rilstil lipogel
Lepota

RILASTIL EAP LIPOGEL

Uljani gel za zaštitu i reparaciju kože sklone crvenilu, pucanju i perutanju.

Iako sam Rilastil EAP lipogel već pominjala na blogu u okviru posta o favoritima, nikada mu nisam posvetila samostalnu recenziju, te sam odlučila da ovu grešku ispravim. Svake godine kad temperature počnu da padaju, a moja koža postaje suvlja, crvena i iritirana, ovo je jedan od onih SOS proizvoda koji uvek reše problem.

Rilastil lipogel standardno je, kao većina proizvoda ovog brenda, upakovan u kartonsku kutiju svedenog dizajna. Sam proizvod nalazi se u savitljivoj tubici koja zadržava svoju formu i oblik čak i posle dužeg korišćenja. Volim ovu vrstu ambalaže, jer izgleda veoma uredno u delu kupatila u kom čuvam kozmetičke proizvode. Otvor na vrhu tube ima minimalan promer, što omogućuje lako doziranje količine gela koju želite istisnete. Dodatno je zaštićen čepom koji se otvara odvrtanjem i sprečava curenje proizvoda.

Što se sastava ovog gela tiče prilično je jednostavan. Pre svega, tu je vitamin E, poznat po svom izuzetnom antioksidativnom delovanju, kao i sredstvo koje umiruje i vlaži kožu. Pored njega, sadrži i provitamin B5, koji kožu revitalizuje, hidrira i čini glatkom na dodir. Vitamin A u ovom gelu zadužen je za ubrzanu regeneraciju ćelija kože i poboljšanje njene elastičnosti. Udruženo delovanje ovih sastojaka utiče na obnavljanje barijerne funkcije kože, odnosno pojačava njenu moć odbrane od nepovoljnih spoljašnjih uticaja.

 

 

Kada već govorimo o sastavu proizvoda, veoma je bitno pomenuti i da je ovaj gel ne sadrži tragove nikla, kobalta, hroma i paladijuma. Takođe, u njegovom sastavu se ne nalaze ni parfemi, konzervansi ili boje bilo koje vrste. Kako je dermatološki, mikrobiološki i klinički testiran pod kontrolom pedijatara, bezbedan je za upotrebu i kod dece.

Da odmah razjasnimo – ovo nije proizvod formulisan za svakodnevnu redovnu negu kože. Rilastil lipogel je više namenjen umirivanju i obnavljanju lokalizovanih regija sklonih isušivanju, svrabu, crvenilu, perutanju i pucanju. Dakle, više kao „melem“ za osetljive i iritirane usne, obraze, ruke i delove kože lica ili tela.

U mom slučaju, ovo je jedan od proizvoda bez kojih ne mogu da preživim zimu. U tom periodu usne su mi veoma sklone isušivanju, ali sasvim mala količina gela naneta pred spavanje dovoljna je da se ujutru probudim sa savim mekom i nežnom kožom. Ujedno, aplikujem ga i na kožu zanoktica, te sprečavanjem njihovo isušivanje i pucanje. Kada se temperature spuste u minus, pre izlaska iz kuće nanosim ga na ove regije preventivno, jer lipogel stvori jak masni film koji ih štiti od hladnoće i vetra.

 

 

Dobro dođe i za tretiranje i omekšavanje ekstremno suve kože, kako na laktovima, tako i na zglobovima prstiju, koji su posebno isušeni tokom hladnijih meseci. Svakako, u zimskom periodu prebolim i nekoliko prehlada, i tom prilikom gelom sasvim lako eliminišem suvoću, crvenilo i iritaciju oko nosa.

Do nedavno, Rilastil lipogel koristila sam samo u navedenim situacijama, ali tokom ove godine, u periodu nakon porođaja, otkrila sam još više namena za ovaj proizvod. Ako ste ikada dojile svoje bebe, znate koliko borbe sa poteškoćama zahteva taj predivan čin. Iako sam živela u iluziji da je to sve deo prirodnog procesa i da „priroda sve radi sama“, ispostavilo se da je to jedan od težih zadataka koje donosi život.

Uglavnom, najviše problema imala sam sa oštećenjima kože nastalim od dojenja, a kako su te lezije put do infekcije, problemi su se samo nizali. I tom prilikom, Rilastil lipogel se pokazao kao dovoljno snažno sredstvo za regeneraciju i reparaciju pukotina na veoma tankoj i osetljivoj koži bradavica. Nanosila sam ga po završetku dojenja, i to u debljem sloju da ne bih dodatno iritirala kožu, a uklanjala mlakom vodom i blagim sapunom pre svakog narednog podoja.

 

 

Ako sam svojim iskustvom uspela imalo da vas zainteresujem ovim proizvodom, dobro je pomenuti i da dolazi u pakovanju od 30ml koje nestvarno dugo traje, upravo zbog ograničenih regija na koje se aplikuje i lepo razmazive gelasto-masne teksture, koja zahteva minimalnu količinu proizvoda za nanošenje. Ukoliko razmišljate o kupovini ovog proizvoda, klikom na ovaj link možete pronaći sva Rilastil prodajna mesta, a ako više volite online kupovinu EAP lipogel dostupan je u Viva web apoteci po ceni od 1140 dinara.

 

A koji je vaš omiljeni proizvod u zimskim mesecima?

 

 

Slični postovi

0 komentara

Postavite komentar