Real Techniques Sculpting Brush - Četkica za oblikovanje
Lepota

Real Techniques Sculpting Brush - Četkica za oblikovanje

Nova Real Techniques četkica koja će i početnicima učiniti konturisanje lica jednostavnim. Višenamenska, jeftina, modernog dizajna i daje savršene rezultate.

Follow my blog with Bloglovin

Kao veliki fan Real Techniques četkica za šminkanje ne mogu opisati oduševljenje sa kojim sam dočekala novitete u njihovoj ponudi. Pored kolekcije BOLD METALS, koja nudi izbor četkica po malo višim cenama od onih na koje smo navikli kod ovog brenda, pojavile su se i dve nove četkice u njihovoj originalnoj kolekciji po standardnim cenama - Concealer Brush i Sculpting Brush. Odmah mi je bilo jasno da je upravo Sculpting Brush sve ono što sam tražila od četkice - univerzalna alatka za nanošenje pudera, rumenila, bronzera, praškastih ili tečnih proizvoda. I što je navažnije - četkica koja će učiniti konturisanje jednostavnim. Naravno, tu je bila i činjenica da na našem tržištu, ali i stranim web shop-ovima nikada nije postojala četkica slična ovoj, po ovako pristupačnoj ceni.

Naravno, četkica se u tom trenutku još uvek nije pojvila kod nas, pa je usledio napad panike, a potom oduševljenje - na sajtu iHerb su već u tom trenutku imali novitete u ponudi, i što je najbitnije bilo ih je na stanju. Cena je bila 10$, ista kao I na zvaničnom sajtu Real Techniques-a. Nekoliko klikova, a zatim i nekoliko dana kasnije, četkica je bila tu… U trenutku kad izlazi ovaj tekst Sculpting Brush je dostupna i na našem tržištu po ceni od 1.408 dinara, a može se poručiti na njihovom sajtu ovde. Takodje, na stranim sajtovima kasnije je postala dostupna i u okviru Sculpting Set-a, koji pored ove četkice sadrži Fan Brush i Setting Brush - odnosno ceo set za savršeno konturisanje.

Na sajtu obećavaju da je ovo savršena široka, koso sečena, posebno dizajnirana četkica koja se koristi za nanošenje bronzera u kremu ili prahu, za definisanje i konturisanje udubljenja ispod jagodica ili za nanošenje rumenila. Na video tutorijalu može se videti da je četka pogodna i za nanošenje tečnog pudera.

Iz mog ugla ovo je četka sa savršeno mekom i zgusnutom dlakom, koja prija licu, ne grebe ga ,a sa druge strane ipak ima odredjenu čvrstinu koja omogućuje lako i precizno nanošenje proizvoda. Sečena je koso, srednje je veličine, odnosno anatomski je napravljena za konturisanje lica kremastim I praškastim bronzerima. Ipak, primetila sam da mi je lakša za nanošenje kremastih bronzera jer ih odlično blenda I daje taj prirodniji izgled bez oštrih ivica.

Zbog svoje veličine i guste,kratke dlake odlična je za brzo i jednostavno nanošenje tečnog pudera. Dovoljna je mala količina pudera za prekrivanje celog lica, odnosno sama četka ne kupi previše proizvoda. Na licu stvara airbrush efekat, puder se savršeno nanosi bez vidljivih linija, a samo lice izgleda besprekorno.

Takodje,odlično se pokazala prilikom nanošenja kremastih i praškastih rumenila. Na licu ostavlja veću količinu proizvoda od njihove Blush Brush, pa ako ste za tu vrstu look-a onda je ova četka savršeno rešenje. Ja lično više volim suptilnije nanošenje, a I previše mi je komplikovano svakodnevno čišćenje četkice od rumenila pa ipak izbegavam njeno korišćenje u ove svrhe.

Pomenuću, naravno i njen moderan i veseo dizajn. Drška od aluminijuma u roze boji je već standardno prepoznatljiva kad su četke ovog brenda u pitanju. Na dnu je ravno sečena i gumirana kao i ostale četkice iz kolekcije, da bi mogla da stoji uspravno na stolu. Meni lično ovo ništa ne znači jer mi četkice stoje u stalku, a i potrebno je samo malo drmanje stola da obori ovako postavljenu četkicu.

Još jedan podatak kojim se Real Tecnniques ponosi je da su sve njihove četkice izradjene od sintetičkih materijala, odnosno bez zlostavljanja životinja.

Oduševila me je i činjenica da od kad koristim ovu četkicu bukvalno ni jedna dlaka nije otpala prilikom korišćenja i prilikom pranja. Takodje, pranjem nije promenila ni svoj oblik.

Zaista ne mogu da izdvojim ništa negativno kod ove četkice. Koristim je svakodnevno, zamena je za nekoliko različitih četkica,pa samim tim i pogodna za putovanja kad želite da uštedite na prostoru. Sve ono što sam oduvek želela, a nisam imala prilike da pronadjem u domaćoj ponudi ili po pristupačnoj ceni. Odličan je izbor za početnike u šminkanju, jednostavna je za upotrebu i većinu posla “radi” sama.

 

Da li ste primetili ovu četkicu na tržištu? Da li ste je probali i kakvi su vaši utisci?

Slični postovi

0 komentara

Postavite komentar