VICHY IDEAL SOLEIL SPF 30
Lepota

VICHY IDEAL SOLEIL FACE & BODY MILK SPF 30

Vichy porodično mleko za lice i telo namenjeno je zaštiti osetljive kože od štetnog UV zračenja. Od sličnih proizvoda razlikuje ga specijalna formulacija koja obezbeđuj lagano nanošenje, bez osećaja težine i bez belih tragova.

Vichy laboratorija kreirala je kolekciju za zaštitu od sunca koja obuhvata preparate sa različitim stepenom zaštite. U zavisnosti od potreba vaše kože razlikuju se i po formulacijama, te se možete odlučiti za proizvod koji hidrira i ostavlja lagan osećaj na koži, ili onaj koji će vam obezbediti zdrav ten i idealno preplanulu kožu.

Vichy Ideal Soleil Face & Body Milk SPF 30 zamišljen je kao univerzalan preparat za zaštitu kože lica i tela od sunčevog zračenja koji može koristiti cela porodica. Ovakakv sistem višenamenske upotrebe jedne bočice proizvoda je pre svega ekonomičan, ali takođe i veoma praktičan. Olakšava izbor prilikom kupovine i zauzima manje (dragocenog) prostora u koferu.

 

 

Krajem avgusta, u čarobnoj avanturi kroz Kvarnerski zaliv, zaštitu od sunca poverila sam ovom Vichy mleku. Često kao suvenir sa letovanja donesem crvenilo, fleke i alergijske promene na koži, te su očekivanja u pitanju ovog preparata bila prilično velika. Koristila sam ga u doba dana kada sunčevo zračenje dostiže svoj maksimum, što je posebno veliki izazov, obzirom da rastinje koje obezbeđuje hladovinu nije nešto čime se ova regija može pohvaliti. Ova prilično zahtevna situacija bila je više nego dovoljna da formiram svoje mišljenje o njegovom učinku i pretočim ga u ovaj post. 

 

 

Vichy Ideal Soleil mleko za telo sa SPF 30 dolazi u plastičnoj tubi, sa izdašnih 300 ml proizvoda. Otvor na tubi je adekvatnog promera za istiskivanje optimalne količine mleka, a poklopac specijalno dizajniran da spreči neželjeno otvaranje ili curenje proizvoda iz tube. Ambalaža je prilično kvalitetna, pa i pored svakodnevnog nošenja u tašni nije pretrpela ozbiljnija oštećenja. Ukoliko više volite da nanosite proizvod uz pomoć raspršivača, Vichy kolekcija za sunčanje u ponudi ima i nevidljivi hidrantni sprej u SPF 30 i SPF 50 varijanti.

U sastavu Vichy mleka najviše se ističe fotostabilni filter Mexoryl® XL zadužen za zaštitu kože od UVA zraka. U formulaciji je kombinovan sa drugim fizičkim i hemijskim UV filterima, koji ujedinjeni obezbeđuju široki spektar zaštite od UVA i UVB zraka. Ova kombinacija filtera kožu štiti od opekotina, oštećenja i prevremenog starenja – poznatog kao fotostarenje.

 

 

Pored sirovina odgovornih za zaštitu od sunca, u sastavu se mogu se pronaći i brojni emolijensi, koji kožu omekšavaju i čine baršunastom. Takođe, prisutne su i sirovine sposobne da vezuju vodu i na taj način hidriraju kožu. Zajednički naziv im je polioli, a u Vichy mleku prisutna su dva predstavnika ove grupe: glicerol i propilen glikol. Lista sastojaka obogaćena je i prepoznatljivom Vichy termalnom vodom, koja sadrži 15 retkih minerala zaduženih za jačanje i zaštitu kože od spoljašnjih uticaja. U ovom mleku nećete pronaći ozloglašene parabene, a kompletna formulacija smatra se hipoalergenom

 

 

Sam proizvod ima laganiju, mlečno – kremastu teksturu. Upija se prilično brzo i na površini kože ostavlja fini, baršunasti film koji ne stvara osećaj težine. Ta prevlaka na koži nije okluzivna i masna, pa neće dovesti do neželjenih efekata, poput pojačanog znojenja ili mašćenja kože. I kao najveću prednost svakako treba pomenuti da na telu ne ostavlja čak ni nagoveštaj beličastog traga, karakterističnog za proizvode za zaštitu od sunca.

Lako razmaziva formulacija mleka bila je pravo osveženje, obzirom da proizvodi za sunčanje sa većim faktorom zaštite često budu veoma gusti, te zatežu kožu prilikom aplikacije. Takođe, formulacija je veoma stabilna, pa čak nakon celodnevnog boravka na suncu nije dolazilo do razdvajanja faza ili grupisanja i taloženja čvrstih čestica.

 

 

Mleko za sunčanje nanosila sam pre izlaska na plažu, ali bih aplikaciju ponavljala po potrebi. Naime, iako je proizvod označen kao vodootporan, preporuka je da se nakon svakog kupanja ili brisanja peškirom obnovi nanošenje. Srećom, plaže su bile opremljene tuševima, te sam bila u prilici da kožu detaljno operem od morske soli pre nego što namažem novi sloj mleka.

 

 

Odgovornim korišćenjem u periodu dana kad je najjače sunce, obezbedilo je sve ono što je obećano: zaštitu kože od eritema (crvenila), kao i od neprijatnih alergija ili iritacija koju izazivaju kombinacija sunca, soli i kozmetičkih pereparata. Iako je zaštita dovoljno jaka da spreči neželjeno delovanje UV zraka, na kraju letovanja sam se mogla pohvaliti suptilno osunčanim tenom.

Redovnom aplikacijom Vichy mleka uspela sam da ublažim i ostale neprijatne efekte sunca na kožu, poput suvoće, zatezanja i perutanja. Naprotiv, sastojci mleka su održali lep izgled kože, pružajući joj dodatnu negu i hidrataciju. Čak i po povratku sa letovanja koža je zadržala svoju jedrinu i elastičnost, a nisu se pojavile ni neprijatne pege ili fleke.

 

 

Vichy kolekcija za zaštitu od sunca dostupna je u apotekama širom Srbije, a cena porodičnog pakovanja mleka za zaštitu od sunca je oko 2 200 dinara.

 

Da li ste probale Vichy proizvode za sunčanje i kakvi su vaši utisci?

 

 

Slični postovi

1 komentar

 • My Beauty Column
  27.09.2016 22:37
  Lepa recenzija i sjajne fotke :) Ovog leta, kao i prošlog, koristio se Šaljicev Pronasol SPF 40 prvih 5-6 dana, a za ostatak letovanja i boravak u gradu Vichy sprej - ostala sam prilično zadovoljna kako zaštitom tako i dobijenom bojom :)
  • Oboji život
   28.09.2016 11:27
   Hvala puno, divni predeli su baš pomogli :-) Šaljić SPF40 sam takođe koristila početkom leta, kada mi je bila potrebna najjača zaštita. Smeta mi malo što se teško razmazuje, ali je izuzetno kvalitetan proizvod, pa mu je sve oprošteno. A Vichy sprej moram da probam narednog leta. Verujem da je praktičniji za nanošenje od mleka. :-)

Postavite komentar