essence all about nudes
Lepota

ESSENCE ALL ABOUT NUDES PALETA SENKI

Kada je Essence prethodne godine najavio svoje novitete, onaj iracionalni deo moje ličnosti osetio je leptiriće na sam pogled na četiri nove palete, pod nazivom All About Nudes, Roses, Bronze i Grays. Naravno, kao po nekom pravilu, u našu zemlju nije stigla po meni najinteresantnija od svih paleta, pod nazivom All About Vintage. Ali još uvek ostaje nada da ću biti u prilicu da je kupim prilikom nekog putovanja u susedne nam zemlje.

 

 

Prvi sledeći logični izbor bila je paleta All About Nudes. U poslednjim kolekcijama Essence kozmetike našli su se brojni proizvodi u ovim trendi bojama, pa su ovom paletom nastavili u istom pravcu. Kako godine odmiču primećujem da mi neutralne boje sve više leže i da se najčešće odlučujem na njihovu kupovinu, nevezano za trendove.

U prvi mah sam pomislila da mi nije potrebna još jedna paleta tog tipa, s obzirom da već imam Catrice Absolute Nude, o kojoj sam već pisala OVDE. Ipak, iako se radi o veoma sličnim bojama, velika i najbitnija razlika je u tome što su Essence senke većinom mat. Ovo me je posebno obradovalo, jer mat senke u okviru palete retko srećemo među drogerijskim brendovima.

 

 

Essence paleta All About Nudes dolazi u pakovanju od providne plastike, sa ispisanim srebrnim slovima. Pakovanje sadrži 9,5 g proizvoda, a rok trajanja je 12 meseci od otvaranja. Cena je 550 dinara i dostupne su u svakom Liliju i DM-u u kojim postoji Essence štand.

Na poleđini pakovanja All About Nudes palete dati su predlozi za jednostavniju aplikaciju i to: svetle boje za deo ispod obrve, srednje boje za gornji kapak, a najtamnije za pregib kapka i spoljašnji ugao oka.

 

 

Takođe, na poleđini je istaknuto i da proizvod sadrži Carmine – crveni pigment koji se dobija od insekata. Dugo se raspravljalo da li ovaj sastojak treba da se izbaci iz upotrebe zbog svog alergenog potencijala, ali se ta priča završila na tome da je potrebno samo naglasiti na proizvodu da ga sadrži. Uglavnom, preterano je dizati frku oko toga, s obzirom da ga većina proizvoda u našem okruženju ima u svom sastavu. Ali, ukoliko spadate u one sa veoma osetljivom kožom, možda bi trebalo da obratite pažnju na taj detalj.

 

 

U pakovanju se nalazi osam boja, lepo uklopljenih nude nijasi, od najsvetlije ka najtamnijoj. Svilenkaste su teksture, a prilikom upotrebe se rasipaju manje ili više – u zavisnosti od četkice koju koristite. Pigmentacija je solidna, pogotovu kada se uzme u obzir njihova izuzetno niska cena. Lako se blendaju, a nanete preko baze ostaju na svom mestu tokom dana.

Od dve najsvetlije senke prva je krem boje i potuno je mat, dok druga više vuče na roze i u sebi sadrži čestice sitnog šimera. Slede tri srednje senke, različitih smeđih mat nijansi. Među njima nema neke velike razlike kad se nanesu na kapak. Kod tri najtamnije, braon senke jedna je potpuno mat, druga je sa veoma malo čestica sitnog sjaja koji daje satensku završnicu, dok treća senka ima dosta glitera i metalik izgled.

 

 

Od drogerijskih paleta senki ovu sam koristila najčešće, a prilikom putovanja uvek se našla u mom neseseru. Dakle, sasvim korektna paleta, po fer ceni. Možete je korisiti svakodnevno u bezbroj kombinacija. Diskretnije boje pogodne su za dnevni “no-makeup” izgled na poslu ili fakultetu, dok tamnije boje mogu poslužiti i za dramatičnu večernju šminku.

 

Da li ste probale neku paletu iz ove kolekcije i kakvi su vaši utisci?

  

 

Slični postovi

2 komentara

 • maja
  26.01.2016 15:23
  Da li ova All about Roses ima da se kupi u Srbiji?
  • Oboji život
   26.01.2016 15:35
   Ima. Samo All About Vintage nisu uvezli.
 • Alex Sparrow's blog
  08.01.2016 20:16
  Za sada imam samo All About Roses, ali definitivno planiram da nabavim i Nudes :D Prijatno su me iznenadile pigmentacijom :)
  • Oboji život
   18.01.2016 21:02
   I ja sam baš zadovoljna, pogotovu kad se u obzir uzme jako niska cena palete :-)

Postavite komentar