Sajam kozmetike
Lepota

Prirodna kozmetika na ovogodišnjem sajmu kozmetike | Sparkle, Prirodno Lepi, Olea, Belona, Elvira, Eridan, For You, Kedrova priča i Navek Cosmetics

Domaći i strani izlagači prirodne kozmetike.
Kao što sam obećala, priča sa prolećnog Sajma kozmetike se nastavlja u novom postu. Danas ću vam preneti svoje utiske o brendovima prirodne kozmetike sa kojima sam se prvi put susrela i čije proizvode do sada nisam koristila. Uglavnom je reč o domaćim proizvođačima, ali se vešto među njima provukao i jedan uvoznik. Zbog snažnog uticaja nepredviđenih životnih okolnosti ovaj tekst stiže kasnije nego što sam planirala, ali se nadam da ćete bez obzira na to u njemu maksimalno uživati.
 

Sparkle Natural Cosmetics

 
Domaći brend prirodne kozmetike Sparkle, koji do sada niste imali prilike da vidite na Sajmu kozmetike, osvojio me je na prvi pogled svojim pastelnim nijansama i preslatkim „girly“ pakovanjima na koje (uvek) padam. Sve što je roze, nežno plavo i svetlo ljubičasto jednostavno mi je neodoljivo, bez obzira šta se u takvom pakovanju skriva. Ali, kada je u pitanju Sparkle kozmetika, nije reč samo o divnoj spoljašnosti, već su i proizvodi podjednako kvalitetni i izrađeni od pažljivo odabranih sirovina. U sastav svakog proizvoda ulaze najfinija biljna ulja i puteri, kao što su kakao i ši puter, kokosovo, bademovo ulje... Umesto sintetičkih parfema, Sparkle kozmetika sadrži isključivo etarska ulja koja su zadužena za prijatan miris preparata. Na moju veliku žalost, njihove proizvode ne možete videti izložene u radnji, ali ih možete u svakom trenutku poručiti preko zvanične Instagram stranice bojanasparkle.
 
 

Kozmetika Prirodno Lepi

 
Još jedan novi izlagač na Sajmu kozmetike, iza kog se krije čitav niz proizvoda namenjenih za kompletnu negu kože lica i tela. Naravno, tu su i ručno rađeni sapuni, koji izgledaju kao najfinije poslastice koje ćete poželeti da pojedete. Svi „Prirodno Lepi“ preparati izrađeni su po principima proizvodnje prirodne kozmetike, odnosno u njima nećete naći sintetičke boje, mirise i konzervanse. Upakovani su u preslatke teglice i bočice, a sve je ispraćeno uniformisanim etiketama koje nagoveštavaju da je reč o devojačkim proizvodima. Pogled na štand kozmetike Prirodno Lepi daje utisak same alhemije lepote, koja čarobnim eliksirima i napicima garantuje dugu mladost i negovan izgled. Iza brenda stoji (zaista prirodno lepa) Marina, koja se stopila sa prirodom i svoj životni put usmerila ka izučavanju lekovitog bilja i njegovom korišćenju u svrhu nege kože. Za sada je kozmetika Prirodno Lepi dostupna isključivo na Instagram profilu marina_kozmetika_prirodno_lepi, ili naručivanjem putem telefona 064/10 86 520.
 

Olea Natural Cosmetics

 
Nikada nije bilo više izlagača domaće prirodne kozmetike, pa se tako ove godine prestavila i Olea kozmetika, poreklom iz naše prestonice. Na prvi pogled jasno vam je da je reč o ručno rađenim proizvodima, a među njima izdvajaju se tonici, serumi i kreme za lice, kao i prirodni sapuni za pranje tela. Naravno i Olea kozmetika može se pohvaliti sastavom koji je u skladu sa prirodom, te su izostavljene sve one sintetičke sirovine koje nam mogu naštetiti. Posebno me je obradovala informacija da u ponudi imaju prirodni dezodorans, za koji odgovorno tvrde da „radi“ svoj posao. Kažu da su dugo korigovali recepturu, da bi krajnji rezultat bio dovoljno efikasan preparat, koji sprečava neprijatne mirise, a nije štetan i ne remeti normalne procese u organizmu. Njihova Instagram stranica olea_naturalcosmetics ima prelep feed i mnoštvo fotki koje verno prikazuju proizvode, pa vam od srca preporučujem da ih zapratite.
 
 

Belona Cosmetics

 
Štand Belona kozmetike takođe je bio uređen u stilu pravog malog devojačkog kutka u nežnim roze tonovima. Za sada se njihova ponuda bazira na nekoliko potpuno prirodnih preparata, poput krema, butera za telo, tonika, pilinga i sapuna. Sve je upakovano u slatke male staklene i aluminijumske teglice, pa je jasno da je i ovde reč o ručno rađenoj kozmetici. Belona proizvodi dostupni su vam na Instagram stranici belona_cosmetics, a ja se zaista nadam da ćemo nekada imati priliku da ih sretnemo i u prodavnicama kozmetike.
 
 

Prirodni sapuni Elvira

 
Iako sam naziv ukazuje da je ovde reč isključivo o sapunima, na štandu Elvira kozmetike mogli su se videti i pojedini preparati za negu. Što se samih sapuna tiče, na fotografijama možete primetiti da su izrađeni u gotovo svim mogućim bojama, oblicima i mirisnim varijantama. Naravno, i ovog puta u pitanju su isključivo biljne sirovine koje čine osnov svih ponuđenih proizvoda. Jako mi je simpatično što je Evira porodični biznis, koji majka upravo želi da prenese na svoju ćerku. Uvek me obraduje kada se domaći proizvođači trude da se probiju u kozmetičkoj industriji, a posebno mi drago kada iza brenda stoji jedna porodica. U svakom trenutku korisne informacije o proizvodima možete dobiti preko njihove Facebook stranice.
 
 

Eridan Cosmetics

 
Kozmetika Eridan otišla je nekoliko koraka dalje kada je u pitanju proizvodnja prirodne kozmetike. U ovom slučaju reč je o luksuznim proizvodima, sa sofisticiranom ambalažom i pažljivo odabranim sirovinskim sastavom. Osim što u proizvodima nećete pronaći standardno nepoželjne kozmetičke sirovine, brend Eridan vodi računa i o pH vrednostima svakog preparata. Svi sastojci potpuno su biljnog porekla, a pogodni su i za vegane. Brend Eridan posebno ističe nekoliko inovativnih sastojaka u svojim formulacijama, kao što su peptidi, probiotici i matične ćelije zelene jabuke. Iz mog ugla primećujem da je u kozmetiku uloženo dosta truda, što se oslikava kroz kvalitetan sastav, estetski privlačna pakovanja i elegantan vizuelni identitet. Eridan kozmetika ima i svoje zvanično prodajno mesto koje se nalazi na adresi Patrijarha Varnave 48 na Vračaru.
 

Sapuni For You

 
For You je brend koji se bavi izradom isključivo prirodnih sapunčića u raznim oblicima i bojama. Ima ih gotovo za svaku namenu, a mene je posebno zainteresovao jedan od njih. Naime, postoji For You sapunčić koji je namenjen pranju šapica ljubimaca nakon njihove šetnje po parku. Vlasnica brenda me je obavestila da je ovo ujedno bio i najprodavaniji proizvod na njenom štandu. Dakle, ako imate malenog (ili velikog) kućnog ljubimca, obavezno posetite Instagram stranicu sapuni_for_you.
 
 

Kedrova Priča

 
Kompanija Kedrova Priča pod svojim okriljem ima nekoliko uvoznih kozmetičkih brendova koji se bave proizvodnjom pretežno prirodne kozmetike. Kažem pretežno, jer nekoliko sastojaka iz formulacije zapravo nisu prirodnog porekla. Naime, ove firme nisu pristale na kompromis kada je u pitanju miris njihovih preparata, te su se odlučile da u njima koriste klasične parfemske sastojke. Rezultat je polu-prirodna kozmetika koja savršeno miriše. Iskreno, nisam uspela da odolim ovim savršeno mirisnim gelovima za tuširanje, te se jedan od njih našao u mojoj korpi za kupovinu. Obećavam da ću vam svoje utiske uskoro i preneti.
 
 

Navek Cosmetics

 
Navek kozmetika sastoji se od nekoliko kozmetičkih proizvoda i sapuna, za koje vam je istog momenta jasno da se radi o ručno rađenim proizvodima. U sastav ulaze sirovine koje su specifične za domaća seoska gazdinstva, poput kozijeg mleka i pčelinjeg voska, ali i one malo egzotičnije – kokosovo i maslinovo ulje. U svojoj ponudi, pored kozmetike, imaju i meleme koji se koriste za tretiranje različitih kožnih problema. Sve informacije o Navek kozmetici možete dobiti na njihovoj Facebook i Instagram stranici.
 
 

Slični postovi

0 komentara

Postavite komentar