olival ulje za sunčanje
Lepota

OLIVAL ULJE ZA SUNČANJE SPF 10

Ulje za sunčanje Olival bio je moj verni saputnik u avanturi kroz Kvarnerski zaliv. Detalje tog druženja možete naći u novom postu na blogu.

Da mi u ruke dospe magija čarobnog štapića, već imam spremnu svoju listu želja. Ona najveća bila bi da život nastavim na peščanoj obali plavog mora, uz 365 sunčanih dana godišnje. Oduvek sam uživala u letu i svim divnim stvarima koje nosi: tamniji ten, svetliju kosu, minimalno garderobe i maksimalno uživanja. Rado bih se menjala i poklonila deset svojih zima za jedno leto. Eto, ako ima neko zainteresovan za ovu trampu – neka se slobodno javi.

Upravo zbog toga, svaki dan leta pažljivo planiram i trošim na sve lepe stvari koje će mi nedostajati kada zaveje sneg. Bez obzira da li je u pitanju izležavanje na gradskom kupalištu, sunčanje na terasi ili odlazak na more – ti momenti su najsnažniji pokretači mog organizma i energija koja mi puni baterije. Naravno, svaka od tih situacija vuče za sobom onu najvažniju letnju brigu: kako se adekvatno zaštiti od štetnog sunčevog zračenja.

 

 

Na proleće i početkom leta najviše se uzdam u proizvode sa visokim faktorom zaštite. Izuzetno osetljiva koža i svetao ten loše će odreagovati na bilo koji SPF ispod 50. U trenutku kada sunčevo zračenje počne da gubi na intenzitetu, sredinom avgusta, lagano se prebacujem na niže faktore: SPF 30 u vreme najjačeg sunca i SPF 10 tokom ostatka dana.

Kako sam ove godine imala priliku da drugu polovinu avgusta provedem u prelepoj Rijeci, mislila sam da će biti najsimpatičnije ako za zaštitu budem koristila baš proizvod iz lokalne kozmetološke laboratorije. Olival je brend poreklom iz Zagreba, ali je dostupan i u našim DM drogerijama, kao i nekim marketima. U ponudi imaju celu kolekciju posvećenu zaštiti od sunčevog zračenja, koja obuhvata čak i proizvode za urbrano tamnjenje i regeneraciju kože nakon sunčanja.

 

 

U trenutku priprema za putovanje Olival Ulje Za Sunčanje sa SPF 10 bilo je na popustu, te sam za 200 ml proizvoda izdvojila 510 dinara. Posebno me je privukla plastična ambalaža sa prskalicom, jer volim praktičnost aplikacije proizvoda u spreju. Na ambalaži su označene i sve informacije koje vam mogu koristiti, kao što su sastav, način upotrebe i upozorenja vezana za boravak na suncu. Posebno je istaknuto da je proizvod vodootporan, da ne sadrži konzervanse i nije testiran na životinjama.

 

 

U samom sastavu, pored sirovina zaduženih za zaštitu od UV zračenja, mogu se pronaći maslinovo ulje i kakao buter. Kako ove sastojke koristim i samostalno za negu kože tokom leta, baš me je radovalo što ih mogu pronaći udružene u jednom proizvodu. Maslinovo ulje bogato je brojnim nutrijentima koji hrane kožu i sprečavaju njeno isušivanje, dok kakao buter poseduje snažne antioksidanse koji štite od nepovoljnih spoljašnjih uticaja i podstiču regeneraciju kože nakon sunčanja.

 

 

Ono što me je najviše brinulo bilo je kako će se prskalica ponašati tokom korišćenja. Masniji proizvodi znaju da stvore blokadu u sistemu za raspršivanje, što dovodi do neravnomernog mlaza ili potpunog prekida rada prskalice. Ipak, do kraja korišćenja aplikator je funkcionisao besprekorno i nije bilo nikakvih problema. Jedina mana ovog tipa ambalaže bila je njegova sklonost ogrebotinama na samoj plastici, etiketi i štampi.

 

 

Iako je na ambalaži naglašeno da se proizvod nanosi pre izlaganja suncu, uz ponovljenu aplikaciju nakon kupanja, ja sam ovaj proizvod koristila isključivo u popodnevnim satima. Kao što sam pomenula, osetljiva koža sklona alergijama tokom najjačeg sunca ipak zahteva veći faktor zaštite, pa je Olival ulje bilo rezervisano za deo dana kada sunčevi zraci izgube svoju jačinu. Takođe, tokom celog dana koristila sam ga aplikovanog na krajeve kose, što je sprečilo njihovo oštećenje i suvoću.

 

 

Ovakav način primene sprečio je pojavu svih onih nepoželjnih poslednica sunčanja. Nisam imala problema sa crvenilom ili bilo kakvim alergijama i iritacijama kože, koje zna da izazove kombinacija sunca i soli. Posebno mi je prijalo što ovaj proizvod na kožu deluje dvostruko: pruža joj zaštitu, ali ujedno i neguje i sprečava njenu dehidrataciju, suvoću i ubrzano starenje uzrokovano izlaganjem suncu.

Baš zbog njegovog negujućeg efekta, Olival ulje koristila sam i u situacijama kada ne planiram da se izlažem suncu. Pre večernjih izlazaka nanosila sam ga na regije koje nisu pokrivene odećom, što je stvaralo izgled negovane kože, bez perutanja, sa suptilnim sjajem koji ističe preplanuli ten. Za sobom ostavi i prijatan miris, koji asocira na leto i more.

 

 

Olival ulje za sunčanje upija se brzinom na koju utiče stanje same kože. Na regijama koje su normalne masnoće i vlažnosti ostaviće masniji film, dok će ga dehidrirana i suva koža upiti u kratkom vremenskom intervalu. Da bih ubrzala proces upijanja, nanosila sam ga na vlažnu kožu, nakon čega na njenoj površini ostane samo fina prevlaka koja stvara utisak lepe, negovane i zdrave kože

 

Da li ste već probale neki od preparata Olival Sun kolekcije?

Kakvi su vaši utisci?

 

 

Slični postovi

0 komentara

Postavite komentar