phyto ulje za suvu i tanku kosu
Lepota

PHYTO HUILE SOYEUSE ULJE ZA SUVU I TANKU KOSU

Lagani fluid za dodatnu negu suvih i oštećenih krajeva tanke kose.

Priznajem, nisam često sretala žene koje imaju kosu poput moje. Tanka, svilenkasta i lepršava uvek je imala „svoju volju“ i teško se obuzdavala. Ima svojih prednosti i mana: obožavam je zbog toga što je uvek savršeno ravna i ne zahteva feniranje, a negodujem svaki put kad lokne koje sam pravila satima za par minuta iščeznu. A ono što posebno dovodi do ludila je sklonost ovakve kose da se brzo masti u korenu, vrhovi su večito suvi i skloni pucanju, a svaki neodgovarajući proizvod sa silikonom je težak teret koji je optereti i oduzme sav volumen i živost.

 

 

Kao što rekoh, žene iz mog okruženja uglavnom imaju kosu sa potpuno suprotnim osobinama. Guste i grube vasi i neizbežno feniranje nakon svakog pranja. Ali njihova prednost je u tome što na tržištu postoji bezbroj kozmetičkih preparata namenjenih za tretiranje baš takve kose. Dok za moju – gotovo nijedan.

Prilikom istraživanja programa Phyto kozmetike obradovalo me je što sam pronašla preparat formulisan za negu doslovno mog tipa kose. Phyto ulje za suvu i tanku kosu obećava dubinsku hidrataciju, kao i obnovljeni, zdrav i svilenkasti izgled vlasi. Nakon potrošene prve bočice ovog „ulja“ prenosim vam i svoje utiske.

 

 

Iako se u nazivu preparata pominje ulje, zapravo se radi o laganom fluidu koji se brzo upija i ne masti vlasi. Ovo je posebno bitno, jer tanka kosa tretirana uljima vrlo brzo postaje masna i neuredna. Namenjen je za nanošenje od sredine vlasi ka krajevima, kao dopunska nega nakon pranja kose. Kako su moja problematična regija krajevi vlasi, ja sam ga nanosila samo na njih. U prvom momentu nakon nanošenja, kosa je svilenkastija, zaglađena i nežna, a i raščešljavanje je dosta olakšano.

U narednim danima, ne masti dodatno kosu i ne otežava je, pa ona zadržava svoju prirodnu formu. Ovaj efekat postignut je time što se u sastavu proizvoda ne nalaze silikonska ulja, poznata po tome što oblažu vlas, otežavaju je i slepljuju.

 

 

Po želji, Phyto ulje za kosu možete nanositi na vlažne ili suve krajeve, nakon pranja. Lično, više mi se dopao efekat koji ima nanet na vlažnu kosu, jer se ravnomernije rasporedi, stvori efekat prirodno lepe kose i olakša raščešljavanje pre sušenja – što dodatno izjednači proizvod po vlasima. Ipak, ponekad dodatno nanesem i na suvu kosu, kada želim da joj dodam malo sjaja ili da ukrotim naelektrisane vlasi.

Samo ulje dolazi u ambalaži od kvalitetnog i teškog stakla. Na vrhu bočice nalazi se pumpica za istiskivanje proizvoda. Ovakav sistem pakovanja olakšava i upotrebu: jedna do dve pumpice proizvoda, protrljanog među dlanovima i raspoređenog po krajevima, sasvim je dovoljno za jedno nanošenje. Upravo zbog toga, ulje u ambalaži od 100ml gotovo je nemoguće potrošiti.

 

 

Ukoliko vam zaista nije potrebna tolika količina proizvoda, Phyto ulje dostupno je i u manjoj ambalaži od 30ml. Ovo pakovanje sasvim je dovoljno za negu kose tokom nekog vremena (u zavisnosti koliko frekventno perete kosu), a napomenuću i da je nepogrešivo dobar izbor kada planirate putovanje i niste u prilici da sa sobom nosite glomazne i teške komade kozmetike.

Kao još jedan plus pomenuću i fenomenalan miris ovog proizvoda. Iako nije naznačeno na ambalaži, verujem da se radi o kompoziciji u kojoj dominira esencijalno ulje nerolija, citrusno-floralni i egzotični miris.

 

 

Phyto proizvodi formulisani su bez parabena, sulfata, ftalata i silikona. Sastojci su većinski biljnog porekla, a dominiraju ekstrakt korena čička, nezaobilazan u proizvodima za negu kose, kao i ekstrakt korena belog sleza, koji obiluje sluzima i na površini vlasi stvara film koji je štiti, zaglađuje i sprečava njeno isušivanje. Takođe, tu su i ekstrakti listova ruzmarina i žalfije koji se tradicionalno koriste u preparatima za negu kose i stimulaciju njenog rasta, ali i ekstrakt nevena koji štiti kosu od štetnih uticaja i čini je sjajnijom.

 

 

Psssst.. Tokom poslednje nedelje u ovoj godini Phyto proizvodi biće na sniženju u prodavnici Maslina, dok je u apoteci Srbotrade već aktuelna snižena cena.

 

 

Slični postovi

0 komentara

Postavite komentar