weleda ulje od pasjeg trna
Lepota

WELEDA ULJE ZA TELO OD PASJEG TRNA

Najdraže kozmetičko otkriće u prethodnoj godini

Ako ste kao i ja zaljubljenik u biljna ulja i njihovo gotovo magično delovanje koje ispoljavaju na koži lica i tela, biće vam interesantno da pročitate priču o Weleda ulju od pasjeg trna. Ovaj proizvod obiluje brojnim vitaminima i antioksidansima, koji ga čine savršenim sredstvom za održavanje čvrstoće, elastičnosti i mladalačkog izgleda kože.

Weleda ulje od pasjeg trna dolazi u bočici od punog zelenog stakla, koje čuva ulja od direktne sunčeve svetlosti. Ispod plastičnog zatvarača, na samoj bočici, nalazi se čep sa perforacijama koji olakšava doziranje, odnosno sprečava da iscuri previše proizvoda. Sama bočica sadrži 100ml ulja, a cena mu je oko 2200 dinara. Treba imati u vidu da Weleda često organizuje promocije na svojim prodajnim mestima, te ga često možete kupiti po sniženoj ceni.

U sastav ovog proizvoda ulazi ulje susama i pasjeg trna, kao i esencijalna ulja koja mu daju finu citrusnu aromu, ali ga čuvaju i od užegnuća. Kao i drugi proizvodi iz Weleda laboratorije, ne sadrži sintetičke boje, mirise i konzervanse.

 

 

Ako niste upoznati sa benefitima ulja od pasjeg (vučjeg) trna, interesantno je znati da je ono veoma bogato vitaminima, mineralima, antioksidansima i drugim nutrijentima. Spisak svih korisnih supstanci u ovom ulju zaista je predugačak, ali svakako, najznačajnije je njegovo bogatstvo prirodnim vitaminima C i E. Ova dva vitamina imaju snažno antioksidativno delovanje, štite od slobodnih radikala nastalih prilikom izlaganja kože UV zracima, te je štite od fotostarenja. Zbog toga je ovo ulje posebno pogodno za negu kože nakon sunčanja, jer će ubrzati njeno zaceljivanje, stimulisati stvaranje kolagena, štititi je od prevremenog starenja i sprečiti pojavu pega i fleka.

Slično delovanje imaju i karotenoidi (beta karoten i likopen) kojima ulje pasjeg trna obiluje, te verujem da će biti moj obavezni saputnik na sledećem letovanju. U ulju od pasjeg trna nalaze se i flavonodi, snažne fitohemikalije koje „hvataju čestice“ slobodnih radikala i čine ih bezopasnim, a takođe sprečavaju i oštećenja kolagena i čuvaju ga u stabilnom stanju. Specifična kompozicija ovih dragocenih elemenata deluje na usporavanje starenja, sprečavanje nastanka bora, očuvanje čvrstine kože, povećanje vlažnosti i podsticanje njene regeneracije.

 

 

Weleda ulje od pasjeg trna bilo je moj saborac u svakodnevnoj borbi protiv svih onih neprijatnih promena na koži koje donosi trudnoća. Pre svega, tokom cele trudnoće, ali i u periodu nakon nje, ovo ulje me je poštedelo od pojave strija. Ne, sigurna sam da nije slučajnost, jer moja koža jeste sklona nastanku neprivlačnih linija prilikom povećanja kilaže. I dokaz da ovo ulje jeste efikasno u njihovoj prevenciji je činjenica da i pored dobijenih 25kg u trudnoći, 6 meseci nakon porođaja na telu nemam ni jednu striju više. Naravno, treba uzeti u obzir da sam bila veoma uporna i nanosila ulje na vlažnu kožu svako veče nakon tuširanja.

Takođe, još jedna od neprijatnih pojava na koži u trudnoći su i hiperpigmentacije koje nastaju delovanjem hormona. Kako vitamin C u ulju pasjeg trna deluje izbeljujuće, odnosno smanjuje hiperpigmentacije, bezbrižno sam dočekala dan D bez tamnih fleka, osim standardne linije od pupka do pubične kosti.

 

 

I, ono što je najbitnije, Weleda ulje pasjeg trna generalno je održavalo moju kožu glatkom i mekom, ali i čvrstom i elastičnom. Izdašan sloj ulja nanet pred spavanje do jutra bi se potpuno upio, te sam svaki novi dan započinjala osećajem savršeno hidrirane i nahranjene kože. Ovakva vojnička priprema isplatila se i kasnije, jer i nakon porođaja i velikog gubitka kilaže, nisam imala problema sa opuštenom kožom ili naknadnom pojavom strija.

Ovo ulje možete pronaći je u „zelenim“ marketima koji se bave prodajom prirodne kozmetike. Ako ipak više volite da poručujete kozmetiku preko interneta, dostupno je i u on-line Maslina i Metropoliten prodavnicama.

 

 

Slični postovi

0 komentara

Postavite komentar