kozmetika
Lepota

Sajam Kozmetike: Hvala kozmetika, Lipo kozmetika, Klementina Aromakozmetika, Novaterra i Bi Autentique

Utisci sa sajma kozmetike i priča o nekoliko zanimljivih brendova

Iako je ovaj post bio planiran za prethodni mesec, ponekad život jednostavno nametne drugačiji scenario. Ali, kako verujem da za lepe stvari nikada nije kasno, u današnjem postu imate prilike da čitate o mojim utiscima sa sajma kozmetike. U pitanju je osvrt na nekoliko brendova, većinom prirodne kozmetike, koji su mi se učinili najinteresantnijim na pomenutoj manifestaciji. Pa da počnemo:

 

NOVATERRA I BI AUTENTIQUE:

Pravo iznenađenje na ovom sajmu kozmetike bile su dve nove kozmetičke linije, poreklom iz Trentina u Italiji. U pitanju su potpuno prirodni kozmetički preparati, sa Ecocert sertifikatom koji garantuje da je reč o organskim bio proizvodima. Svaki pojedinačni artikal iz obe linije poseduje stručno mišljenje overeno u Institutu za javno zdravlje u Srbiji. Linija NovaTerra sadrži različite preparate za čišćenje i negu kože lica i tela, dok linija Bi Autentique, pored nekoliko krema za lice, nudi i preparate za eliminaciju celulita i negu stopala. U obe kolekcije dominiraju različite za kožu značajne sirovine, poput ekstrakta organske kamilice, Žen Šena, šargarepe, bundeve i karfiola. Njihov štand na sajmu kozmetike bio je dekorisan upravo ovim biljkama i izgledao je kao prava mala organska bašta. Kako se radi o brendovima koji su tek stigli u našu zemlju, do sada nisam bila u prilici da koristim preparate iz njihovog asortimana, ali se unapred radujem istraživanju obe linije.

 

 

 

 

 HVALA KOZMETIKA:

Iako za Hvala kozmetiku znam od ranije, na sajmu kozmetike imala sam prilike da se detaljnije upoznam sa ponudom ovog domaćeg brenda. Raznovrsni artikli, poput sapuna, antiperspiranata, melema, krema i ulja za negu kože izrađeni su od najfinijih biljnih i esencijalnih ulja i ekstrakata. Kao zaštitu od zloupotrebe, deo aktivnih sastojaka svojih formulacija Hvala kozmetika čuva u tajnosti. Za izradu svih proizvoda koji dolaze iz „Hvala“ laboratorije zadužen je jedan gospodin, što mi je celu priču učinilo još zanimljivijom. Kako najčešće u tom poslu dominiraju žene, sigurna sam da „muška ruka“ ovim proizvodima daje neku drugačiju energiju.

 

 

 

 

 LIPO KOZMETIKA:

Iako sam zaljubljena u prirodnu kozmetiku, priznajem, ponekad volim da isprobam i brendove koji nude drugačiju vrstu preparata. Lipo kozmetika u poslednje vreme privlači moju pažnju proizvodima koji sadrže voćne kiseline. Kao što već znate, voćne kiseline vrše hemijski piling kože, koji intenzivno čisti i tonizira mešovitu i masnu kožu. Oni koji su probali proizvode sa voćnim kiselinama kunu se u njihovu efikasnost, a ja se nadam da ću se uskoro odvažiti na ovaj korak. Do sada sam bila u prilici da probam isključivo profesionalne tretmane sa AHA, i rezultat je zaista fenomenalan. Logično, sledeći korak bi bio testiranje komercijalnih proizvoda. Pa ako ste u potrazi za ovakvom vrstom preparata, korisna informacija je da Lipo kozmetika u svojoj ponudi ima dva tonika sa glikolnom i mlečnom kiselinom, u koncentraciji 5% i 10%.

 

 

 KLEMENTINA AROMAKOZMETIKA:

I najbolje sam sačuvala za kraj. Aromakozmetika Klementina na mene je ostavila najveći utisak, što zbog fantastičnih i šarenolikih proizvoda, što zbog specifične filozofije u skladu sa kojom izrađuju proizvode. Naime, proizvode Klementina nećete pronaći na svakom koraku, već ih morate poručiti preko njihovog zvaničnog sajta. Razlog je to što je svaki pojedinačni proizvod personalizovan i izrađen u skladu sa potrebama korisnika. Vlasnica Klementina kozmetike prilikom izrade svakog preparata u obzir uzima vaš tip i potrebe vaše kože, ali i ličnost i emotivno stanje u kom se nalazite. Kao rezultat svih tih faktora, izrodi se potpuno prirodan preparat, izrađen baš po vašoj meri. Imala sam priliku da probam jedan fantastičan serum od nerolija koji dolazi upravo iz ove radionice, te vas uskoro na blogu očekuje i njegova recenzija.

 

 

 

 

Pored navedenih, bilo je još proizvođača kozmetike o kojima sam želela, a nisam imala prilike da saznam više. Jedan od njih je brend Koozmetik, čiji štand nisam primetila u moru brojnih izlagača. A drugi je domaća radionica prirodne kozmetike My Way, do kojih sam nažalost svratila u vreme pauze. My way kozmetika pažnju mi je privukla nizom proizvoda koji su označeni kao ručno rađeni, kao što su čvrsti puteri za telo, šaroliki sapuni, balzami za usne i maske za lice. Preparati su izrađeni od meda, gline i brojnih kvalitetnih biljnih i esencijalnih ulja. Nadam se da ću na sledećem sajmu imati više sreće, te biti u prilici da vam detaljnije opišem i ove brendove.

 

A da li ste vi posetile sajam kozmetike i kakvi su vaši utisci?

 

 

Slični postovi

0 komentara

Postavite komentar