O meni i nastanku bloga Oboji život

Kozmetika i nega oduvek su bile deo mog sveta. S vremenom su postale moja strast i odredile moj budući poziv. Nikada nisam imala dilemu šta želim da budem kada porastem, a opet kao maloj su mi falile reči da opišem to što želim.

Čini mi se da sam zato školovanje doživela kao uživanje i zabavu. Na tom putu kroz srednju i višu medicinsku školu prošla sam kroz smerove kozmetički tehničar, te strukovni tehničar estetičar i otkrila svoju najveću strast – prirodnu kozmetiku. To me je odvelo u novu avanturu prekvalifikacije, i sada ispitujem tajne farmacije. Školska znanja su sve vreme potkrepljivana praksom, a te godine su obeležene i radom u kozmetičkom salonu. Posebno sam ponosna na moju, kako je ja zovem, arapsku avanturu, gde sam imala priliku da svoje znanje i praksu upotpunim egzotičnim tehnikama nege kože.

Svet kozmetike s vremenom je postao i moj privatni i moj poslovni svet. Sertifikati iz oblasti estetske medicine i dermato-kozmetike, zatim relaksacione i terapijske masaže, kao i limfne drenaže, koje sam stekla tokom godina učenja i usavršavanja, omogućili su mi učešće na predavanjima i simpozijumima, kao i na našim i sajmovima u inostranstvu, gde sam i imala priliku da se posebno zainteresujem za organske i prirodne proizvode. To me je kvalifikovalo za saradnju sa brojnim domaćim i stranim brendovima, gde je fokus uglavnom bio na onima koji se bave prirodnom kozmetikom. Priprema stručnih predavanja i konferencija za štampu u tom slučaju uvek je bila zadovoljstvo.

Pored iskustava sa negom lica i tela, s vremenom su se moja interesovanja proširila na make-up i negu noktiju. Oni su za sada na nivou hobija i svakodnevno boje moj život u neke lepe nijanse zajedno sa drugim stvarima u kojima svakodnevno uživam.

Svoja iskustva iz sveta lepog nesebično sam delila sa prijateljima, ali i sa prijateljima od prijatelja… A zatim se ponovo dogodilo da je nešto što je bilo zabava postalo moj posao. Počinjem da pišem tekstove u časopisima o lepoti i ulepšavanju i postajem autor nekoliko kolumni. Tu se polako javlja i ideja o ovom blogu kao o mom kutku, mestu gde ću objediniti sve ono na čemu svakodnevno radim i što otkrivam, ili već znam.

Moja koža

Tip kože: mešovita, sa masnom T-zonom i normalnom kožom na periferiji.

Stanje kože: dehidrirana i veoma osetljiva.

Problemi vezani za kožu: crvenilo, tamni podočnjaci, izuzetno masna T-zona.

Najčitanije