weleda dnevno noćni fluid od irisa
Lepota

WELEDA DNEVNO NOĆNI FLUID OD IRISA – RECENZIJA

Lagani fluid iz Weleda laboratorije obećava negu i hidrataciju, bez osećaja težine i bez štetnih kozmetičkih sastojaka.

Baš je teško opisati koliko ne volim da koristim kreme leti. Izuzetno mi smeta taj osećaj da imam nešto na svojoj koži, naročito kada zbog vrućine želim da skinem sve sa sebe. Razumeće me i oni koji se intenzivno znoje: utisak pojačane perspiracije apsolutno nije nešto što se može nazvati prijatnim.

Ipak, stanje moje kože (a bogami i godine) jednostavno mi ne dozvoljavaju taj luksuz preskakanja nege. Svakako, sigurno je da u ovom periodu obilazim teške i bogate kreme, već se odlučujem za one laganije, koje dovoljno neguju, a ne stvaraju taj osećaj težine. I to je sasvim dovoljno, jer u letnjim mesecima jedini konkretni problem sa kojim se borim je intenzivna dehidratacija kože. Lagane kreme uglavnom su formulisane tako da sadrže sastojke koji odlično nadomeste vlažnost kože.

 

 

Ovog leta moj preparat izbora bio je Weleda dnevno - noćni fluid od irisa. Pre svega, zato što poseduje sve gorepomenute osobine, ali i zbog toga što samo jedna tubica pokriva kompletnu negu za dan i noć. Kao što sam već pominjala u tekstu o prolećnoj nezi, prva godina sa jako malim detetom je jedan turbulentan period u kom imate najmanje vremena da razmišljate o nabavci i aplikaciji kreme za lice. I baš zato, fluid koji pokriva celodnevnu negu je upravo nešto što mi je bilo potrebno.

Dakle, ova Weleda krema i zapravo i nije kremaste teksture, već kao što joj samo ime kaže, lagani polu-tečni fluid. Iako u svom sastavu sadrži i masne komponente u vidu biljnih ulja, one gotovo i da se ne primećuju, već imate osećaj prave bezmasne nege. Weleda fluid lagano klizi po koži, lako se razmazuje i upija gotovo momentalno.

Nakon aplikacije nećete osećati težinu na licu, niti će vas fluid „gušiti“ i stvarati pojačano znojenje u toplim danima. Potpuno lagano leže na kožu i samo joj daje ono najvažnije – vlagu. Istog trenutka osetićete da je koža mekša i hidrirana, što je izuzetno zgodno ukoliko poželite da Weleda fluid od irisa koristite umesto prajmera za lice. Takođe, ne očekujte da će kožu učiniti matiranom, već je joj dati prirodan i svež izgled.

 

 

Važno je napomenuti da je Welda dnevno – noćni fluid od irisa namenjen nezi normalnog i mešovitog tipa kože. Nije usmeren na korigovanje većih nedostataka, već na čuvanje lepog izgleda mladalačke kože i održavanje njene vlažnosti. Ipak, moram naglasiti da verujem da bi prijala i masnim tipovima, naročito ukoliko imaju problem sa dehidratacijom kože.

Generalno, kompletna Weleda iris kolekcija bazirana je na ekstraktu korena ovog cveta. Njegova funkcija je da, uz pomoć apsorbujućih supstanci kao što su šećer i skrob, održava nivo vlage kroz proces stvaranja, skupljanja i zadržavanja vode u koži.

U formulaciju Weleda fluida ulazi i ulje jojobe, čija je kompozicija sastojaka toliko savršena da najbolje „imitira“ prirodne masnoće naše kože. Aplikacija jojobinog ulja daje koži signal da na površini već ima dovoljno masnoće, te dolazi do regulisanja i normalizacije lučenja sebuma.

 

 

U sastavu fluida izdvaja se i destilat hamemelisa, koji ima adstrigentno delovanje, odnosno na prirodan način utiče na skupljanje proširenih pora. Dodatno umiruje kožu i ublažava njeno crvenilo, svrab i iritaciju.

Sigurno ste već upoznati sa tim da Weleda kozmetika spada u grupu prirodnih proizvoda. To podrazumeva da u njihovim preparatima nećete pronaći veštačke konzervanse, boje ili mirise. I što je najvažnije, oslobođeni su i veštačkih emulgatora, kao i mineralnih ulja. Dakle, svi Weleda proizvodi izrađeni su isključivo od biljnih ulja, ekstrakata i prirodnih zamena za štetne kozmetičke sirovine.

Kao i većina prirodnih proizvoda, i ova Weledina krema dolazi u aluminijumskoj tubi sa plastičnim grlom. Ukoliko su upakovane u aluminijumsku tubu sve prirodne kreme moraju imati plastično grlo, jer bi u suprotnom u kontaktu sa kiseonikom dolazilo do oksidacije proizvoda i do promene njegove boje.

Cena Weleda fluida od irisa je 1.480 dinara, a za taj novac dobijate 30ml proizvoda. Ja sam ga kupila u prodavnici prirodne kozmetike „Maslina“, koja u ponudi ima Weleda Set Iris, gde po ceni kreme dobijate i čistač za lice od 100ml potpuno besplatno.

 

 

Slični postovi

0 komentara

Postavite komentar