rilastil micelarna voda
Lepota

RILASTIL DAILY CARE MICELARNI RASTVOR

Rilastil micelarni rastvor za čišćenje osetljive kože.

Kako pripradam “staroj školi” koja ne priznaje skidanje šminke bez mleka za čišćenje i tonika, bila sam veoma skeptična pre nego što sam probala proizvod o kom se govorilo na svakom koraku. Na prvi pogled, micelarna voda mi se učinila kao previše blag preparat na bazi vode koji će se teško izboriti sa intenzivnim pigmentima i uljanim formulacijama šminke. Ali već pri prvom korišćenju shvatila sam da se radi o moćnom sredstvu koje kao magnet privlači sve nečistoće, pritom ostavljajući kožu savršeno negovanom i hidriranom.

Rilastil micelarna voda ubrzo je postala deo moje svakodnevne rutine čišćenja kože. Koristim je za uklanjanje šminke i nečistoća sa lica uveče, kao i za čišćenje kože od produkata metabolizma ujutru. Pored toga što se pokazala kao izuzetno efikasna, ispostavilo se i da ne iritira moju osetljivu kožu sklonu crvenilu.

Rilastil Daily Care micelarni rastvor specijalno je formulisan upravo za potrebe senzitivne kože, odnosno ne sadrži sirovine koje su potencijalni iritansi. Brojna dermatološka, oftamološka i klinička ispitivanja potvrđuju da se radi o kvalitetnom proizvodu koji je bezbedan za upotrebu i na najosetljivijim regijama. Da se zaokruži priča, tu su i testiranja koja garantuju odsustvo teških metala, kao i bakteriološku ispravnost - kako gotovog prizvoda, tako i pojedinačnih sirovina.

 

 

Rilastil micelarni rastvor dolazi u bočici od tamno plave čvrste plastike. Informacije o proizvodu ispisane su kvalitetnim belim slovima koja se ne gule vremenom. Poklopac je prilikom kupovine zapečaćen, što vam garantuje da proizvod nije korišćen. Otvara se i zatvara jednostavno na klik i to palcem jedne ruke. Uvek prednost dajem proizvodima za skidanje šminke koji imaju ovakav sistem otvaranja i izbegavam one koji zahtevaju odvrtanje poklopca.

Prodajna mesta možete pronaći na satu Rilastila (OVDE), a uglavnom su u pitanju bolje opremljene apoteke. Dostupna je po ceni od 1700 dinara i za taj novac dobijate 400 ml proizvoda. Često su dostupni i popusti koje možete ispratiti na njihovoj zvaničnoj Facebook stranici. Rok trajanja je 8 meseci od otvaranja, što je sasvim dovoljnan vremenski period da, uz svakodnevnu upotrebu, potrošite celu bočicu.

 

 

Sastav/ INCI:

Aqua (Water), PEG-6 Caprylic/Capric Glycerides, Glycerin, Bisabolol, Cetrimonium Bromide, Tocopheryl Acetate, Disodium Phosphate, Disodium EDTA, Citric Acid

U sastavu se prepoznaju blagi surfaktanti sa čistećim efektom. Pored toga što uklanjaju čestice šminke, kožu dodatno omekšavaju i ne dovode do njenog isušivanja. Tu je i glicerin koji spada u grupu humektanasa, odnosno sirovina koje sprečavaju gubitak vlage iz kože i nastanak dehidratacije. Za njim sledi bisabolol, ekstrahovan iz kamilice, čija je funkcija da spreči nastanak kožnih iritacija i inflamacija.

Posebno bih spomenula i grupu sastojaka koji su prisutni u ovom proizvodu, a uloga im je regulacija pH vrednosti. Iako se često ne razmišlja o tome, činjenica je da suviše alkalni ili kiseli proizvodi mogu iritirati i oštetiti osetljivu kožu ili sluznicu oka. Rilastil ima praksu da strogo vodi računa o dodavanju regulatora kiselosti u preparate koji se nanose na delikatne regije sklone iritacijama. Tako su i u slučaju ovog rastvora vrednosti u opsegu od 7,2 do 7,4, što je jednako pH vrednostima naših suza.

 

 

Na poleđini ambalaže su ispisane sve informacije o proizvođaču, načinu upotrebe i sastavu. Takođe, tu je navedeno da ova micelarna voda ne sadrži alkohol i agresivne sulfate, što znači da neće dovesti do isušivanja kože. Ne sadrži ni parabene, boje i parfeme, te je odličan izbor za veoma delikatnu kožu, sklonu iritacijama i crvenilu. U sastavu nema ni pšenične derivate, pa je mogu koristiti i osobe sa alergijom na gluten.

Još jedna od bitnih informacija navedenih na samoj ambalaži potvrđuje da se u sastavu proizvoda ne nalaze SLS i SLES. U pitanju su agresivni tenzidi (surfaktanti) koji sa površine kože uklanjaju naše prirodne masnoće i na taj način dovode do pojave suvoće, svraba i iritacija.

 

 

Iako ima prilično blage sirovine u svom sastavu, šminku skida odlično. Naneta na komadić vate ukloniće čak i teže pudere, jako pigmentovane senke, ajlajner ili maskaru. Naravno, ukoliko skidate “težu” šminku neophodno je da više puta prebrišete celo lice čistim komadićem vate natopljenim rastvorom. Najviše pažnje poklonim uvek regiji T zone, gde su mi pore proširene i gde se skuplja najviše nečistoća i prljavštine. Za uklanjanje vodootporne maskare nije naročito od pomoći, već se moreta okrenuti dvofaznim ili uljanim čistačima.

Kod uklanjanje obične maskare prilično je efikasan. Dovoljan je jedan komadić vate dobro natopljen rastvorom da bi se ukonio i poslednji ostatak pigmenta sa trepavica. Prilikom trljanja oka, iako dolazi u kontakt sa sluznicom, nikada ne dovodi do iritacija ili peckanja.

Na koži ne ostavlja lepljiv osećaj, već samo fini tanki film koji ne opterećuje. Zbog toga i ne zahteva dodatno ispiranje vodom. Međutim, pred spavanje kada njom ukonim šminku, jednostavno imam naviku da se nakon toga i umijem, čisto da bih bila sigurna da sam ukonila i zadnju česticu prljavštine sa kože. Ujutru taj ritual izbegnem, pa na lice očišćeno samo ovom micelarnom momentalno nanesem dnevnu kremu.

 

 

Prilikom aplikacije ne oseća se ni trunka mirisa, baš kao što je naglašeno na ambalži. Iako volim kada kozmetika lepo miriše, trudim se da izbegavam parfimisane proizvode, jer najčešće dovode do iritacija na koži. Iako je bočica plave boje, micelarna je potpuno bezbojna. Prilikom uklanjanja šminke sa usana osetićete blago gorak ukus, koje većina micelarnih ima.

 

U jednom proizvodu objedinjeno je sve: snažna moć čišćenja i odsustvo agresivnih parfema, sulfata i konzervanasa. Pogodan za skidanje šminke, ali i za uklanjanje viška masnoće ili nečistoća sa lica. Ne draži i ne iritira čak ni najosetljiviju kožu u regiji oko oka. Posebno je zgodan za putovanja, jer jednim proizvodom menjate nekoliko drugih, neophodnih za svakodnevno čišćenje i negu kože.

 

Da li ste probale proizvode brenda Rilastil? Koji je vaš omiljeni micelarni rastvor?

 

 

Slični postovi

0 komentara

Postavite komentar