my way puter za telo
Lepota

MY WAY ČVRSTI PUTER ZA TELO | RECENZIJA

Ako i vas muči isušena i guba koža tela u zimskom periodu, a volite neobične kozmetičke preparate neodoljivog mirisa – čvrsti puter za telo je pravi izbor.

Po starom (i ne tako dobrom) pravilu u zimskom periodu moja koža lica izgubi gotovu svu svoju vlažnost i postane sklonija crvenilu i iritacijama. Situacija na koži tela nije podjednako dramatična, ali se primeti da je u hladnijim danima dosta suvlja i na dodir grublja. I ono što mi zaista najviše smeta, na najisušenijim delovima tela primeti se pojačano perutanje vidljivo golim okom.

Za negu kože tela tokom ovog dela godine zaista retko koristim mleka i losione za negu, već se češće okrećem masnijim, bogatijim formulacijama. Često su to različiti buteri izrađeni od hranljivih biljnih ulja i voskova, a ove godine odlučila sam se za verziju preparata u čvrstom stanju.

Zasigurno ste do sada već probale čvrsti puter za telo, koji predstavlja smešu najfinijih masnih sastojaka. Takođe, većina sirovina koje ulaze u sastav na sobnoj temperaturi je u čvrstom stanju, te se na taj način i postiže konzistencija ovih preparata. Iz tog razloga se u formulacijama često biraju sirovine poput ši putera, ali njegovo prisustvo obično puteru da zrnastu teksturu i sklonost ka gubitku boje. Stoga sam ovog puta odabrala puter za telo čiji sastav obećava da do ovoga neće doći.

 

 

Domaća radionica prirodne kozmetike My Way specijalizovana je za izradu preparata za negu lica i tela koji u sebi sadrže pčelinji vosak koji sami prikupljaju. Ovo je zaista jedan od najboljih sastojaka za negu kože u zimskom periodu, jer na površini kože stvara zaštitni film koji je štiti od negativnih spoljašnjih uticaja, ali i od gubitka vlage i dodatnog isušivanja. Osim toga, čvrsti puter za telo koji ga sadrži imaće glatkiju teksturu i konstantnu žućkastu boju tokom korišćenja.

My way puter za telo sadrži i druge važne komponente koje su važne za lep i negovan izgled kože u zimskom periodu. Tako se u njemu nalazi ricinusovo ulje koje dodatno hidrira kožu, ali i bogato kokosovo ulje poznato po tome što odlično nadomešćuje vlažnost i masnoću koji nedostaju koži.

Ambalaža u kojoj čvrsti puter za telo dolazi izrađena je od plastike, poprilično jednostavnog izgleda i dizajna etikete. Ali, pored skromne spoljašnosti, očekuje vas odličan preparat koji zaista „radi“ svoj posao. Kada se nanese na kožu ostavlja masniji film koji momentalno zagladi kožu i vrati joj gipkost, a redovnim korišćenjem čini kožu hidriranom i svilenkasto nežnom.

Kako se koristi čvrsti puter za telo?

Puter se koristi tako što se nežno prevlači po površini kože, čija toplota ga topi toliko da se osigura dovoljna količina preparata. Imala sam prethodnog iskustva sa proizvodima ovog tipa koji su se ubrzano topili, od stajanja gubili svoju konzistenciju i postajali gnjecavi. Kada je u pitanju My Way čvrsti puter za telo to nije bio slučaj: tokom korišćenja on zadržava svoju formu i troši se veoma sporo. Naravno, ovo zavisi i od temperature prostorije u kojoj ćete čuvati preparat, te je svakako preporuka da ne bude baš blizu izvora toplote.

Za negu kože tela obično biram veče, jer je tada moje vreme za kupanje ili tuširanje. Puterčić nanosim dok mi je koža još uvek delimično vlažna, čime se obezbeđuje dublje prodiranje preparata i manje masnog filma koji ostaje na površini kože.

Još nešto što me oduševljava jeste i neobičan, ali prijatan miris putera. Osetićete ga čim otvorite kutijicu, i još dugooo nakon što ga nanesete. Miris potiče od esencijalnih ulja, ali na ambalaži nije naglašeno koja su u pitanju.

Takođe, osim osnovnih informacija o sastavu, na ambalaži nećete pronaći druge podatke, poput roka trajanja, gramaže, itd. Ali, kako je u pitanju preparat koji ne sadrži vodenu fazu već isključivo masne sirovine, ne treba da vas brine njegova mikrobiološka ispravnost. Kod ovakvih masnijih preparata može vremenom doći do užegnuća ulja, ali dodatak vitamina E u ovom preparatu štiti ga od toga duže vremena.

Ukoliko se odlučite da isprobate My Way čvrsti puter za telo dobro je znati da ga možete pronaći u boje opremljenim prodavnicama zdrave hrane. Ako nemate jednu takvu u svojoj blizini, opcija je i da ih kontaktirate preko njihove zvanične Facebook stranice.

 

 

Slični postovi

0 komentara

Postavite komentar