rimmel rumenilo
Lepota

RIMMEL RUMENILO - LASTING FINISH SOFT COLOUR BLUSH 020 PINK ROSE

Rimmel Last Finish Soft Colour Blush u nijansi 020 Pink Rose - rumenilo savršene pigmentacije, specifične boje i sa diskretnim sjajem. Mom licu daje svež, odmoran izgled, a pritom ne izgleda napadno.

Ostalo nam je još nekoliko dana jesni, a onda nam kalendarski dolazi zima. Kažem kalendarski, jer pravoj zimi ni traga ni glasa. Sneg smo videli svega par dana, hladni dani tek sad počinju, a u mom dvorištu još uvek cveta neven i ruža. Ponekad mi se učini da uskoro očekujemo proleće, a ne Novu godinu. Iskreno, ne žalim se. Zimu ne volim i rado bi je menjala za proleće i leto. Suštinski, zima u gradu donosi bezbroj frustracija poput polu-otopljenog snega, zastoja u saobraćaju i jakog, hladnog vetra, pa uglavnom poželim da je samo prespavam.

Zima donese i one nepoželjne promene na mojoj koži sa kojima leti nemam problema. Pre svega mislim na konstantnan nedostatak vlažnosti kože i nestvarno svetao ten. I tako, svake godine u decembru završim sa svojom opsesijom kupovine rumenila i proizvoda za hidrataciju.

 

 

Mislim da nemam teži zadatak nego da odaberem dobro rumenilo za sebe. Kao plavooka plavuša, svetlog tena uglavnom biram rumenilo u svetlo rozim nijansama, ali ta boja mi često istakne crvenilo kože koje mi se ponekad javi na licu u zimskim mesecima. S druge strane, tople nijanse mi nikako ne odgovaraju. Ne volim ni jako intenzivna rumenila, već samo one sa prozračnom završnicom, koja daju svež izgled lica bez preterano napadne boje.

Pa, hajde sad nađi tako nešto...I nakon milion isprobanih i bezbroj kupljenih – našla sam.

Rimmel Last Finish Soft Colour Blush u nijansi 020 Pink Rose ispunjava sve moje zahteve. Savršene pigmentacije, specifične boje i sa diskretnim sjajem, mom licu daje svež, odmoran izgled, a da pritom ne izgleda napadno. Obzirom na nisku cenu i slabu zastupljenost u blogosferi, nikada nisam manje očekivala, a više dobila od proizvoda. Potpuno me je oduševio na prvo korišćenje i od tada se ne razdvajamo.

 

 

Ovo Rimmel rumenilo za lice dolazi u najslađoj maloj kutijici od plastike, sa providnim poklopcem. Poklopac se otvara i zatvara na klik i to dovoljno lako da se ne mučite svaki put pri otvaranju i dovoljno teško da se ne otvori u neseseru. Pakovanje je veoma praktično za putovanja, jer ne zauzima puno mesta. Dajem mu i veliki plus, jer u pakovanju nema bespotrebnu četkicu za rumenilo, koja povećava cenu proizvodu, a kod svakoga završi neupotrebljena. Pakovanje je zaštićeno nalepnicom koja garantuje da ga niko nije otvarao pre vas. Rok trajanja proizvoda je 30 meseci od otvaranja, što je sasvim dovoljno da ga potrošite. Pakovanje sadrži 4 grama proizvoda koji se veoma sporo troši. Takođe, dermatološki je ispitano i nema dodatka mirisa.

Na površini proizvoda utisnuta je šara u obliku britanske zastave, što simbolično predstavlja zemlju porekla brenda. Čak i posle višemesečnog korišćenja šara je zadržala svoj oblik, jer je veoma duboko usečena.

 

 

Samo rumenilo je svilenkaste teksture i ne rasipa se prilikom korišćenja, bez obzira koju četkicu koristim. Dakle, potpuno je kompaktno i čvrsto, a pritom i dovoljno nežno. Sve čestitke Rimmelu na formulaciji.

Nisam stručnjak za boje, ali mislim da je ovom rumenilu načinjeno mnogo nepravde time što su ga nazvali Pink Rose. Pomislih u trenutku kako bi mu više odgovarao naziv Coral Glow, pa otiđoh da proguglam da li taj naziv rumenila postoji i rezultati su bili stravični...Šta god radili, ne pokušavajte isto.

Elem, boja rumenila je svetla, koralno roza. Dakle, ima rozu osnovu, ali i lepu, breskvastu notu. Mislim da ga ova kombinacija čini univerzalnim rumenilom koje može dobro da izgleda na svima. U sebi sadrži i sitne čestice nenapadnog šimera, koji čini da ukupan efekat rumenila bude prirodan, zdrav izgled lica sa istaknutim, blistavim obrazima.

 

 

Ako volite jako intenzivna rumenila, onda ga zaobiđite. Iako dobre pigmentacije, ovo Rimmel rumenilo ima prozračnu završnicu i nije namenjeno da intenzivno oboji obraze, već da ih diskreno naglasi i da im svežinu. Nanosi se ravnomerno, bez problema se blenda, a lako se i nadograđuje. Intenzitet rumenila zavisi i od četkice kojom ga nanosite, tako da za dnevnu varijantu biram Real Techniques Blush Brush, dok ga za noćne izlaske koristim četkicu Blush 32 sa zbijenim vlaknima, koja daje jači intenzitet.

Rumenilo je postojano i na licu ostaje tokom celog dana. Dakle, ne bledi i ne razmazuje se vremenom, već se zadržava tačno tamo gde ste ga naneli. Mislim da je ovo jedna od najvažnijih karakteristika, jer niko ne voli kada mu se posle nekoliko sati nošenja rumenila na obrazima pojave linije, mrlje i fleke.

 

 

I, naravno, dodatni plus njegova izuzetno niska cena. Platila sam ga svega 430 dinara na sniženju u Liliju, ali ni regularna cena, ako se ne varam, ne prelazi 540 dinara. Odnos cena – kvalitet mi se čine prosto nerealnim, jer ni mnogo skupljim rumenilima nisam bila ovoliko zadovoljna.

Da li ste vi probale Rimmel rumenila? Kakvi su vaši utisci?

Slični postovi

2 komentara

  • Adrijana Petković
    16.12.2015 21:44
    Opet Rimmel... :) Predivno izgleda na svoču. :)
  • My Beauty Column
    15.12.2015 15:32
    Zavidim na nevenu i ruži :D Imala sam pre par godina Rimmel rumenilo i sećam se da se mnogo osipalo... Drago mi je da su sa novom formulom poboljšali taj segment. Ova nijansa je prelepa :)

Postavite komentar