nivea micelarna voda
Lepota

NIVEA MICELARNA VODA ZA OSETLJIVU KOŽU

U današnjem postu imate prilike da se bolje upoznate sa micelarnom vodom iz Nivea laboratorije, specijalno formulisanom za potrebe osetljive kože sklone crvenilu i iritacijama.

Micelarna voda ili micelarni rastvor jedan je od onih proizvoda koji su osvojili srca miliona žena na prvo korišćenje. Razlog tome je njihova sposobnost da uklanjaju čestice šminke bez dodatnog isušivanja kože, kao i sastav bez sastojaka koji iritiraju i draže osetljivu kožu lica. Kako i sama imam problem sa izuzetno senzitivnom kožom sklonom da reaguje na mnoštvo sirovina, tako je micelarna voda postala deo i moje svakodnevne rutine čišćenja lica.

Kao što i same znate, micelarni rastvori predstavljaju multifunkcionalne proizvode. Prvenstvena namena im je da uz pomoć posebnih vrsta molekula (micela) privlače i na taj način uklanjaju čestice šminke. Dakle, micelarna voda naneta na komadić vate sa lica uklanja pigmente pudera, senke ili maskare, bez obzira da li su rastvorljivi u vodi ili ulju. Pored toga, koristi se i za svakodnevno čišćenje lica od produkata metabolizma, viška masnoće ili različitih nečistoća iz spoljašnje sredine nakupljenih na koži tokom dana. Ujedno, dok čisti kožu, micelarna voda je ne isušuje i ne iritira, već je neguje i hidrira.

 

 

Kako sada gotovo svaka kozmetička kompanija u svojoj ponudi ima micelarne rastvore, ponekad je veoma teško odabrati onaj pravi. Tom prilikom, uvek biram one sa dovoljno blagim sirovinama koje neće dražiti kožu, kao i sa dodatim aktivnim principima koji je čine zdravijom i otpornijom. Nivea Micelarna voda za osetljivu kožu ispunila je ove kriterijume, te je bila logičan izbor prilikom jedne kupovine u lokalnoj Lilly drogeriji.

Nivea micelarna voda dolazi u ambalaži od čvrste, transparentne plastike na kojoj su istaknute sve informacije o proizvodu. Na vrhu bočice se nalazi poklopac na preklapanje, koji se otvara i zatvara na “klik” i sprečava curenje proizvoda. Otvor na bočici srednjeg je promera, te nije loše biti obazriviji prilikom doziranja. U zavisnosti od vaših potreba možete odabrati micelarnu za suvu, normalnu ili osetljivu kožu lica, svaku specijalno formulisanu za potrebe tog tipa kože. Takođe, svaka od njih dostupna je u dve veličine – od 200ml i 400ml. Cena im je 300 ili 500 dinara, ali često se mogu naći na različitim akcijama ili popustima.

 

 

Obzirom na moje stanje kože, odabrala sam Nivea micelarnu vodu sa uljem semenki grožđa, namenjenu osetljivoj koži lica. U njenom sastavu vešto su izbegnuti sastojci koji isušuju i iritiraju kožu, poput alkohola ili parfema. Takođe, nema ni agresivnih tenzida, SLS i SLES koji sa površine kože uklanjaju naše prirodne masnoće i na taj način dovode do pojave suvoće, svraba ili crvenila.

Dakle, Nivea micelarna voda izrađena je isključivo od blagih surfaktanata koji uklanjaju čestice šminke. Obogaćena je pantenolom koji na kožu deluje protivupalno i umirujuće, kao i glicerinom koji sprečava njeno isušivanje i dehidrataciju.

Jedan od dosta zanimljivih sastojaka u ovom micelarnom rastvoru svakako je gliko-glicerol ili gliceril glukozid, koji se sastoji od glicerola i glukoze. Deluje tako što stimuliše vodene kanale u koži, što dovodi do bolje distribucije vode u dublje i površinske slojeve kože. Rezultat je intenzivna hidratacija kože, njena revitalizacija, povećana mekoća i odbrambena moć kože.

 

 

Svakako, važno je pomenuti i prisustvo biljnog ulja od semenki grožđa, poznatog po svom bogatstvu veoma snažnim antioksidansima koji neutrališu delovanje slobodnih radikala odgovornih za starenje kože. Redovnom upotrebom ovo ulje sprečava nastanak bora i održava kožu mladolikom i negovanom.

Baš kao i drugi proizvodi ovog tipa, i Nivea micelarna izgleda identično poput obične vodice. Obzirom da ne sadrži parfeme, miris joj je potpuno neutralan. Komadićem vate natopljenim ovim micelarnim rastvorom možete ukloniti čestice laganije šminke u jednom potezu, dok će pigmenotovanije senke, maskara ili teži puderi zahtevati nekoliko aplikacija. Dodatnu pažnju obavezno posvetim i regiji oko korena nosa, jer se zbog proširenih pora upravo tu krije najviše nečistoća.

Kako je koristim i za uklanjanje šminke sa osetljive regije oko oka, veoma mi je važno da je Nivea micelarna ne draži i ne iritira. Čak i kad dospe u kontakt sa samom sluznicom oka, nije mi izazvala crvenilo ili peckanje.

 

 

Osim kao sredstvo za uklanjanje šminke, redovno je koristim i za jutarnje čišćenje kože od produkata metabolizma nakupljenih tokom noći. Na taj način uklonim višak masnoće i prljavštine sa površine kože, ali bez njenog isušivanja i dehidratacije.

Nivea Micelarna na površini kože ne ostavlja neprijatan, lepljiv osećaj ili osećaj težine, te je nakon aplikacije nije potrebno ispirati vodom. Ipak, kada je koristim za uklanjanje šminke, iz navike imam potrebu da umivanje ne preskačem, jer želim da budem sigurna da sam uklonila i poslednju česticu nečistoće.

Ukoliko umesto obične maskare češće birate vodootpornu verziju, ipak će vam biti potrebna dodatna pomoć dvofaznog sredstva za skidanje šminke. U tom slučaju koristim komadić vate natopljen dvofaznim skidačem šminke kojim uklonim sve veće čestice sa trepavica, a zatim višak nečistoća prebrišem tuferom sa Nivea micelarnim rastvorom.

 

Dakle, ukoliko ste u potrazi za kvalitetnom, a povoljnom micelarnom vodom koja prati potrebe vašeg tipa i stanja kože, Nivea nudi odlično rešenje. Svima dostupan proizvod sa mnoštvom kvalitetnih sastojaka koji neguju kožu bez iritacija ili isušivanja, a imaju moć da uklone neželjene nečistoće sa njene površine.

 

 

A da li ste vi probale micelarnu vodu iz Nivea asortimana?

Kakvi su vaši utisci?

 

 

Slični postovi

0 komentara

Postavite komentar