SHE FIXING POWDER MATT
Lepota

S-HE FIXING POWDER MATT - MATIRAJUĆI PUDER ZA FIKSIRANJE

S-he Stylezone je prošle godine svoju kolekciju proizvoda za ulepšavanje obogatio i matirajućim puderom za fiksiranje. Namenjen je matiranju regija sklonih stvaranju suvišne masnoće i fiksiranju tečnog pudera.

Nekoliko godina unazad, problem sa suvišnim lučenjem masnoće na T zoni dodatno mi se pogoršao i od tada sam u neprestanoj potrazi za proizvodima koji uspešno maskiraju nepoželjan sjaj centralnog dela lica. Kameni puderi samo donekle pomažu i na mojoj koži izgledaju prilično neprirodno, pa se trudim da ih izbegavam. Srećom, na našem tržistu dostupni su brojni proizvodi, adekvatno formulisani da ciljano deluju na matiranje kože i upijanje suvišnog lučenja sebuma. Ovaj She puder pojavio se u DM drogerijama krajem prošle godine, a zimus se pridružio i mojoj kolekciji šminke, kada ste imali prilike da o njemu čitate u okviru posta o S-he novitetima.

 

 

S-he matirajući puder za fiksiranje (S-he Fixing Powder Matt) dolazi u četvrtastoj kutijici od čvrste plastike. Poklopac je potpuno providan i zatvara se na “klik”. Takav sistem zatvaranja sprečiće da vam se kutijica otvori u tašni ili neseseru. Slova kojima je ispisan naziv brenda i proizvoda su plave boje i vremenom se ne gule, što je od mene veliki plus.

U kutijici se nalazi 9 grama proizvoda, kome je rok trajanja 24 meseca od otvaranja. Dostupan je po ceni od oko 400 dinara i može se naći isključivo u DM drogerijama.

U sastavu se mogu prepoznati sirovine zadužene za efekat fiksiranja šminke i matiranja kože, među kojima dominira talk. Sastav je dosta sličan Essence All Abut Matt puderu za fiksiranje, pa pretpostavljam da daju i sličan efekat. 

 

 

Sam puder je bele boje i na njegovoj površini je utisnuta simpatična šara sa sitnim “jastučićima”. Potpuno je kompaktan, a na dodir svilenkast. Do sada sam koristila uglavnom proizvode u prahu za fiksiranje i matiranje, pa mogu da konstatujem da je prednost ovog kompaktnog pudera u tome što se prilikom aplikacije neće razleteti po garderobi ili stolu. Takođe, dosta je i praktičniji za putovanja i nošenje u tašni, jer ne postoji opasnost da se prospe prilikom transporta u neseseru ili koferu.

Sa druge strane, nedostatak u odnosu na pudere u prahu je što se, ukoliko ne koristite adekvatnu četkicu, mnogo lakše može preterati sa količinom nanetog proizvoda. Na taj način dobićete brašnasti izgled lica ili neprirodno svetao ten.

 

 

She matirajući puder za fiksiranje namenjen je, kao što sam naziv kaže, za fiksiranje tečnog pudera, matiranje masnijih delova lica i sprečavanje stvaranje nepoželjnog sjaja na ovim regijama. Kako mi se koža jako masti na T zoni, redovno kupujem proizvode ovog tipa i veoma sam zadovoljna njihovim učinkom.

Dakle, puder nanosim isključivo na T zonu, nakon što sam na celo lice nanela tečni puder i korektor. Izbegavam periferiju lica, na kojoj mi je koža suvlja, jer ovakavi proizvodi ističu i naglašavaju njihovu suvoću. Lepo se stapa sa tečnim i kremastim proizvodima i ne stvara osećaj težine na licu. Momentalno upija višak sebuma sa površine kože i ostavlja je matiranom, bez suvišnog sjaja. Kako na T zoni imam i proširene pore, mogu da primetim da ih puder maskira i vizuelno učini manje vidljivim. 

 

 

Trajnost matirajućeg pudera za fiksiranje dosta zavisi od tipa tečnog pudera koji koristite kao osnovu. Ukoliko se radi o puderu namenjenom masnijoj ili mešovitoj koži, sa mat završnicom, dovoljno je samo jedno nanošenje She pudera u toku dana. Ukoliko se ipak odlučite za tečni puder koji sam po sebi ne matira, predlažem da vam She puder bude pri ruci, za eventualne “popravke” u situacijama stvaranja suvišnog sjaja.

 

 

Za aplikaciju u dnevnoj varijanti koristim isključivo rastresitu četku, koju dodatno otresem o rub ambalaže, da bi sa nje uklonila višak proizvoda. Zatim samo lagano, blagim kružnim pokretima pređem preko centralnog dela lica, a najviše pažnje poklonim bočnim stranama nosa - gde mi se koža najviše masti. Ovako nanet puder na licu deluje prirodno, ne ostavlja boju, ne stvara brašnast izgled i ne skuplja se u borama i pregibima kože. Takođe, ovakvim načinom aplikacije sprečićete da vam puder na licu ostavi trag u beloj boji, što se vrlo lako može desiti ukoliko preterate sa količinom proizvoda ili koristite četke sa zgusnutim vlaknima.

 

 

Ukoliko se ipak spremate za noćni provod i planirate da na lice nanesete jaču šminku, popularnom “baking tehnikom”, ovaj puder vam može i u tome pomoći. U tom slučaju, puder se aplikuje tako što vlažnim beauty blenderom ovlaš pređete preko površine pudera dok se ne pokupi dovoljna količina proizvoda, a zatim ga lagano utapkate na regiju ispod oka ili druge delove lica koje želite da fiksirate i posvetlite. Naravno, nakon nekoliko minuta višak proizvoda treba ukloniti rastresitom četkom. Ukoliko ste ceo postupak obavili kako treba, rezultat će biti fenomenalan. Predeo ispod oka biće bez vidljivih tamnih kolutova i bez nakupljenog proizvoda u boricama. Međutim, zaista ne preporučujem ovu tehniku devojkama sa suvom kožom ili kožom sklonom stvaranju bora. Koliko god dobro hidrirale i pripremile kožu pre baking-a, neminovno je da praškasti proizvodi sa talkom dovedu do njenog isušivanja.

 

Koje proizvode vi koristite za matiranje lica i sprečavanje stvaranja suvišnog sjaja?

 

Slični postovi

1 komentar

 • the lipstick Bar
  08.04.2016 17:29
  Ja nešto izbjegavam uvijek she stalak, ali ovo zvuči baš dobro...i kada ga ti hvališ moraću ga probati...
  • Oboji život
   13.04.2016 12:11
   Uh, i ja sam ga ranije zaobilazila u širokom luku, ali novi proizvodi zaista su vredni pažnje. Sada S-he kozmetika nije rezervisana samo za mlade devojke koje tek počinju sa šminkanjem, već se može probrati svašta i za nas zrelije. I hvala ti puno što veruješ mojim procenama :-D

Postavite komentar