hvala kozmetika hidrolat kamilice
Lepota

ŠTA SU HIDROLATI I KAKO SE ONI KORISTE| HIDROLAT KAMILICE | HVALA KOZMETIKA

Da li ste čuli za hidrolat kamilice? Ako vam je prirodno osetljiva koža, sigurna sam da ćete ga obožavati.

Ako ste pravi ljubitelj kozmetike, onda vam sigurno nije promakao pravi bum koji su izazvali hidrolati na našem tržištu. Poslednjih godina sve više firmi ih proizvodi i prodaje, ali dosta ljudi i dalje nije sigurno šta se zapravo krije u ovim bočicama i kako se oni pravilno upotrebljavaju. Iako tekst na ovu temu čuvam za neki naredni period, reći ću poneku reč o njihovom poreklu i pravilnoj primeni.

Šta su hidrolati?

Hidrolati su zapravo nusprodukti koji se dobijaju prilikom proizvodnje esencijalnih ulja. Kako se ova ulja dobijaju destilacijom, kondenzat koji se tokom tog procesa izdvaja je baš ta tečnost koja se naziva hidrolat. Važno je znati da se u kondenzatu nalaze sve aromatične i lekovite supstance iz žive biljke, pa njegovo delovanje dosta podseća na ono koje ima esencijalno ulje. Hidrolati imaju miris koji potiče od biljke, ali se korisnici često žale da on nije najprijatniji.

Kako se koriste hidrolati?

Pre svega, važno je napomenuti da, za razliku od esencijalnih ulja, hidrolate koristimo potpuno nerazblažene. Dakle, oni se mogu naneti direktno na kožu ili se koristiti za pripremu preparata za negu. Najčešće se primenjuju:

· Kao tonik za lice

· Za dodatnu hidrataciju i negu kože

· Za negu kose

· Umesto obloga

· Za „obogaćivanje“ kozmetike

 

Hidrolat kamilice – Hvala kozmetika

Iako sam probala dosta različitih hidrolata, najčešće se vraćam onom od kamilice. Kako imam izuzetno osetljivu kožu lica, on mi dođe nešto kao „melem na ranu“. Biljka kamilica deluje tako što umiruje osetljivu, iritiranu i upaljenu kožu, te slično delovanje poseduje i cvetna vodica. Ona ublažava crvenilo koje se često javlja kod ovakve kože ili kod različitih vrsta opekotina.

Ovoga puta probala sam Hirolat od kamilice koji nudi „Hvala“ kozmetika i danas ću vam pričati samo o njemu. On dolazi u bočici od tamnog stakla, ali poseduje i pumpicu za praktičnu primenu. Bočica je od 50ml, ali ako ga koristite samo za lice trajaće dosta dugo. Još jednom moram da pomenem kako sam oduševljena dizajnom etikete i kompletnim vizuelnim identitetom ovog brenda.

 

 

Hvala hidrolat od kamilice najčešće koristim umesto tonika. Dakle, nakon skidanja šminke, naprskam vodicu na parče vate i sa njom prebrišem površinu lica. Međutim, nakon toga, hidrolat naprskam i direktno na lice, ostavim da se osuši i nastavljam sa aplikacijom kreme za lice.

Jako fino mi umiruje kožu, koja prilikom uklanjanja šminke zna da odreaguje crvenilom. Sledećim korakom joj obezbeđujem dodatnu hidrataciju, regeneraciju i negu koju nudi ova vrsta hidrolata.

Često ga koristim i kao vodenu fazu prilikom aplikacije biljnih ulja na kožu. Dakle, naprskam Hvala hidrolat od kamilice i dok je lice još vlažno nanesem biljno ulje po želji. Na ovaj način dobije se najbolja prirodna nega koju vaša koža može da dobije. Nešto kao krema bez emulgatora, mirisa i konzervansa.

 

 

Kako je hidrolat kamilice bezbedan i za upotrebu kod veoma male dece, često sa njim naprskam i bebinu kožu ukoliko se javi pelenski osip.

Hidrolat od kamilice iz Hvala laboratorije miriše baš na biljku od koje potiče. Ako se do sada niste susretali sa prirodnom kozmetikom, biće vam potrebno nekoliko dana da se naviknete. U sebi ne sadrži alkohol ili parfem, pa ne dovodi do isušivanja ili reakcija i iritacija.

Posebno se radujem upotrebi hidrolata od kamilice u narednom letnjem periodu, jer je posebno efikasan kod standardnih letnjih problema sa kožom. Pre svega, umiruje kožu nakon boravka na suncu, a koristi se da ublaži i iritacije nastale ujednom komarca.

Dobra vest je da Hvala kozmetika od nedavno ima svoj prodajni prostor, te sve njihove proizvode možete kupiti na adresi Jelisavete Načić 4 u Beogradu. Često imaju i atraktivne popuste, te obavezno ispratite i njihovu zvaničnu Facebook stranicu.

 

 

Slični postovi

0 komentara

Postavite komentar