nega kose
Lepota

Negujte svoju kosu na pravi način

Zdrava, lepa i negovana kosa je odraz svake dame koja drži do sebe i svog stila. Uredna kosa čini nas punim samopouzdanja i lepše raspoloženim. U većini slučajeva možete čuti i da je samo lepa kosa – zdrava kosa, te je nega kosa izuzetno bitna. Kada smo loše raspoložene i pod stresom i vitamini za kosu se gube. Da biste u svakoj situaciji imale lepu, zdravu i negovanu kosu, spremili smo za vas nekoliko saveta.

Nagradite svoju kosu kvalitetnim preparatima

Izbor preparata za negu kose veoma je bitan. Pored mnoštva šampona koji nam mogu pomoći da kosu učinimo sjajnijom, tu su i preparati za kosu kojima je osnovna svrha da našu kosu učine mekšom i zdravijom. Veoma je bitno da svoju kosu negujete i očuvate na pravi način. Kako bi vaša kosa dobila potpunu negu, birajte proizvode na biljnoj bazi, a maska za kosu ili balzam neka budu potpora kvalitetnom šamponu.

Perite kosu ujutro

Da bi vaša kosa bila zdrava veoma je bitan i sam period tj.vreme kada perete kosu. Nega kose, uz redovno pranje veoma je bitna bilo da imate ravnu kosu ili kovrdže. Većina frizera preporučuje da bi kosu trebalo prati dva puta nedeljno, ali i da večernje pranje kose treba zameniti jutarnjim. Razlika je u tome što, kada kosu operete uveče, može se desiti da postane zamršena i slaba, kao i da izgubi svoj volumen. U takvoj situaciji ni preparati za kosu ne mogu biti od velike pomoći. Stoga zamenite večernju rutinu pranja jutarnjom i uživajte u zdravoj i lepoj kosi.

Stilizujte svoju kosu na pravi način

Bilo da imate ravnu ili kovrdžavu kosu neophodno je da je pravilno stilizujete. Veliki broj dama u današnje vreme koristi različite preparate, prese i pegle kako bi stilizovale svoju kosu. Razni preparati za kosu, takođe mogu biti od pomoći, pored šampona i bazama. U svakodnevnu rutinu možete uvesti i ulja, kako bi vitamini za kosu na pravi način reagovali i sačuvali blistavi sjaj kose. Ukoliko pak niste ljubitelj balzama, od pomoći vam mogu biti i serumi za kosu. Serum nanesite na dlanove, a potom na kosu, tačnije na krajeve, tako ćete dobiti zdravu ravnu ili kovdržavu kosu.

Maska za kosu nije zamena za regenerator

Većina dama veruje da maska za kosu i regenerator imaju isto svojstvo i da je svejedno koji od ova dva proizvoda koristite. Ipak nije tako. Postoje određena pravila koja važe za ova dva proizvoda kada je nega kose u pitanju. Pa se tako regenerator ili balzam koriste posle svakog pranja kose, kako bi kosa bila zdravija i kako bi se lakše i lepše raščešljala. Maska za kosu se najčešće preporučuje kao dodatna nega tj.dopuna za regenerator, i njena upotreba zavisi od toga kolika je nega potrebna vašoj kosi. Suvoj ili masnoj kosi npr. potrebni su dodatni vitamini za kosu, pa upotreba maske u ovom slučaju treba biti češća. Shodno vašem tipu kose, masku je potrebno koristiti dva do tri puta nedeljno, dok sam izbor maske zavisi i od toga da li imate farbanu ili prirodnu boju kose.

Kako bi u svakoj prilici imale zdravu i negovanu kosu, ne plašite se eksperimentisanja, budite kreativne i uz pomoć prirodnih sastojaka same napravite masku ili pakovanje za kosu koje će očuvati sjaj. Osim što će vam sačuvati novac, prirodna pakovanja učiniće kosu zdravijom, a to je put ka negovanoj i lepoj kosi poput one koju imaju holivudske dive.

Slični postovi

0 komentara

Postavite komentar