minuta faze se ponovo razdvajaju. 

 

 

Ovaj dvofazni tonik sadrži i glicerin, pantenol i aloja vera gel. U kozmetologiji se glicerin svrastava u humektanse, odnosno u grupu jedinjenja koja se u kozmetičke preparate dodaju sa zadatkom da očuvaju vlažnost kože, a samim tim održe njenu gipkost i svež izgled. Pantenol ili vitamin B5 takođe na kožu delije hidratišuće, a pored toga podstiče i rast dlake – što je odlično imajući u vidu da se ovaj proizvod nanosi na trepavice. Aloja vera gel je već dobro poznat kozmetički sastojak sa brojnim pozitivnim efektima na estetski izgled kože. Pre svega deluje na vlažnost i revitalizaciju kože.

 

 

MOJE ISKUSTVO:

Multiactiv dvofazni losion za uklnjanje šminke koristim tako što ga pre upotrebe dobro promućkam, dok se faze ne sjedine. Zatim sipam malu količinu losiona na parče vate koje na par sekundi prislonim na oči. Nakon toga samo blago protrljam oko i svi ostatci šminke završe na vati. Veoma je bitan ovaj korak u kom omogućujete losionu da deluje i da rastvori čestice šminke, pre nego što ih trljanjem uklonite. Na ovaj način sa losionom uklonim i naj uporniju vodootpornu maskaru, bez mnogo truda i nereda. Pritom, ne izgubim ni jednu trepavicu, jer postupak nije agresivan. Nakon uklanjanja šminke na koži ostane veoma fin, blago mastan film, pa nema osećaja zatezanja i suvoće kože. Sve u svemu – mnogo manje nereda i potrošenog vremena i materijala. 

 

 

Dakle, ako volite da koristite vodootpornu šminku, a pritom se stresirate svaki put kad treba da je uklonite, dvofazni losion olakšaće vam celu “igranku”. Osim što odlično uklanja šminku svojim aktivnim principima lepo neguje trepavice i zonu oko oka. U par sekundi skida i vodootpornu maskaru, a pritom nije agresivan i ne oštećuje trepavice.

PS – U postu imate priliku da vidite losion u svom jesenjem i zimskom izdanju, iako su slike nastale u svega nekoliko dana razlike. :-)

 

Kako vi uklanjate vodootpornu šminku?

Slični postovi

0 komentara

Postavite komentar