novogodišnja šminka
Lepota

ŠTA VAM JE POTREBNO DA ZAISTA ZASIJATE NA SVAKOJ PROSLAVI

Praznična atmosfera već se uveliko oseća u vazduhu, a od dočeka Nove godine deli nas još svega nekoliko sati. Ako ste se do sad već odlučile gde izaći i kako se obući u najluđoj noći, ostaje vam još samo da osmislite sitne detalje koji će učiniti da zaista zasijate u punom sjaju. Ako vam ponestaje inspiracije, evo nekoliko bjuti proizvoda koji su savršen izbor za glamurozan izgled:

 

Adekvatan puder za lice

U najluđoj noći šminkaće se čak i one devojke koje ostalim danima u godini to vešto izbegavaju. I za njih, a i za sve ostale važi ista preporuka: birajte puder velike pokrivne moći. Baš on će vam pomoći da vešto prikrijete sve nepravilnosti na licu, od sitnijih akni, do većih promena u pigmentaciji. Ovakva jača šminka poželjna je u danima proslava, jer će omogućiti da imate savršen ten bez mana. Bez sumnje, najpopularniji drogerijski proizvod, koji obećava ovo i mnogo više, jeste Aura Cover Me tečni puder. Sveti gral svakog svečanog mejkapa, ovaj puder garantovano prekriva sve što vam smeta na licu, a pored toga je i veoma dugotrajan i otporan na vodu. Kako je veoma moćan i efikasan, preporučuje se nanošenje u samo jednom sloju, da biste postigli što prirodniji izgled.

 

 

Svetlucavi losion za telo

Ako je ikada pravo vreme da zasijate, onda je to upravo za doček Nove godine. U ovoj noći ne samo da je sve dozvoljeno, već je i poželjno da iskoristite sve one preparate koje čuvate za „specijalne prilike“. U novogodišnjoj noći, osim što ćete šimerastim česticama ukrasiti lice, potrudite se da to uradite i na telu. Golden Rose ove godine ponudio nam je pravo iznenađenje u vidu milion čestica najfinijeg glitera u tubi. Diamond Breeze Shimmering Body Glow, sa bogatim iluminirajućim česticama, na telu ostavlja intenzivan zlatni odsjaj kojim možete efektno skrenuti pažnju na vaš vrat, dekolte i ramena. Preparat je poprilično trajan i dugo ostaje na koži, te možete bez bojazni uživati u celovečernjem plesu i zabavi.

 

 

Prikrivanje podočnjaka

Po nekom nepisanom pravilu, u danima pred Novu godinu uglavnom imamo daleko više posla nego tokom ostatka godine. Kako se tada svode svi računi i završavaju sve zaostale obaveze, neminovno je da ćete baš tada odrađivati „ekstra sate“ u kancelariji. Da biste prikrile znakove umora i nagomilanog stresa, obavezno odaberite efikasan korektor za regiju oko oka, gde su ovi znaci i najvidljiviji. Od kada se pojavio na tržištu, Makeup Revolution Conceal&Define korektor privlači veliku pažnju kao proizvod poprilično niske cene, ali sa veoma impresivnim efektom. Često ga upoređuju sa daleko skupljim proizvodom slavnog brenda, upravo zbog njegove podjednako jake pokrivne moći. Sasvim mala količina korektora potrebna vam je da prikrijete i najizraženije podočnjake i da ujednačite njihovu boju sa ostatkom lica. Nakon što ga nanesete, potrudite se da korektor pravilno setujete i izbegnete uvlačenje u fine linije i borice oko oka tokom večeri.

 

 

Crveni ruž

Još odavno postoji verovanje da će nam nošenje crvenog veša za Novu godinu zagarantovati sreću u ljubavi. Verovatno je to i razlog što je kombinacija crvene haljine i ruža u istoj boji jedan od najčešćih ženskih odabira u večeri dočeka. Svakako, zaista ne postoji ništa svečanije i zavodljivije od crvenog karmina na punim, senzulanim usnama. Zasigurno već imate neki primerak ruža u ovoj boji, pa ne zaboravite na njega kada se budete pripremale za proslavu. Iako ih imam nekoliko, ja ću se najverovatnije odlučiti za Guerlain Shine Automatique u nijansi 204: koralno crvenoj sa sitnim česticama zlatnog glitera.

 

 

Blistava senka

Gliteri na kapcima, u svim bojama i oblicima, postali su nezaobilazan deo mejkapa. Nova godina savršena je prilika da ispratite jedan takav trend, pa odaberite svoju omiljenu šljokičavu senku i zablistajte u stilu prave dive. Golden Rose je u okviru Diamond Breeze kolekcije ponudio i pečene senke sa puno sitnog šimera, koje sijaju poput novogodišnjih ukrasa. Dostupne su u nekoliko nijansi, ali verujem da je ona označena kao 24k gold savršen izbor za novogodišnju proslavu. Veoma je pigmentovana i ostavlja intenzivan i blistavi sjaj na kapcima, a ako želite da bude dugotrajna nanesite je preko odgovarajućeg gliter prajmera.

 

 

Istaknite jagodice

Čvrsti hajlajteri i tečni iluminatori koriste se na najistaknutijim delovima lica sa ciljem da se ove regije dodatno naglase. U njihov sastav ulaze fine svetlucave čestice koje stvaraju efekat prelamanja svetlosti, te licu daju svežinu i zdrav izgled. Jedan od najdražih proizvoda koje koristim u ove svrhe, a bio je moj izbor i na dan venčanja, jeste Loreal Lumi Magique Pure Light Primer. Zapravo, kao što mu naziv kaže, formulisan je da služi kao prajmer, ali ga češće upotrebljavam kao tečni iluminator. Ono što ga razlikuje od ostalih proizvoda ovog tipa, a zbog čega mi je posebno drag, jeste to da ne sadrži vidljive čestice glitera, već samo stvara fini srebrni odsjaj koji daje blistavi izgled kože. Nanesite ga na isturene delove jagodica, luk gornje usne i ispod obrve i stvorite pravi izgled ledene kraljice u novogodišnjoj noći.

 

 

 

Slični postovi

0 komentara

Postavite komentar