maline i jagode
Uradi sam

Letnja maska za lice od jagoda i malina

Jagode i maline moćni su saveznici u nezi kože.Sadrže snažne antioksidanse i voćne kiseline koji će suzbiti štetno delovanje UV zračenja. Pripremite sami prirodnu masku koja će podmladiti, osvežiti i zaštiti vašu kožu.

Jagode i maline su bogate voćnim kiselinama koje vrše blagi piling kože i ostavljaju je mekom i glatkom. Takodje, veoma su bogate i antioksidansima koji štite kožu od štetnih spoljašnjih uticaja što ih čini odličnim sastojkom za pripremu letnjih maski za negu kože.

Leto je vreme kad većinu vremena provodimo na suncu. Priču o štetnosti sunčevog zračenja ostavićeno za drugi post, ali treba pomenuti da je koži neophodna dodatna nega koja će ublažiti negativno delovanje UV zračenja. U tu svrhu najbolje i najjednostavnije je pripremiti masku koja će biti bogata antioksidansima koji kožu štite od slobodnih radikala. Jagode i maline, osim što su nam trenutno dostupne na svakom koraku, bogate su brojnim supstancama koji će kožu lica nahraniti, učiniti glatkom i zaštititi od slobodnih radikala koji se stvaraju usled delovanja UV zračenja.

NEOPHODNI SASTOJCI:

*4 maline

*5 jagoda

*1 kašika ulja koštica grožđa

*1 kašika ovsenog brašna

*1 kašika meda

PRIPREMA:

Oprane maline i jagode izblendati u blenderu dok se ne dobije potpuno glatka smesa. Nakon toga im dodati ovseno brašno, ulje koštica grožđa i med , pa drvenom kašikom polako izmešati sve sastojke. Ulje koštica grožđa takođe sadrži snažne antioksidanse proantocijanidine koji sprečavaju starenje kože što će doprineti efektu ove maske.

Maska se nanosi na lice koje je predhodno očišćeno od šminke i drugih nečistoća. Utrljava se lagano, blagim kružnim pokretima. Ostavi se da deluje na licu dok se potpuno ne osuši. Za to vreme najbolje je biti u ležećem položaju.

Nakon toga masku isprati prvo toplom ,a zatim hladnom vodom. Lice nakon toga blago utapkati suvim peškirom.

SAVET PLUS:

Antioksidativno delovanje se poboljšava ako u toku tretmana pojedete nekoliko svežih malina i jagoda.

Slični postovi

0 komentara

Postavite komentar