hijaluronski fileri
Lepota

Sve što ste želeli da znate o hijaluronskim filerima i njihovoj primeni

 

Da li ste znali da je hijaluron prirodna supstanca koja se nalazi u našem organizmu?

Posle tridesete godine hijaluron u usnama, oko očiju i generalno u koži našeg tela i lica se lagano gubi što kožu čini opuštenijom, manje ishranjenom i vidno manje elastičnom. Kako organizam nema sposobnost da ga proizvodi brzo u količinama kao pre, ako želimo možemo lako da ga nadoknadimo tretmanom ubrizgavanja u određene regije koje je potrebno podmladiti i učiniti jedrim i vitalnim

Hijaluronski fileri i botoks

Važno je da znamo razliku između hijalurona i botoksa, evo i zašto:

Hijaluron je prirodni sastojak naše kože. Hijaluronski fileri su u stvari polisaharidi koji se poslednjih dvadeset godina proizvode u laboratorijama u obliku gela i uspešno se primenjuje u oblasti dermatologije I estetike. Botoks se drugačije ponaša od hijaluronske kiseline i opšte poznato u vezi botoksa je da blokira određene regije na facijalnoj muskulaturi, dok se hijaluronski fileri prirodno ponašaju u našem organizmu. Hijaluronski fileri su odlično prihvatljivi za organizam jer ga telo prepoznaje kao sopstveni sastojak, te se retko dešava da dođe do nuspojava. To je jedan od najbitnijih razloga zašto je opšte prihvaćen i zbog čega ga oni koji žele da se efektno i vidno podmlade redovno koriste.

Hijaluronski fileri - bolja odluka

Tretiranje hijaluronskim filerima je jednostavno, efikasno i brzo rešenje. Hijaluron cena je pristupačna i većina korisnika se opet rado vrati na ovaj tretman. Hijaluronski fileri su našli široku primenu u oblasti estetske medicine, a koja nije hirurška i nije, kako je nazivamo, invazivna estetska metoda.

Tretmani hijaluronskom kiselinom se razlikuju po tome kakvog su kvaliteta hijaluronski fileri, koliko je stručan lekar koji izvodi tretman i naravno kolika je hijaluron cena tretmana.

Koristimo ga za uklanjanje podočnjaka, regeneraciju ruku, podizanje jagodica, konturisanje usana i povećanje njihovog volumena, zatezanje kapaka, ispunjavanje bora na licu i vratu ili za tretiranje keloida i ožiljaka. Takođe, možemo da ga koristimo i kao sredstvo za konturisanje, to jest preoblikovanje nosa ili brade. Većina žena se prvo odluči da proba hijaluron u usnama i isto toliko ih je zadovoljnih. Hijaluron u usnama će nam pružati efekat jedrine, punoće i mekoće, a da osećaj u usnama ostane isti kao i pre tretmana - prirodan.

Celokupan tretman traje oko jednog sata, posle čega možemo da se vratimo svojim obavezama.

Pre tretmana je neophodno informisati doktora radi lične anamneze (eventualne bolesti i lekova koje koristimo) i nakon toga možemo da pređemo na razgovor o najboljem rešenju tj. o tome gde tačno želimo da nam bude injektovan hijaluronski filer. Nakon tretmana se treba čuvati nekoliko dana od toplote i voditi posebnu higijenu tretirane oblasti, ali uvek je najbolje pitati ordinaciju i dobiti konkretne odgovore i savete za period nakon tretmana.

Kvalitet na prvom mestu

Postoji nekoliko vrsta hijaluronskih filera, različitih proizvođača, za tretiranje određene regije našeg tela. Neki fileri se koriste samo za hijaluron u usnama, dok su drugi pogodni za podmlađivanje hrskavice u kolenima ili samo fileri za regiju lica i revitalizaciju kože tela. Na primer, facijalni fileri mogu da budu različite gustine, ređe ili gušće gelaste strukture. Hijaluronski fileri se injektiraju u kožu mikro tankim iglicama, uz nanošenje malo anestezijske kreme koja nam pomaže da se prijatnije osećamo.

Hijaluron – kreme - pokušaji i ušteda u našem budžetu

 Kreme sa hijaluronskom kiselinom, na žalost, ne mogu da zamene tretman u ordinaciji jer krema hrani samo spoljni deo dermisa, a koža ne propušta dovoljno koncentrovane supstance koje bi se dublje vezale u koži i dale dugoročnije efekte, odnosno izbrisale bore na licu ili korigovale željene delove tela.

Efekat tretiranja naše kože hijaluronom traje između šest i osamnaest meseci, u zavisnosti od regije koja je obrađena, što i jeste odlika kvalitetnog filera. Kod svakog može doći do odstupanja oko vremena trajanja efekta nakon tretmana, jer se metabolizam razlikuje od osobe do osobe. Hijaluron se absorbuje, razgrađuje i nestaje različitom brzinom, pa je onda, ukoliko smo zadovoljni efektom tretmana, potrebno da obnovimo željene regije.

Hijaluron podrška prirodnoj lepoti

Poslednjih petnaest godina tretmani hijaluronom su postali deo lične brige o sebi. Ne samo da nas čine podmlađenim i zadovoljnim svojim izgledom, već i podstiču naš organizam da se održava i regeneriše sam onoliko koliko genetika i starosna dob to dozvoljavaju. Hijaluron cena tretmana nije više vrtoglavo visoka i rezervisana samo za bogate, već je drastično pristupačnija zbog masovne proizvodnje i široke primene hijaluronskih filera u dermatologiji i estetskoj medicini.

 

 

Slični postovi

0 komentara

Postavite komentar